Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

140 lei/persoană

Excursie În Regatul De Gheață Din Inima Făgărașului

29 februarie 2020 (sâmbătă)

           

Haideți să petrecem o zi de iarnă autentică în inima Alpilor Transilvaniei, la peste 2000 de metri altitudine, într-un peisaj de vis, la Bâlea Lac. Pentru câteva ore ne vom simți ca în paradis, vom redeveni copii, ne vom juca cu zăpadă, ne vom plimba și vom respira aer curat, ne vom bronza, vom alege din numeroasele posibilități de relaxare și distracție la înălțime precum tubing pe derdeluș, rafting banana etc., vom lua masa în regim de cabană, cu produse specifice. Adică, ne vom încărca bateriile pentru încă o săptămână de lucru.

Plecarea se face la ora 5.45 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.30.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic şi de aglomeraţia de la telecabină.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Cârțișoara-Telecabină Bâlea Cascadă-Bâlea Lac (Lacul Bâlea)-Cârța (Abația Cisterciană de la Cârța)-Bucureşti (aprox. 600 km).

 

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • CABANA BÂLEA LAC cu o istorie bogată dar și zbuciumată, este amplasată la altitudinea de 2034 de metri, într-un peisaj de basm, înconjurată de crestele munților. Prima cabană a fost construită în anul 1904 de către Asociația Carpatină Transilvană, iar actuala cabană datează din anul 2000.

 

 • LACUL BÂLEA este cel mai întins lac glaciar din masivul Făgăraș-4,65 ha, fiind amplasat într-o importantă rezervație naturală. Este un lac glaciar de o frumusețe aparte, atât pe timp de iarnă (când pe suprafața sa se pot desfășura diverse sporturi de iarnă) cât și de vară (când se oglindesc feeric în apa lacului crestele semețe, profilându-se, totodată, și Cabana Bâlea Lac), prilej pentru fotografii de poveste.

 

 • În zonă există și un Winterpark ce oferă, contra cost, posibilitatea practicării diverselor sporturilor de iarnă.

 

 • ABAȚIA CISTERCIANĂ DE LA CÂRȚA este singura de acest fel din România care n-a fost distrusă până în prezent, fiind construită în stilul gotic timpuriu în perioada 1200-1206, de către călugării ”țărani” cistercieni. Casa parohială este, consideră unii specialiști, cea mai veche clădire locuită din Transilvania. Mănăstirea a avut o istorie zbuciumată de-a lungul timpului, fiind atacată și distrusă de mai multe ori de tătari și turci. Doar absida și corul fostei bazilici au fost restaurate de către Biserica evanghelică în care se țin și azi slujbe. În ruinele fostei nave principale a fost amenajat în anul 1928 un cimitir al soldaților germani căzuți în Primul Război Mondial, la Porumbacu.

 

Să avem cărări cu soare!

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Cabana Bâlea Lac, Lacul Bâlea, Abația Cisterciană de la Cârța;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Transport telecabină Bâlea Cascadă-Bâlea Lac și retur -70 lei/adult și 30 lei/copil până în 12 ani;
 • Tarif vizitare Abația Cisterciană de la Cârța-5 lei/adult, 3 lei/copil.

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • În cazul în care vremea este nefavorabilă sau telecabina nu funcționează, fie excursia se anulează, fie vor fi vizitate alte obiective turistice din zonă;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (Cabana Bâlea Lac), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Condiții de participare:

 • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru o excursie pe timp de iarnă, într-o zonă montană înaltă.