Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

160 lei/persoană

O CĂLĂTORIE LA CAHUL-FRUMOASA DIN SUDUL REPUBLICII MOLDOVA

2 mai 2020 (sâmbătă)

 

Haideți să petrecem împreună o zi de neuitat în sudul Basarabiei! Vom vizita împreună orașul Cahul, capitala de sud a Republicii Moldova unde vom lua la pas străzile orașului și vom vizita Muzeul Ținutului Cahul, Complexul Etnografic (1979), Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” (1851), Parcul Central „Grigore Vieru și Piața Independenței. De asemenea, din program nu lipsesc bomboanele Bucuria și magazinele specializate cu vinuri moldovenești.

Plecarea se face la ora 6:00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5:45.

Sosirea în București se va face la orele 22:00 – 23:00, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: București – Galați – Oancea – Cahul (Muzeul Ținutului Cahul, Complexul Etnografic, Catedrala ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, Parcul Central ”Grigore Vieru”, Piața Independenței) – Oancea – Galați –București

 

Tarif: 160 lei / persoană

 

 • MUZEUL ȚINUTULUI CAHUL a fost fondat la 30 iulie 1958, dar și-a început activitatea la 1 august 1958. Este cel mai amplu și important muzeu din sudul Republicii Moldova. În muzeu sunt aproximativ 40.000 de obiecte care prezintă istoria ținutului, fiind organizate în trei compartimente: istorie, științe ale naturii și etnografie.

 

 • COMPLEXUL ETNOGRAFIC CAHUL se află lângă Muzeul Ținutului Cahul, a fost deschis în anul 1979 și reprezintă un muzeu în aer liber care valorifică aspecte ale vieții satelor din sudul Moldovei. Este vorba despre o casă țărănească, o șură și o fierărie de la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea.

 

 • CATEDRALA „SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL se află în inima Parcului Central din orașul Cahul și a fost construită în anul 1851 la inițiativa guvernatorului militar al Basarabiei, Pavel Fiodorov. În perioada sovietică, Catedrala a avut soarta multor biserici din Basarabia, fiind supusă degradării și închisă între anii 1962 – 1989. În pofida acelor vremuri, clădirea catedralei a fost salvată datorită poziției civice luată de administrația Muzeului Ținutului Cahul, intervenind cu demersuri către organele superioare de atunci, pentru protejarea acestui edificiu ca monument arhitectural din secolul al XIX-lea. În perioada 1970 – 1977 (anul unui puternic cutremur care a adus mari prejudicii catedralei) în clădirea catedralei a funcționat o filială a muzeului – Galeria de Arte. După anul 1989, catedrala a fost deschisă și au început renovările.

 

 • PARCUL CENTRAL „GRIGORE VIERU” – vom face o plimbare pe aleile parcului și vom vedea statuile lui Mihai Eminescu (2019) și a lui Grigore Vieru (2014). În fața Catedralei se află Monumentul lui Ioan Vodă cel Cumplit, inaugurat la 29 iunie1937 pe timpul României Mari. Autorităţile sovietice l-au distrus în anul 1944, iar în 1990 a fost reconstruit. Lângă parc se află Teatrul muzical-dramatic „B.P. Hașdeu”, Memorialul Focul Etern și numeroase sculpturi din lemn.

 

 • PIAȚA INDEPENDENȚEI – Universitatea „B. P. Hașdeu”, monumentul aflat în faţa Universității, care aminteşte de vechimea localităţii (1502), dar şi de cele trei denumiri pe care le-a avut Cahulul pe parcursul istoriei – Şcheia, Frumoasa şi Cahul.

 

 • Republica Moldova este renumită pentru vinurile sale, premiate la nivel internațional dar și pentru bomboanele Bucuria. De aceea, vom avea timp liber pentru a explora pe îndelete magazinele ce comercializează aceste două produse reprezentative.

 

Tariful include:
• Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
• Obiectivele incluse în program: Muzeul Ținutului Cahul, Complexul Etnografic, Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, Parcul Central „Grigore Vieru”, Piața Independenței din Cahul;

 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.Tariful nu include:
  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Muzeul Ținutului Cahul: 5 lei (MD)/adulți, 15 lei (MD)/taxa foto.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook / Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 40 de persoane

Documente necesare călătoriei:

 

Intrarea în Republica Moldova se face în baza pașaportului valabil cel puțin 3 luni de la data intrării sau a cărții de identitate românești valabilă.

Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:
• ambii părinți;
• doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
• doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
• altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:
• Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Republica Moldova se achită în moneda națională-LEI moldovenești și se pot modifica de către autoritățile locale;
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
• În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
• Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
• Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
• Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
• Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Cahul), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.