CĂLĂTORIE ÎN ”ȚINUTUL PIETREI”

(Episodul 3)

7 noiembrie 2020 (sâmbătă)

           

Haideți să descoperim împreună așa numitul ”Ținut al Pietrei”, zona Năieni, județul Buzău, mai puțin cunoscut, dar încărcat de obiective turistice interesante ce se cer a fi explorate, reprezentând o îmbinare a drumețiilor în natură, punct de pornire pentru viitoare noi excursii!

Plecarea se face la ora 7.15 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.00.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-19.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Năieni (Biserica dintr-o piatră, Necropola tracică, Tabăra de sculptură, Chilia lui Ambrozie)-Bucureşti (aprox. 200 km).

Tarif: 110 lei/persoană

 

 • BISERICA DINTR-O PIATRĂ DIN NĂIENI a fost construită în întregime din calcar de Năieni, inclusiv catapeteasma și strana sunt dantelate în piatră, lucru foarte rar întâlnit în ortodoxia europeană (finalizată în anul 2008).

 

 

 • NECROPOLA TRACICĂ din apropierea bisericii unde găsim patru morminte sculptate în piatră în urmă cu 2600 de ani. Aici erau înhumați tracii care locuiau pe vârful dealului din zona Taberei de Sculptură.

 

 

 • Ne îndreptăm pașii, într-o scurtă plimbare ușoară, către CARIERA DE PIATRĂ ȘI TABĂRA DE SCULPTURĂ DE LA NĂIENI. Lucrările sunt realizate de copii din zonă și nu numai, din calcar cochilifer extras din Cariera de piatră de mai jos, începând cu anul 1986. Este locul unde putem face un picnic la iarbă verde!

 

 • Ne întoarcem în sat și urmăm traseul, într-o drumeție ușoară, accesibilă tuturor, întâlnind la tot pasul peisaje minunate, spre CHILIA LUI AMBROZIE de pe Culmea Șoimilor, Dealul Istrița, aceasta fiind declarată monument istoric.Este vorba de chilia călugărului Ambrozie Rizea (1889-1980) care a trăit în pustnicie 60 de ani. Se spune că era prieten cu vulturii și cu urșii și cânta îngerește.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Biserica dintr-o piatră, Mormintele tracice, Tabăra de sculptură de la Năieni, Chilia lui Ambrozie;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei.

 

Condiții de participare:

 • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte pentru drumeție (bocanc tip gheată) și un rucsac de drumeție.
 • Se recomandă ca turiștii să aibă la ei mâncare (apă, gustări, fructe, sandwich-uri etc.), în funcție de necesități.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).