Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

140 lei/persoană

PE URMELE LUI CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

21 martie 2020 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună câteva obiective turistice cu valoare istorică și naturală deosebită, care ne vor îmbogăți bagajul de cunoștințe și ne vor stârni, totodată, curiozitatea pentru noi excursii, punctul comun fiind ctitoriile lui Constantin Brâncoveanu, o personalitate marcantă a vremurilor trecute, protector al artei şi culturii româneşti. Vă propunem în acest sens să vizităm Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, culele din Oltenia, specifice acestei zone și mai puțin cunoscute și promovate, pitoreasca Mănăstire Hurezi și o peşteră de o frumusețe aparte, respectiv Peştera Muierilor, învăluită în mister și legende.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.
Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucuresti-Potlogi (Ansamblul Palatului Brâncovenesc)- Măldărești (Complexul Muzeal-Cula Greceanu, Cula Duca, Casa Memorială I. G. Duca)-Peștera Muierilor- Mănăstirea Hurezi –București (aprox. 500 km).

Tarif: 140 lei/persoană

ANSAMBLUL PALATULUI BRÂNCOVENESC DE LA POTLOGI a fost ridicat în anul 1698 de către marele domnitor Constantin Brâncoveanu şi reprezintă o emblemă a stilului brâncovenesc. Complexul monumental cuprinde poarta de intrare, încăperile corpului de gardă, locuinţele slujitorilor curţii, vechea casă boierească, palatul, biserica, grădinile şi alte elemente. Palatul domnesc este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură civilă românească medievală.

COMPLEXUL MUZEAL MĂLDĂREȘTI cuprinde Culele Greceanu și Duca și Casa memorială I. G. Duca. Astfel, Cula Greceanu construită în perioada secolelor XVI-XVIII este un monument de o valoare arhitectonică deosebită, cea mai veche de pe teritoriul României. Casa memorială I. G. Duca a fost construită de acesta în anul 1912 și folosită drept casă de vacanță. Cula Duca a fost construită în anul 1827 de urmașii familiei Măldărescu. Întregul ansamblu impresionează prin valoarea și arhitectura monumentelor.

PEŞTERA MUIERILOR este prima peşteră electrificată din România şi a fost declarată rezervaţie speologică încă din anul 1955 datorită concreţiunilor calcaroase valoroase care au forme originale. Este una dintre cele mai vizitate peșteri de pe teritoriul țării noastre. Are o lungime de peste 8 kilometri şi este compusă din patru galerii dispuse pe două niveluri, doar pe 550 de metri fiind amenajată pentru turişti. Este faimoasă datorită descoperirii de resturi fosile ale omului modern timpuriu, artefacte paleolitice și numeroase resturi fosile de urs de peșteră, lei de peșteră, hienă, lup, care au populat regiunea cu circa 40.000 de ani în urmă. Legendele legate de numele acestei peşteri le vom afla pe parcursul vizitei.

MĂNĂSTIREA HUREZI este cea mai importantă și cea mai frumoasă ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, fiind înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO începând cu anul 1993. Este un ansamblu monastic unic în sud-estul Europei, sinteză postbizantină, fidelă tradiției ortodoxe, edificată după titpicul marilor mănăstiri de la Muntele Athos. Ansamblul monastic de la Hurezi este structurat pe axa principală est-vest pe care sunt aliniate gradat mănăstirea propriu-zisă, Biserica Bolniță, Schitul Sfinților Apostoli, Schitul Sfântul Ștefan și Biserica Sfinții Îngeri.

Tariful include:
• Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
• Vizitele obiectivelor incluse în program: Ansamblul Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, Complexul Muzeal Măldărești-cule, Peștera Muierilor, Mănăstirea Hurezi;
• Servicii foto;
• Tombolă cu premii;
• Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:
• Cheltuielile personale;
• Taxă vizitare Ansamblul Palatului Brâncovenesc de la Potlogi: 5 lei/persoană pentru grup de peste 10 persoane. Copiii sub 7 ani au gratuitate;
• Taxă vizitare Complexul Muzeal Măldărești: 5 lei/adult, 4 lei/elev, student, militar, pensionar;
• Taxă vizitare Peștera Muierilor: 20 lei/adult, 10 lei/elev, pensionar. Copiii sub 6 ani au gratuitate;
• Taxă vizitare Mănăstirea Hurezi: gratuit, există posibilitatea oferirii unor donații. Taxă vizitare muzeu mănăstire: 5 lei/persoană.

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.
Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:
• Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
• În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
• Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
• Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
• Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
• Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.