Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

140 lei/persoană

Bulgaria-Diversitatea Turistică La Ea Acasă

9 mai 2020 (sâmbătă)

 

            Vă invităm la o excursie în Bulgaria, pentru a îmbina, în stilul NU-I BAI, HAI LA DRUM!, obiective turistice culturale și naturale valoroase, într-o singură zi, respectiv cel mai frumos muzeu în aer liber din Bulgaria, cel din Etar, Mănăstirea Dryanovo localizată într-un peisaj deosebit și într-o zonă liniștită, departe de lumea dezlănțuită și Peștera Bacho Kiro, cu concrețiuni subterane interesante. Așadar, ne vom relaxa cât pentru o săptămână întreagă, să ne ajungă până la următoarea noastră călătorie împreună.

Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-20.30, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Etar (Muzeul etnografic în aer liber)-Dryanovo (Mănăstirea Dryanovo, Peștera Bacho Kiro)-Bucureşti (aprox. 500 km).

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • MUZEUL ETNOGRAFIC ÎN AER LIBER DIN ETAR a fost ideea lui Lazar Donkov care și-a dedicat întreaga viața îndeplinirii unui vis, acela de a construi acest muzeu în inima Bulgariei, care să prezinte cultura materială și spirituală a poporului din Balcani, în timpul Renașterii. A fost inaugurat în anul 1964 și cuprinde pe 7 ha case tradiționale, ateliere meșteșugărești, magazine cu obiecte de artizanat și produse culinare, mori de apă-multe dintre ele unice în Europa, turnul cu ceas, poduri, fântâni din piatră etc.. Turiștii pot exersa unele dintre cele 26 de meșteșuguri tradiționale care au fost practicate în această regiune în timpul Renașterii, în cadrul celui mai frumos muzeu în aer liber din Bulgaria.

 

 • MĂNĂSTIREA DRYANOVO cu hramul ”Sfântul Arhanghel Mihail” este amplasată într-un cadru natural deosebit de pitoresc, dominat de stânci și canioane și a fost construită în timpul domniei Țarului Kaloyan, jucând un rol semnificativ în pregătirea faimoasei rebeliuni din aprilie 1876. A fost complet reconstruită în anii 1890 iar pereții încă mai păstrează urme de gloanțe în scopul de a aminti bulgarilor de eforturile depuse de strămoși pentru libertate. Putem vizita aici Muzeul de Arheologie și al Renașterii precum și magazinele cu produse de artizanat și bunătăți locale.

 

 • PEȘTERA BACHO KIRO este unul dintre cele 100 de situri turistice de interes național ale Bulgariei, fiind declarată și monument arheologic național. Este prima peșteră din Bulgaria care a fost deschisă publicului în anul 1937. Prezintă galerii pitorești formate cu milioane de ani în urmă de râul subteran ce traversa peștera, iar după retragerea acestuia, natura a creat minunate stalactite și stalagmite. Aici au fost descoperite vechi urme de locuire umană dar și un schelet al ursului de peșteră. Pe timpul iernii aici hibernează în jur de 200 de lilieci din cel puțin 4 specii, ocrotiți de legislația națională și internațională.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Muzeul etnografic în aer liber din Etar, Mănăstirea Dryanovo, Peștera Bacho Kiro;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Muzeul etnografic în aer liber din Etar: 5 leva/adult, 2 leva/student, gratuit pentru copiii de până la 7 ani și pentru persoanele cu dizabilități;
 • Taxă vizitare Peștera Bacho Kiro: 4 leva/adult, 3 leva/copii, studenți, pensionari, 1 leva/persoane cu dizabilități;
 • Asigurarea medicală de călătorie.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim:40 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.