Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

150 lei/persoană

Sibiu-Județ Al Culturii, Județ Al Culturilor

1 august 2020 (sâmbătă)

           

Haideți să vizităm împreună una dintre cetățile reprezentative pentru județul Sibiu-Cisnădioara, cu o istorie de peste 800 de ani, în jurul căreia circulă legende interesante. Se adaugă programului nostru orașul Sibiu și Castelul de Lut din Valea Zânelor, un obiectiv turistic atât de căutat, încărcat de mister și povești cu zâne. Întreaga excursie ne va îmbogăți, cu siguranţă, bagajul de cunoștințe și ne va stârni, totodată, curiozitatea pentru alte noi descoperiri!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.00-21.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: București-Pitești-Cisnădioara (Bazilica romanică de pe Dealul Mihail)-Porumbacu de Sus (Castelul de Lut din Valea Zânelor)-Sibiu (tur de oraș)-București  (aprox. 600 km).

 

Tarif: 150 lei/persoană

 

 • BAZILICA ROMANICĂ DE PE DEALUL MIHAIL-CISNĂDIOARA (1223) este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania, printre cele mai vechi din ţară. Este construită din piatră, păstrată în condiţii excelente, fiind situată pe vârful unui deal împădurit, odinioară loc de apărare împotriva invaziilor străine.

 

 • CASTELUL DE LUT DIN VALEA ZÂNELOR amplasat la poalele Munților Făgăraș, în localitatea Porumbacu, este un proiect de dată recentă (anul 2014) al unei familii din București și reprezintă o invitație la o realitate de basm. Întregul ansamblu este un proiect arhitectural inedit, fiind folosite doar materiale naturale pentru construcție. Şi cum legenda locului spune că, în vremuri demult apuse, zânele au fugit din zonă şi au promis că se vor întoarce atunci când vor putea locui din nou în vale, le vom căuta cu speranţă şi cu încredere.

 

 • ORAŞUL SIBIU, important ansamblu de arhitectură medievală în contextul central-est european prezintă cele mai valoroase atracţii turistice antropice din judeţul Sibiu. Sibiul poate fi considerat, pe bună dreptate, capitala culturală a României dar şi a Europei (în anul 2007) datorită tradiţiilor seculare şi patrimoniului cultural artistic deosebit de care dispune.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Bazilica romanică de pe Dealul Mihail din Cisnădioara, Castelul de Lut din Valea Zânelor, Tur orașul Sibiu;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Bazilica romanică din Cisnădioara: 7 lei/adult și 4 lei/studenți, elevi, pensionari;
 • Taxă vizitare Castelul de Lut din Valea Zânelor: 5 lei/persoană.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (orașul Sibiu), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).