Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

120 lei/persoană

O Zi Pe Alte Meleaguri: Natura În Toată Splendoarea Sa

30 mai 2020 (sâmbătă)

 

Haideți să vizităm împreună obiective turistice amplasate în vecinătatea granițelor țării noastre, în principal arii naturale protejate dar și un oraș turistic cu numeroase locuri de vizitat, extrem de pitorești. Este o excursie de relaxare și ”încărcare a bateriilor” pentru a face față cu succes încă unei săptămâni de lucru, agitată și stresantă, până la următoarea noastră călătorie!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Parcul național Maarata (Cascada Krushuna)–Peștera Devetashka-Lovech (Cetatea, Podul acoperit) (aprox. 500 km).

Tarif: 120 lei/persoană

 

 • PARCUL NAȚIONAL MAARATA cuprinde cea mai mare cascadă în travertin din Bulgaria-KRUSHUNA, ”bijuteria coroanei”, așa cum mai este numită. Peisajele sunt spectaculoase datorită culorii turcoaz a apei, teraselor și cascadelor formate dar și vegetației înconjurătoare. Ne vom plimba și relaxa pe ecopotecile amenajate în interiorul acestui parc și vom admira natura în toată splendoarea sa.

 

 • În apropierea Parcului național Maarata vom vizita un alt obiectiv turistic spectaculos și anume PEȘTERA DEVETASHKA. Reprezintă una dintre cele mai importante trei locuri de hibernare a liliecilor din toată Europa. Natura a creat aici un peisaj de vis, galeria imensă fiind luminată de șapte deschideri în tavan. Este declarată monument cultural și sit natural protejat de importanță națională și internațională.

 

 • Ultimul nostru obiectiv este pitorescul oraș LOVECH, unul dintre cele mai vechi și interesante orașe ale Bulgariei. Este dominat de FORTĂREAȚA construită pe Dealul Hisara. O altă atracție a orașului, cu o arhitectură deosebită, este PODUL ACOPERIT de peste râul Osam, construit în perioada 1872-1874, în prezent găzduind cafenele, restaurante și magazine de suveniruri, gustoasa înghețată fiind recomandată în orice anotimp!

 

 • După toate aceste vizite, obosiți dar mulțumiți și încântați de tot ceea ce am vizitat, ne îndreptăm spre România.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Parcul naţional Maarata, Peştera Devetashka, Cetatea din Lovech, Podul acoperit din Lovech;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Parcul național Maarata-3 leva/adult și 1 leva/student, copil;
 • Taxă vizitare Peștera Devetashka-3 leva/adult și 2 leva/student, pensionar;
 • Taxă vizitare Cetatea din Lovech-4 leva/adult și 2 leva/copil;
 • Asigurarea medicală de călătorie.

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim:40 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Parcul național Maarata), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.