Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

90 lei/persoană

Incursiune În Istorie: Conace Și Crame

14 noiembrie 2020 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună două obiective turistice cu valoare istorică deosebită, care ne vor îmbogăți bagajul de cunoștințe și ne vor stârni, totodată, curiozitatea pentru noi excursii! Călătoria noastră va fi completată de vizita la Crama Pietroasele numită ”Catedrală a viticulturii”, unde vom face participa la o degustare de vinuri.

Plecarea se face la ora 7.15 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.00.

Sosirea în București se va face la orele 18.30-19.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: București-Urziceni-Domeniul Manasia-Urlați (Muzeul Conacul Bellu)-Pietroasele (Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa: vizită plantația de viță de vie, complexul de vinificație, pivniță și hrubă, prezentarea procesului de îmbuteliere, degustare vinuri)-București (aprox. 250 km).

Tarif: 110 lei/persoană

 

 • DOMENIUL MANASIA este un monument istoric clasa A, de importanță națională, restaurat integral în urmă cu câțiva ani și transformat într-o bijuterie arhitectonică. Istoria zbuciumată a acestui domeniu se pierde în negura timpului, începând cu anii 1650 și este legată de familia Cantacuzino, Alexandru Vodă Ipsilanti, Principele Efrem Obrenovici și Ion Hagianoff-fost ministru de externe al Bulgariei. În prezent, domeniul include conacul boieresc, parcul de două hectare și crama de sub conac, ce așteaptă să fie descoperite într-un tur ghidat.

 

 • MUZEUL CONACUL BELLU cuprinde Conacul Bellu, crama, Foișorul și Parcul monumental, întreg ansamblul fiind declarat monument de arhitectură. Astfel, Conacul Bellu a aparținut familiei baronului Alexandru Bellu, datează din anul 1953 și expune în prezent numeroase obiecte valoroase de artă plastică, mobilier, etnografie, cărți rare, icoane, arme etc.. Foișorul este amplasat la intrarea pe domeniu și are forma unei cule, cu rol de apărare în trecut.

 

 • STAȚIUNEA DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURĂ ȘI VINIFICAȚIE PIETROASA face parte din Podgoria Dealu Mare, prin localizarea sa geografică fiind favorizată de condițiile de climă și de sol. Deține o valoroasă colecție de vinuri de patrimoniu, cele mai vechi datând din anii ’40, fiind una dintre cele mai renumite centre viticole din România.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Domeniul Manasia, Muzeul Conacul Bellu, Crama Pietroasele;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Domeniul Manasia: 35 lei/pers. pentru grupuri de minim 30 de persoane;
 • Taxă vizitare Conacul Bellu (Casa și Crama: 8 lei/adult, 4 lei/pensionar, 2 lei/copil, student; Foișorul: 8 lei/adult, 4 lei/pensionar, 2 lei/copil, student);
 • Tarif degustare 5 soiuri de vinuri: 10 euro/persoană.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19
1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).