DRUMEȚIE LA POALELE PIETREI CRAIULUI-DIN MĂGURA ÎN BRAN

29 august 2020 (sâmbătă)

           

Piatra Craiului este considerată de acei turiști care i-au parcurs potecile și traseele, care au dormit pe creastă, sub cerul înstelat, care au înnoptat într-un refugiu sau în cort, un munte diferit de toți ceilalți, un unicat la nivel național, un paradis al peisajelor, florei și faunei, o crăiasă a Carpaților Meridionali. De aceea, vă invităm împreună cu noi să ”gustăm” o parte din ”deliciul” acestui minunat și pitoresc masiv, printr-o excursie care va cuprinde o drumeție la poalele Pietrei Craiului, în partea nord-estică a acesteia, pe Culmea Măgurii, prin păduri, fânețe și poieni, din satul Măgura până în Bran, în apropiere de Castelul Bran, ocazie cu care vom întâlni peisaje spectaculoase la tot pasul, puncte de belvedere care ne oferă panorame de vis spre localitățile Măgura, Bran, Șimon, Munții Bucegi, Leaota, Postăvaru, Piatra Mare etc..

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-20.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Zărnești (drumeție Piatra Craiului)-Bran-Bucureşti (aprox. 400 km).

 

Traseul montan: Cabana Gura Râului (750 m)-Fântâna lui Botorog (850 m)-Șaua Măgura (1275 m)-Bran (760 m)

Durată traseu: 5-6 ore

Dificultate traseu: medie

Diferenţa de nivel a traseului: 500 m

 

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • PARCUL NAȚIONAL PIATRA CRAIULUI a fost creat în anul 1990 în scopul conservării în stare naturală a unor ecosisteme reprezentative și al creării condițiilor pentru recreere, vizitare și educație, în condițiile protejării mediului. Creasta calcaroasă și zimțată a Pietrei Craiului, pe care o vom vedea și noi în excursie, este considerată un accident geologic în lanțul Carpaților Meridionali, fiind amplasată perpendicular, între Munții Bucegi și Iezer-Păpușa, ceea ce oferă priveliști spectaculoase, magnifice, spre aceste două masive montane. Întâlnim aici o diversitate de habitate, garofița Pietrei Craiului fiind „regina” acestui masiv montan, o floare unică la nivel mondial, la care se adaugă numeroasele specii de orhidee de munte dar și speciile de faună ce prezintă un deosebit interes științific, peste 40% dintre cele de mamifere din România trăind în Piatra Craiului.

 

 • Vom începe drumeția de la Cabana Gura Râului, parcurgând 1,6 km pe jos până la Fântâna lui Botorog. De acolo, vom urca în Șaua Măgura, vom ocoli Vârful Măgura Mare, vom continua pe Culmea Măgurii până ajungem la ultimele case din Cătunul Măguricea-Moieciu de Sus, traversăm Poiana Inimii Reginei Maria și ajungem în Bran.

 

 • În anumite puncte de pe traseu, peste fânețe, pășuni și prin păduri și poieni, ne vom întâlni cu peisaje panoramice spre Măgura, Bran, Șimon, Munții Bucegi, Leaota, Postăvaru, Piatra Mare, Baraolt, Perșani, creasta zimțată și spectaculoasă a Pietrei Craiului, Culoarul Rucăr-Bran.

 

Vom rămâne cu amintiri de neuitat, ne vom face prietenii pe viaţă!

Este ceea ce muntele face pentru fiecare dintre noi!

 

Să avem cărări cu soare!

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Cabana Gura Râului, Parcul Național Piatra Craiului, Fântâna lui Botorog, Șaua Măgura, Culmea Măgura, Bran;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă ghid local-ranger Parcul Național Piatra Craiului-15 lei/persoană.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Renunțarea la excursie începând cu 7 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 7 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • În cazul în care vremea este nefavorabilă, excursia se poate anula sau traseul se poate modifica.

 

Condiții de participare:

 • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru drumeție: bocanc tip gheată, geacă de vânt şi ploaie, șapcă pentru soare, tricou de schimb, ochelari de soare, cremă cu factor de protecţie UV, rucsac de drumeție, beţe de trekking-opțional;
 • Condiţie fizică adecvată unei drumeţii pe munte, de dificultate medie;
 • Se recomandă ca turiștii să aibă la ei mâncare (apă, dulciuri, fructe, sandwich-uri etc.), în funcție de necesități.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).