Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

120 lei/persoană

Istorie Și Natură Într-O Singură Zi.
De La Agonie La Extaz Într-O Singură Zi!

5 septembrie 2020 (sâmbătă)

În spiritul primei noastre excursii, derulată cu succes, ce a avut în prim plan vizita unui obiectiv turistic aparte, Fortul 13 Jilava, organizăm, de data aceasta o altă excursie vizând Memorialul Închisoarea Pitești, unde s-a petrecut, în urmă cu 70 de ani, așa numitul ”Fenomen Pitești”-impresionant, prin forma de manifestare și impactul asupra studenților închiși acolo. Pentru a încerca să uităm ceea ce vom trăi la Memorialul Închisoarea Pitești, în a doua parte a zilei ne vom recrea cu o croazieră pe Lacul Vidraru, la poalele Munților Făgăraș și vom vizita Conacul Brătianu de la Florica, reședința Brătienilor și locul lor de înhumare. Așadar, va fi o zi de neuitat, o ocazie de a retrăi istoria recentă a țării noastre împreună cu vizitarea unei zone cu un peisaj magnific.


Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.15.

Sosirea în București se va face la orele 19.30-20.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Pitești (Memorialul Închisoarea Pitești)- Ștefănești (Conacul Brătianu de la Florica)-Vidraru (croazieră pe Lacul Vidraru)-Bucureşti (aprox. 400 km).

Tarif: 120 lei/persoană

 

 • MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI este amplasat în interiorul fostului Penitenciar Pitești, activ în perioada 1941-1977. Originile ”Fenomenului Pitești” se găsesc în Penitenciarul din Suceava, în toamna anului 1948 și se leagă de crearea unei structuri speciale a securității în penitenciare, scopul fiind acela de a culege informații despre deținuți și despre personalul din sistem, prin torturi individuale sau bătăi la comun, rezistența fiind aproape imposibilă. Lotul asupra căruia s-a aplicat acest „fenomen” era format din aproximativ 600 de studenți. În timpul turului ghidat vom afla mult mai multe informații din partea ghidului local, implicat trup și suflet în tot ceea ce a reprezentat acest ”fenomen” și acest penitenciar, precum: istoria penitenciarului, fapte istorice legate de penitenciar, condițiile din penitenciar, reeducarea, rolul securității, șocul, demascarea, transformarea, urmările, sinuciderile, camera 4-spital, viața deținuților politic de după închisoare. Întâmplările petrecute în penitenciar sunt atât de dure, încât acest document nu suportă redarea lor. Zona vizitabilă a clădirii a fost conservată și aparține Fundației Memorialul Închisoarea Pitești, care, în anul 2018, a deschis expoziția permanentă a Memorialului.

 

 • CONACUL BRĂTIANU DE LA FLORICA a aparținut ani la rândul familiei Brătienilor, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase domenii boierești păstrat în condiții optime până în zilele noastre. De-a lungul vizitei noastre ghidate vom afla o serie de informații interesante despre cea mai importantă familie de politicieni români, despre legendele care circulă în legătură cu unele încăperi și unele personaje. Vom vizita încăperi, birouri, saloane, biblioteca unicat datorită decorațiunilor interioare, terasa etc.. La sfârșit, ne vom plimba prin parcul domeniului și vom urca spre capela Brătienilor unde sunt înhumați mulți dintre membrii familiei Brătianu.

 

 • CROAZIERĂ PE LACUL VIDRARU. Este o zonă cu peisaje deosebite deoarece lacul de acumulare este înconjurat de culmile Masivului Făgăraș, prilej pentru noi de a ne relaxa și a reflecta la ceea ce am vizitat în timpul zilei.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz.
 • Obiectivele incluse în program: Memorialul Închisoarea Pitești, Conacul Brătianu de la Florica, Croaziera pe Lacul Vidraru.
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

• Cheltuielile personale;
• Vizita Memorialul Închisoarea Pitești se face fără taxă, dar se acceptă donații. Nu este recomandată vizita Memorialului copiilor sub 16 ani;

 • Taxă vizitare Conacul Brătianu de la Florica: 6,5 lei/adult, 2 lei/copii, elevi, studenți, pensionari. Taxă ghidaj: 15 lei/grup;
 • Croaziera pe Lacul Vidraru: 10-15 lei/persoană, în funcție de numărul de turiști din grup.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (zona Vidraru), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.