Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

130 lei/persoană

Să ne încărcăm de energie la rezervaţia de la Racoş şi la templul de la Șinca Veche!

12 septembrie 2020 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună un traseu turistic accesibil tuturor, care ne va încărca cu energie, ”valabilă” cel puțin o săptămână, până la următoarea noastră excursie, până la următoarea noastră întâlnire!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.00-21.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Racoş (Coloanele de bazalt, Lacul de smarald, Vulcanul stins)-Şinca Veche (Mănăstirea rupestră)-Bucureşti (aprox. 515 km).

Tarif: 130 lei/persoană

 

 • ZONA TURISTICĂ RACOȘ (cu peisaje spectaculoase) ce cuprinde Complexul Geologic Racoș-arie geologică de importanță națională din anul 2006, Coloanele de Bazalt, declarate monument al naturii din anul 1960 și mărturia activităților vulcanice din zonă, Cariera de bazalt Brazi în care după închiderea exploatării miniere a început să se formeze Lacul Brazi (Lacul de smarald) de o frumusețe rară, Vulcanul stins de la Racoș, cu un impact vizual deosebit, asemănător peisajului de pe Marte.
 • MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ȘINCA VECHE-cu o vechime de aproximativ 7000 de ani, loc de reculegere, de împlinire a dorințelor și unde se spune că se petrec fenomene paranormale. Este un loc controversat, încărcat de mister și de legende, istoricii apreciind faptul că este un templu unic în

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Zona Racoș-Coloanele de bazalt, Lacul de smarald, Vulcanul stins, Mănăstirea Șinca Veche;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4.  Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).