Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

150 lei/persoană

Excursie pe Transfăgărășan-drumul printre nori

3 octombrie 2020 (sâmbătă)

           

Vă invităm să parcurgem împreună Transfăgărășanul, atât de apreciat de turiștii de pretutindeni, numit și cel mai frumos drum din lume. Pe parcurs vom fi binecuvântați cu peisaje de vis, pentru ca la Bâlea Lac să fie încununată această călătorie cu imagini de poveste. Și cum de fiecare dată încercăm să îmbinăm natura și cultura, vom vizita două obiective turistice importante, la Cârțișoara, Muzeul ”Badea Cârțan”-”țăranul cărturar” și Abația Cisterciană de la Cârța, învăluită în mister. Așadar, ne vom încărca bateriile pentru încă o săptămână de lucru.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Cârța (Abația Cisterciană)-Cârțișoara (Muzeul ”Badea Cârțan”-Bâlea Lac (Lacul Bâlea, Cabana Bâlea Lac)-Curtea de Argeș-Bucureşti (aprox. 600 km).

 

Tarif: 150 lei/persoană

 

 • TRANSFĂGĂRĂȘANUL a fost inaugurat în septembrie 1974 și atinge altitudinea maximă de 2042 de metri în zona tunelului de la Bâlea, fiind al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Este un traseu montan spectaculos, cu peisaje deosebite, cu 833 de podețe și 28 de viaducte, fapt care i-a determinat pe mulți să-l considere cel mai frumos drum din România sau chiar din lume.

 

 • ABAȚIA CISTERCIANĂ DE LA CÂRȚA este singura de acest fel din România care n-a fost distrusă până în prezent, fiind construită în stilul gotic timpuriu în perioada 1200-1206, de către călugării ”țărani” cistercieni. Casa parohială este, consideră unii specialiști, cea mai veche clădire locuită din Transilvania. Mănăstirea a avut o istorie zbuciumată de-a lungul timpului, fiind atacată și distrusă de mai multe ori de tătari și turci. Doar absida și corul fostei bazilici au fost restaurate de către Biserica evanghelică în care se țin și azi slujbe. În ruinele fostei nave principale a fost amenajat în anul 1928 un cimitir al soldaților germani căzuți în Primul Război Mondial, la Porumbacu.

 

 • MUZEUL „BADEA CÂRȚAN” a fost inaugurat în anul 1968 în centrul comunei Cârțișoara și cuprinde icoane pe sticlă, fotografii vechi, ceramică, lăzi de zestre, cărți din colecția lui Badea Cârțan etc.. ”Dacul coborât pe pe Columnă”, așa cum au titrat ziarele de la Roma în anul 1896, atunci când Badea Cârțan a dormit lângă Columna lui Traian, a luptat toată viața sa pentru unirea românilor și pentru promovarea cărților în limba română în Transilvania aflată în Imperiul Austro-Ungar, cărându-le peste munți, pe propria cheltuială.

 

 • CABANA BÂLEA LAC cu o istorie bogată dar și zbuciumată, este amplasată la altitudinea de 2034 de metri, într-un peisaj de basm, înconjurată de crestele munților. Prima cabană a fost construită în anul 1904 de către Asociația Carpatină Transilvană, iar actuala cabană datează din anul 2000.

 

 • LACUL BÂLEA este cel mai întins lac glaciar din masivul Făgăraș-4,65 ha, fiind amplasat într-o importantă rezervație naturală. Este un lac glaciar de o frumusețe aparte, atât pe timp de iarnă (când pe suprafața sa se pot desfășura diverse sporturi de iarnă) cât și de vară (când se oglindesc feeric în apa lacului crestele semețe, profilându-se, totodată, și Cabana Bâlea Lac), prilej pentru fotografii de poveste.

 

 

Să avem cărări cu soare!

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Transfăgărășanul, Abația Cisterciană de la Cârța, Muzeul ”Badea Cârțan” de la Cârțișoara, Cabana Bâlea Lac, Lacul Bâlea;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Tarif vizitare Abația Cisterciană de la Cârța: 5 lei/adult, 2,5 lei/copil;
 • Tarif vizitare Muzeul ”Badea Cârțan”: 5 lei/adult, 3 lei/elev, student;

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (Cabana Bâlea Lac), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Condiții de participare:

 • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru o excursie într-o zonă montană înaltă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).