DESCOPERIM BRĂILA: PE APĂ ȘI PE USCAT

27 mai 2023 (sâmbătă)

Brăila, cu al său parfum de epocă, cu numeroasele sale monumente istorice ce reflectă fapte și întâmplări deosebite, pe care le vom afla de-a lungul turului nostru pietonal prin oraș,  cu un peisaj dunărean pitoresc, una dintre principalele atracții turistice ale zonei, cu care ne vom delecta cel puțin în timpul mesei dar și prin intermediul plimbării noastre cu bărcile, departe de zgomotul vieții cotidiene, într-o zonă naturală de excepție, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, gastronomia pescărească și specifică diverselor etnii ce s-au stabilit de-a lungul timpului aici, toate acestea reprezintă premise favorabile și solide în scopul organizării unei excursii în această regiune, la care vă invităm împreună cu noi! Surpriza zilei va fi CASA MEMORIALĂ ”ANA ASLAN”, recent deschisă pentru vizitare!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-21.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Brăila (plimbare cu barca în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Centrul de Vizitare al Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, tur de oraș, vizită Casa Memorială ”Ana Aslan”, Casa Memorială ”Panait Istrati”)- Bucureşti (aprox. 400 km). 

Tarif: 160 lei/persoană

 • PARCUL NATURAL BALTA MICĂ A BRĂILEI s-a constituit în anul 2003 și ocupă o suprafață de 17.529 ha, fiind încadrat de-a lungul timpului în mai multe categorii de conservare, recunoscându-i-se valoroasa diversitate biologică de care dispune. Este ultimul vestigiu rămas în regim natural de inundație pe cursul inferior al Dunării, fiind format dintr-o salbă de 7 insule și ostroave dunărene mari ce cuprind atât habitate acvatice cât și terestre și 52 de lacuri permanente/sezoniere. Au fost identificate numeroase specii de floră și faună deosebite, de ordinul sutelor, fiind una dintre principalele atracții ale zonei, un adevărat univers ornitologic, la care se adaugă peisajele deosebite, asemănătoare celor din Delta Dunării. De-a lungul plimbării noastre cu bărcile pe canalele parcului natural, cu o durată de aproximativ 2,5 ore, ne vom delecta cu toate aceste peisaje specifice zonelor umede, vom fi copleșiți de măreția naturii,   bucurându-ne de o zi în mijlocul acesteia, într-o zonă atât de valoroasă din punct de vedere turistic. 
 • CENTRUL DE VIZITARE AL PARCULUI NATURAL BALTA MICĂ A BRĂILEI reprezintă un ”rezumat” al Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, completând informațiile obținute de-a lungul plimbării noastre cu bărcile, prin intermediul hărților, machetelor, panourilor informative, panourilor interactive, animalelor împăiate etc.. Vom putea achiziționa și diverse suveniruri cu specific local, care să ne amintească peste timp de vizita noastră în acest univers natural.
 • ORAȘUL BRĂILA, primul port maritim al Dunării, a fost în trecut un important nod comercial, faleza Dunării oferind un cadru natural pitoresc în prezent. Aici, ca urmare a istoriei zbuciumate ce și-a pus amprenta asupra vieții culturale și sociale a orașului, întâlnim numeroase clădiri de patrimoniu, muzee și case memoriale, unele dintre ele adevărate bijuterii arhitectonice, precum Muzeul Brăilei, Casa Memorială D. P. Perpessicius, Centrul Cultural Nică Petre, Casa Memorială Petre Ștefănescu Goangă, Teatrul Maria Filotti, Piața Traian, Parcul Monument, bisericile din Centrul vechi etc.. Este un oraș cosmopolit în care s-au întâmplat multe premiere naționale notabile, pe care le vom afla de-a lungul turului nostru pietonal  și amintim doar două dintre ele, precum darea în funcțiune la Brăila a celui mai mare castel de apă din România, în anul 1912, cu o capacitate de 1200 metri cubi și prezența singurului izvor tămăduitor aflat în interiorul vreunui lăcaș de cult din România, respectiv în cadrul Bisericii grecești Buna Vestire. Orașul a dat lumii personalități în multe domenii, precum teatru, muzică, literatură, medicină, devenind mândria locuitorilor săi, dintre care amintim: Hariclea Darclée-una dintre cele mai mari soprane ale lumii, Ana Aslan-cea care a pus bazele primului institut de geriatrie din lume și a creat celebrele produse Gerovital, actrița Maria Filotti-una dintre cele mai mare actrițe ale României etc.. Sunt doar câteva repere ale plimbării noastre prin orașul dunărean, poveștile cunoscute și mai puțin cunoscute ale Brăilei urmând să le aflăm în excursia noastră. 
 • CASA MEMORIALĂ ”ANA ASLAN”, o clădire monument istoric de patrimoniu, cu o vechime de 171 de ani, a fost inaugurată în septembrie 2022, inițiativa aparținând Fundației ”Ana Aslan”. Este casa unde valorosul om de știință s-a născut și și-a petrecut o parte a copilăriei iar actualul muzeu reconstituie acest univers. Foștii proprietari au conservat foarte bine clădirea, conservându-i elementele de originalitate, precum sobele de teracotă albă, ușile, parchetul etc.. În aceeași casă a mai locuit un nume de referință al Brăilei, Constantin C. Hepites, întemeietorul primei Farmacopee (manual de farmacie) din țara noastră.
 • CASA MEMORIALĂ „PANAIT ISTRATI” era locul preferat de scriitorul român de origine greacă de unde contempla Dunărea și împrejurimile. S-au reconstituit aici momente importante din viața scriitorului, putând fi găsite obiectele sale personale precum și manuscrise, piese de mobilier, cărți cu autograf, fotografii personale etc..  Deși a avut o viață grea și tumultoasă, a lăsat în urma sa opere cunoscute și apreciate. În lucrările sale sunt descrise peisajele natale din zona Brăilei, cele mai cunoscute fiind ”Chira Chiralina” și ”Ciulinii Bărăganului”.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: plimbare cu barca în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Centrul de Vizitare al Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, tur de oraș, Casa Memorială ”Ana Aslan”, Casa Memorială ”Panait Istrati”;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Tarif plimbare cu barca în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei: 60 lei/persoană;
 • Taxă ghid local pentru turul de oraș: 10-15 lei lei/persoană în funcție de numărul de persoane din grup;
 • Taxă vizitare Casa Memorială ”Panait Istrati”: 4 lei/adult în mod individual, 2 lei/adult pentru grupuri. 

MODALITATEA DE PLATĂ: 

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 20 MAI 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 20 MAI 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 25 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (pe faleza Dunării în Brăila sau în oraș), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.