JUDEȚUL ARGEȘ: NATURĂ ȘI CULTURĂ ÎNTR-O SINGURĂ ZI

31 octombrie 2020 (sâmbătă)

 

Județul Argeș îmbină în mod armonios atracțiile turistice naturale, de o frumusețe aparte, cu cele culturale și istorice, de o valoare excepțională. Dintre acestea, noi am ales să vizităm într-o zi sfântă, 15 august-Adormirea Maicii Domnului-unul dintre hramurile Mănăstirii Corbii de Piatră, două lăcașuri de cult cu o vechime impresionantă, o reală carte de vizită a acestei zone, respectiv  mănăstirile rupestre Nămăiești și Corbii de Piatră. După ce ne vom reculege aici, ne vom îndrepta, întâlnind în drum o altă bijuterie peisagistică și anume Barajul Râușor, către masivul Iezer-Păpușa, spre Cabanele Voina și Cuca, unde vom petrece timp prețios în mijlocul naturii.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-21.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucuresti-Nămăiești (Mănăstirea rupestră Nămăiești)-Corbi (Mănăstirea rupestră Corbii de Piatră)-Barajul Râușor-Cabana Voina (plimbare până la  Cabana Cuca)-București (aprox. 450 km).

 

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ NĂMĂIEȘTI este un monument istoric de secol XIV, amplasată într-o zonă pitorească, săpată în stâncă și face parte din unicul triunghi rupestru de pe teritoriul județului Argeș, alături de mănăstirile Cetățuia și Corbii de Piatră. Despre icoana din mănăstire a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, se spune că ar fi una dintre cele mai vechi de pe teritoriul României și chiar din întreaga creștinătate. La baza înființării acestui lăcaș de cult stau legende interesante, pe care le vom afla în excursia noastră.

 

 • MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ CORBII DE PIATRĂ este considerat lăcașul cu cea mai veche pictură din Țara Românească. Unicitatea bisericii este dată de cele două sfinte altare pe un singur naos. Istoria bisericii se pierde în negura timpului însă, anul 1512 reprezintă actul documentar de naștere a acesteia, fiind și prima mănăstire de călugărițe atestată documentar de pe teritoriul țării noastre. Este considerată cea mai veche mănăstire rupestră din România, fiind deosebit de valoroasă, atât prin modul în care a fost săpată în stâncă cât și prin pictura care o împodobește.

 

 • BARAJUL RÂUȘOR este amplasat în aval de confluența pârâului Râușor cu Râul Târgului și finalizat în anul 1987, în scopul alimentării cu apă, producerii de energie electrică și ca apărare împotriva inundațiilor. Este considerat unul dintre cele mai mari din țară, cu o înălțime de 120 de metri. Este o zonă spectaculoasă din punctul de vedere al peisajului, fiind asemănată de unii autori cu peisajele din Elveția.

 

 • CABANA VOINA (950 m) a fost construită în anul 1935 de A.D.M.I.R., din anul 1972 se transformă în hotel-cabană, pe trei etaje, din piatră și beton, cu o capacitate de cazare de 120 de locuri, renovată în anul 2012 și clasificată la categoria de 3 stele. Este amplasată într-o zonă liniștită, într-un peisaj montan deosebit și reprezintă punctul de plecare către trasee turistice din Munții Iezer-Păpușa. O vom apuca și noi pe drumul forestier de circa 4 km ce se îndreaptă către CABANA CUCA (1175 m), construită în anul 1974 de către Clubul ”România Pitorească” din Pitești. Pe tot traseul dus-întors ne vom bucura de liniștea și frumusețea naturii, de susurul Râului Cuca, de aerul curat oferit de pădurea ce ne înconjoară.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Mănăstirea rupestră Nămăiești, Mănăstirea rupestră Corbii de Piatră, Barajul Râușor, Cabana Voina, Cabana Cuca;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuieli personale;
 • Opțional: taxă vizitare Muzeul Etnografic al Mănăstirii Nămăiești: 5 lei/persoană.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Renunțarea la excursie începând cu 7 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 7 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Se recomandă, cel puțin pentru traseul dintre Cabana Voina și Cabana Cuca, ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte cu talpă solidă/aderentă;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (Cabana Voina), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).