MIJLOC DE TRANSPORT

GRAD DE DIFICULTATE

redus

VÂRSTA RECOMANDATĂ

16 ani+

MODALITATEA DE CAZARE

nu necesită

Durată

o zi

Tarif/persoană

110 lei/persoană

                                 ISTORIE ȘI NATURĂ ÎNTR-O SINGURĂ ZI.

                                                                                                DE LA AGONIE LA EXTAZ ÎNTR-O SINGURĂ ZI!

                                                                                                                           (Episodul 2)

 

            28 septembrie 2019 (sâmbătă)

               În spiritul primei noastre excursii, derulată cu succes, ce a avut în prim plan vizita unui obiectiv turistic aparte, Fortul 13 Jilava, organizăm episodul 2, de data aceasta vizând Memorialul Închisoarea Pitești, unde s-a petrecut, în urmă cu 70 de ani, așa numitul ”Fenomen Pitești”-impresionant, prin forma de manifestare și impactul asupra studenților închiși acolo. Pentru a încerca să uităm ceea ce vom trăi la Memorialul Închisoarea Pitești, în a doua parte a zilei ne vom recrea cu o croazieră pe Lacul Vidraru, la poalele Munților Făgăraș și vom vizita Conacul Brătianu de la Florica, reședința Brătienilor și locul lor de înhumare. Așadar, va fi o zi de neuitat, o ocazie de a retrăi istoria recentă a țării noastre împreună cu vizitarea unei zone cu un peisaj magnific.

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.15.

Sosirea în București se va face la orele 19.30-20.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Pitești (Memorialul Închisoarea Pitești)-Vidraru (croazieră pe Lacul Vidraru)-Ștefănești (Conacul Brătianu de la Florica)-Bucureşti (aprox. 400 km).

Tarif: 110 lei/persoană

        MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI este amplasat în interiorul fostului Penitenciar Pitești, activ în perioada 1941-1977. Originile ”Fenomenului Pitești” se găsesc în Penitenciarul din Suceava, în toamna anului 1948 și se leagă de crearea unei structuri speciale a securității în penitenciare, scopul fiind acela de a culege informații despre deținuți și despre personalul din sistem, prin torturi individuale sau bătăi la comun, rezistența fiind aproape imposibilă. Lotul asupra căruia s-a aplicat acest „fenomen” era format din aproximativ 600 de studenți. În timpul turului ghidat vom afla mult mai multe informații din partea ghidului local, implicat trup și suflet în tot ceea ce a reprezentat aceste ”fenomen” și acest penitenciar, precum: istoria penitenciarului, fapte istorice legate de penitenciar, condițiile din penitenciar, reeducarea, rolul securității, șocul, demascarea, transformarea, urmările, sinuciderile, camera 4-spital, viața deținuților politic de după închisoare. Întâmplările petrecute în penitenciar sunt atât de dure, încât acest document nu suportă redarea lor. Zona vizitabilă a clădirii a fost conservată și aparține Fundației Memorialul Închisoarea Pitești, care, în anul 2018, a deschis expoziția permanentă a Memorialului.

              CROAZIERĂ PE LACUL VIDRARU. Este o zonă cu peisaje deosebite deoarece lacul de acumulare este înconjurat de culmile Masivului Făgăraș, prilej pentru noi de a ne relaxa și a reflecta la ceea ce am vizitat în timpul zilei.

           CONACUL BRĂTIANU DE LA FLORICA a aparținut ani la rândul Familiei Brătienilor, fiind este considerat unul dintre cele mai frumoase domenii boierești păstrat în condiții optime până în zilele noastre. De-a lungul vizitei noastre ghidate vom afla o serie de informații interesante despre cea mai importantă familie de politicieni români, despre legendele care circulă în legătură cu unele încăperi și unele personaje. Vom vizita încăperi, birouri, saloane, biblioteca unicat datorită decorației interioare, terasa etc.. La sfârșit, ne vom plimba prin parcul domeniului și vom urca spre capela Brătienilor unde sunt înhumați mulți dintre membrii familiei Brătianu.

Tariful include:
• Transport cu autocar/midiautocar/microbuz.
• Obiectivele incluse în program: Memorialul Închisoarea Pitești, Conacul Brătianu de la Florica, Croaziera pe Lacul Vidraru.
• Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:
• Cheltuielile personale;
• Vizita Memorialul Închisoarea Pitești se face fără taxă, dar se acceptă donații. Nu este recomandată vizita Memorialului copiilor sub 16 ani;

  • Taxă vizitare Conacul Brătianu de la Florica: 6,5 lei/adult, 2 lei/copii, elevi, studenți, pensionari. Taxă ghidaj: 15 lei/grup;
  • Croaziera pe Lacul Vidraru: 10-15 lei/persoană, în funcție de numărul de turiști din grup.

Modalitatea de plată: plata se poate face prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania, cu precizarea explicită a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 7 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. În plus, pentru siguranță, vă rugăm să faceți rezervarea pentru excursie și trimițând un e-mail pe adresa de contact a [email protected] sau un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299 sau un mesaj pe contul de Facebook al firmei.

Grup minim: 40 de persoane

Alte informații:
• Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
• În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
• Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.