O ZI ÎN CEL MAI SĂRAT JUDEȚ DIN ROMÂNIA-ÎN MIJLOCUL NATURII

27 iunie 2020 (sâmbătă)

 

Haideți să descoperim împreună obiective turistice cu caracter de unicat/rare la nivel european sau chiar mondial, într-un județ-Buzău-considerat de unii autori în top 5 la nivel național ca abundență și valoare a atracțiilor turistice de pe teritoriul său. Cu ocazia excursiei noastre care se va desfășura doar în mijlocul naturii, aceasta ni se va prezenta în formele sale nebănuite și inepuizabile. Va fi o evadare plăcută și relaxantă, după o perioadă stresantă!

Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucuresti-Meledic (Grunjul de la Mânzălești, Platoul salin Meledic, Lacul Meledic, Masivul de sare, Tabăra de sculptură în lemn)-Berca (Vulcanii noroioși)- Măgura (Tabăra de sculptură în aer liber, Mănăstirea Ciolanu) –București (aprox. 350 km).

 

Tarif: 130 lei/persoană

 

 • PLATOUL SALIN ȘI LACUL MELEDIC. Platoul Meledic este declarat rezervație mixtă (geologică, speologică, botanică și zoologică), fiind amplasat la altitudinea de 600 m și ocupă o suprafață de 70 de ha. Găsim aici un peisaj diferit, dealurile de sare contribuind din plin la acesta. Lacul Meledic este una dintre atracțiile și curiozitățile situate pe acest platou, unicitatea sa la nivel mondial fiind dată de faptul că este singurul lac dulce așezat pe un munte de sare. Relieful este completat de canioane și peșteri în sare, renumita Peșteră 6S fiind considerată a doua cea mai lungă cavitate formată în sare din lume. Evident că așa cum se întâmplă peste tot în județul Buzău, există și o tabără de sculptură, în lemn.

 

 • GRUNJUL DE LA MÂNZĂLEȘTI este declarat rezervație geologică și este alcătuit din marne albe.

 

 • VULCANII NOROIOȘI au fost declarați monument al naturii încă din anul 1924 datorită importanței științifice și peisagistice, fiind considerați pe locul II în Europa, ca dimensiuni, ocupând o suprafață de 25 de hectare. Numeroși regizori și fotografi au fost atrași de-a lungul timpului de peisajul halucinant, selenar, al vulcanilor noroioși pentru a filma documentare, filme artistice, videoclipuri, clipuri publicitare. Deosebită este și vegetația variată, multe dintre plante fiind considerate rare sau chiar unice la nivel mondial.

 

 • TABĂRA DE SCULPTURĂ ÎN AER LIBER DE LA MĂGURA, un adevărat muzeu în aer liber ce acoperă câteva hectare, a fost creată în perioada 1970-1985, în apropierea Mănăstirii Ciolanu., fiind considerată cea mai mare din țară și una dintre cele mai mari din lume. A fost inițiată în scopul sărbătoririi a 16 secole de atestare documentară a orașului Buzău.

 

 • MĂNĂSTIREA CIOLANU este una dintre cele mai vechi așezări monahale de pe teritoriul județului Buzău, fiind atestată documentar încă din secolul al XVI-lea. Cele două biserici, cea veche și cea nouă, chiliile, cimitirul și liniștea de aici crează , împreună, o stare de relaxare și de reîntoarcere la rădăcini. Multe dintre icoanele pictate de Gheorghe Tattarescu se regăsesc în muzeul mănăstirii.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Grunjul de la Mânzălești, Platoul salin Meledic, Lacul Meledic, Masivul de sare, Tabăra de sculptură în lemn, Vulcanii noroioși de la Berca, Tabăra de sculptură în aer liber de la Berca, Mănăstirea Ciolanu;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Vulcanii noroioși de la Berca: 1 leu/elev; 2 lei/student; 3 lei/adult.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

 

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Ținând cont de situația actuală, vă propunem să luăm masa în mijlocul naturii, să facem un picnic împreună, la iarbă verde, fie la Lacul Meledic, fie la Tabăra de sculptură de la Măgura, adică să luăm la noi alimente pe care le considerăm a fi necesare pentru o zi întreagă de plimbare.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).