ROMÂNIA TURISTICĂ: PALATE, MUZEE, CULE (EPISODUL 1)

 8 august 2020 (sâmbătă)

 

Vă invităm să asistăm împreună la o adevărată lecție de istorie, într-o zi veritabilă de concediu, fiecare obiectiv turistic vizitat reprezentând un moment aparte pentru trecutul nostru, ca națiune, ceea ce avem acum având rădăcini adânci în zonele vizitate, iar personajele ce au populat aceste zone, contribuind din plin la acest lucru. Ne gândim la Constantin Brâncoveanu, la Tudor Vladimirescu, la familia Golescu, la I. G. Duca, la bucuriile și tristețile, comploturile și amintirile ce sunt păstrate și aduse în prezent prin intermediul conacelor și palatelor, elementul central al excursiei noastre. Poveștile pe care le vom asculta ne vor fi de ajuns doar până la următoarea excursie!

 

Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucuresti-Potlogi (Ansamblul Palatului Brâncovenesc)-Golești (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul familiei Golescu-Muzeul etnografic în aer liber)-Măldărești (Complexul Muzeal-Cula Greceanu, Cula Duca, Casa Memorială I. G. Duca)-București (aprox. 500 km).

 

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • ANSAMBLUL PALATULUI BRÂNCOVENESC DE LA POTLOGI a fost ridicat în anul 1698 de către marele domnitor Constantin Brâncoveanu şi reprezintă o emblemă a stilului brâncovenesc. Complexul monumental cuprinde poarta de intrare, încăperile corpului de gardă, locuinţele slujitorilor curţii, vechea casă boierească, palatul, biserica, grădinile şi alte elemente. Palatul domnesc este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură civilă românească medievală.

 

 • MUZEUL ”GOLEȘTI” este o comoară arhitecturală și etnografică a județului Argeș ce se întinde pe o suprafață de 14 ha. A fost înființat în anul 1939 prin Decret regal semnat de Carol al II-lea, muzeul cuprinzând o multitudine de clădiri de patrimoniu respectiv, Conacul Goleștilor (1640; aici se află și camera care l-a găzduit la sosirea în România pe viitorul rege Carol I; aici s-a pus la cale Revoluția de la 1848), Școala Slobodă Obștească, Foișorul de pază (aici a fost arestat Tudor Vladimirescu înainte de a fi ucis), Bolnița, Baia turcească, dependințele, Secția de Etnografie și Artă Populară din județul Argeș, Secția de Istorie a Goleștilor. Secția în aer liber, numită și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești este concepută ca un sat românesc de secol XIX ce cuprinde primărie, biserică, școală, han, 32 de gospodării amplasate geografic corespunzător regiunii de proveniență și valorifică tradițiile și obiceiurile legate de practicarea viticulturii și pomiculturii, cu gospodării, anexe și instalații tehnice țărănești, fiind primul muzeul din țară dedicat acestor ocupații. În jurul gospodăriilor sunt plantații de pomi fructiferi și viță de vie, se organizează diverse manifestări științifice, etnografice, ateliere de lucru, dedicate copiilor, tiroliană, echitație, plimbări cu trăsura etc.. Este un domeniu vast care la fiecare pas oferă ceva de privit, de învățat, încât, în timpul vizitei noastre nu vom ști unde să ne oprim mai întâi, ce să fotografiem mai repede, astfel încât să nu pierdem ceva, natura, florile, copacii, micul lac, invitându-ne la relaxare.

 

 

 • COMPLEXUL MUZEAL MĂLDĂREȘTI cuprinde Culele Greceanu și Duca și Casa memorială I. G. Duca. Astfel, Cula Greceanu construită în perioada secolelor XVI-XVIII este un monument de o valoare arhitectonică deosebită, cea mai veche de pe teritoriul României. Casa memorială I. G. Duca a fost construită de acesta în anul 1912 și folosită drept casă de vacanță. Cula Duca a fost construită în anul 1827 de urmașii familiei Măldărescu. Întregul ansamblu impresionează prin valoarea și arhitectura monumentelor.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Ansamblul Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, Muzeul Golești (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul familiei Golescu-Muzeul etnografic în aer liber), Complexul Muzeal Măldărești-Cula Greceanu, Cula Duca, Casa Memorială I. G. Duca;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuieli personale;
 • Taxă vizitare Ansamblul Palatului Brâncovenesc de la Potlogi: 5 lei/persoană pentru grup de peste 10 persoane. Copiii sub 7 ani au gratuitate;
 • Taxă vizitare Muzeul Golești: 10 lei/adult, 5 lei/pensionar, elev, student;
 • Taxă vizitare Complexul Muzeal Măldărești: 5 lei/adult, 4 lei/elev, student, militar, pensionar.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Renunțarea la excursie începând cu 7 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 7 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).