PARCURI TEMATICE DIN JURUL SIBIULUI

29 APRILIE 2023 (sâmbătă)

 

Zona Porumbacu de Sus-Avrig este renumită în ultimul timp pentru amenajarea unor parcuri tematice moderne bazate pe construirea unor echipamente destinate petrecerii timpului liber într-un mod foarte plăcut în care toate activitățile, clădirile, prezentările, expunerile, se raportează la un subiect comun. Astfel, Castelul de Lut din Valea Zânelor este un obiectiv turistic atât de căutat, încărcat de mister și povești cu zâne, Povestea Calendarului are drept tematică tradițiile legate cele 12 luni ale anului, la Ferma de cerbi și ciute din Avrig, vom urmări comportamentul acestora, vom interacționa cu ei, îi vom mângâia și hrăni, iar la Brambura Park sfidăm gravitația și totul este cu susul în jos. Peisajul va fi întregit, în permanență, de imaginea pitorească a Masivului Făgăraș, care ne va încânta privirea dar și aparatul de fotografiat. 

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Porumbacu de Sus (Castelul de Lut din Valea Zânelor, Parcul tematic Povestea Calendarului)-Avrig (Ferma de cerbi și ciute, Brambura Park)-Bucureşti (aprox. 600 km). 

Tarif: 180 lei/persoană

 • CASTELUL DE LUT DIN VALEA ZÂNELOR amplasat la poalele Munților Făgăraș, în localitatea Porumbacu, este un proiect de dată recentă (anul 2014) al unei familii din București și reprezintă o invitație la o realitate de basm. Întregul ansamblu este un proiect arhitectural inedit, fiind folosite doar materiale naturale pentru construcție. Şi cum legenda locului spune că, în vremuri demult apuse, zânele au fugit din zonă şi au promis că se vor întoarce atunci când vor putea locui din nou în vale, le vom căuta cu speranţă şi cu încredere.
 • POVESTEA CALENDARULUI este un parc tematic născut în pandemie din dorința de a evada din casă în natura spectaculoasă a Făgărașului, într-o zonă cu un peisaj de poveste. Tema parcului este reprezentată de cele 12 luni ale anului împreună cu legendele, tradițiile și datinile românești legate de acestea. Căsuțele din ”turtă dulce” cu bunătăți și suveniruri, căsuțele specifice fiecărei luni a anului, restaurantul, locurile de joacă pentru copii, spectacolele stradale, jocurile interactive, paparudele, zânele și diversele personaje din povești ne vor întâmpina la fiecare pas.
 • FERMA DE CERBI ȘI CIUTE DIN AVRIG se regăsește în incinta Pensiunii Poiana Neamțului din Avrig, într-un spațiun amenajat corespunzător, un adevărat paradis al acestor animale. De la un an la altul numărul acestora crește datorită adaptării la condițiile propice oferite de proprietar. În timpul vizitei vom putea să vedem de aproape cerbii și ciutele, să le admirăm și să le hrănim.
 • BRAMBURA PARK este un parc tematic dedicat întregii familii unde atracția principală este reprezentată de CASA RĂSTURNATĂ alcătuită din 9 camere precum living, dormitor, bucătărie, baie etc., totul fiind amenajat cu susul în jos, o adevărată distracție, trăind senzații unice! Există aici și un PARC ZOO unde ALPACA-un animal erbivor înrudit cu cămila, este personajul principal, dar și caprele, iepurașii și țapul, precum și locuri de joacă pentru copii. 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Castelul de Lut din Valea Zânelor, Parcul tematic ”Povestea Calendarului”, din Porumbacu de Sus, Ferma de cerbi și ciute și Brambura Park, din Avrig;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi  naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Castelul de Lut din Valea Zânelor: 15 lei/persoană, gratuit-copiii cu vârsta sub 3 ani;
 • Taxă vizitare Povestea Calendarului: 25 lei/adult, 15 lei/copii între 3-10 ani, gratuit-copiii cu vârsta sub 3 ani;
 • Tarife acces Ferma de cerbi din Avrig: 15 lei/persoană;
 • Taxe Brambura Park: 10 lei/intrare parc, 30 lei/intrare parc+vizită Casa Întoarsă.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 22 APRILIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 22 APRILIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Porumbacu de Sus, Brambura Park), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.