PETRECERE CÂMPENEASCĂ LA GOLEȘTI ȘI FLORICA

 1 MAI 2023 (LUNI)

 

În această excursie ne propunem să sărbătorim 1 mai-Ziua Internațională a Muncii, prin relaxare totală, în atmosfera satului de altădată, în miros de flori de cireș, la umbra copacilor înfloriți, în grădina plină de flori, în cadrul Muzeului Golești, atât de ofertant pentru petrecerea plăcută a timpului liber, prin intermediul numeroaselor activități ce pot fi desfășurate aici. Astfel, vom vizita Biserica ”Sfânta Treime”, Conacul Goleștilor, Foișorul, parcul, Școala Dinicu Golescu, zona de acareturi, expozițiile temporare, machetele cu trenulețe și căsuțe, Muzeul Etnografic în Aer Liber, unde primăvara va ”colora” peisajul creând un cadru feeric de care ne vom bucura la fiecare pas, în curțile caselor expuse și în interiorul acestora, pe străduțele satului, unde biserica, hanul, școala, primăria și restul amenajărilor alcătuiesc un univers arhaic, prilej pentru noi de întoarcere la rădăcini. De asemenea, Domeniul Golești cuprinde și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii, cu numeroase unelte, instrumente și obiecte legate de aceste îndeletniciri tradiționale, precum și diverse locuri de joacă pentru copii. În prima parte a zilei vom vizita Schitul Florica, loc de înhumare pentru membrii familiei Brătianu și vom achiziționa produse și remedii mănăstirești (gemuri, murături, zacuști, prăjituri, siropuri, miere, ceaiuri etc.), atât de gustoase, preparate manual de călugărițele de aici, pe care, ulterior, le vom servi la iarbă verde pe Domeniul Golești, ca la o adevărată sărbătoare câmpenească. 

Plecarea se face la ora 7.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.15.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-19.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul Bucuresti-Ștefănești (Schitul Florica)-Golești (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul familiei Golescu-Muzeul etnografic în aer liber-Biserica ”Sfânta Treime” Golești)-Bucureşti (aprox. 250 km). 

Tarif: 150 lei/persoană

  • Ne vom plimba prin parcul DOMENIULUI FAMILIEI BRĂTIANU și vom urca spre capela Brătienilor (SCHITUL FLORICA) unde sunt înhumați mulți dintre membrii familiei Brătianu, măicuțele întâmpinându-ne ca de fiecare dată, în magazinul organizat aici, cu prăjituri gustoase și povești pe măsură. Acest schit este declarat monument istoric și datează din anul 1912.
  • MUZEUL ”GOLEȘTI” este o comoară arhitecturală și etnografică a județului Argeș ce se întinde pe o suprafață de 14 ha. A fost înființat în anul 1939 prin Decret regal semnat de Carol al II-lea, muzeul cuprinzând o multitudine de clădiri de patrimoniu respectiv, Conacul Goleștilor (1640; aici se află și camera care l-a găzduit la sosirea în România pe viitorul rege Carol I; aici s-a pus la cale Revoluția de la 1848), Școala Slobodă Obștească, Foișorul de pază (aici a fost arestat Tudor Vladimirescu înainte de a fi ucis), Bolnița, Baia turcească, dependințele, Secția de Etnografie și  Artă Populară din județul Argeș, Secția de Istorie a Goleștilor. Secția în aer liber, numită și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești este concepută ca un sat românesc de secol XIX ce cuprinde primărie, biserică, școală, han, 32 de gospodării amplasate geografic corespunzător regiunii de proveniență și valorifică tradițiile și obiceiurile legate de practicarea viticulturii și pomiculturii, cu gospodării, anexe și instalații tehnice țărănești, fiind primul muzeul din țară dedicat acestor ocupații. În jurul gospodăriilor sunt plantații de pomi fructiferi și viță de vie, se organizează diverse manifestări științifice, etnografice, ateliere de lucru, dedicate copiilor, tiroliană, echitație, plimbări cu trăsura etc.. Este un domeniu vast care la fiecare pas oferă ceva de privit, de învățat, încât, în timpul vizitei noastre nu vom ști unde să ne oprim mai întâi, ce să fotografiem mai repede, astfel încât să nu pierdem ceva, natura, florile, copacii, micul lac, invitându-ne la relaxare.
  • BISERICA SFÂNTA TREIME GOLEȘTI, o adevărată bijuterie arhitectonică, a fost construită în anul 1646 și îmbină mai multe elemente arhitectonice precum cele muntenești, moldovenești, armenești și turcești, aici fiind înmormântați, ulterior, membrii familiei Golescu. 

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Schitul Florica, Muzeul Golești (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii-Conacul familiei Golescu-Muzeul etnografic în aer liber, Biserica Sfânta Treime Golești);
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Muzeul Golești: 10 lei/adult, 5 lei/pensionar, elev, student.

MODALITATEA DE PLATĂ: 

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 24 APRILIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 24 APRILIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Vă recomandăm să aveți la dvs. mâncare și apă pentru întreaga durată a zilei, pe care le vom consuma la iarbă verde, fie pe Domeniul Golești, fie pe Domeniul Brătienilor.