Picnic în livadă la Rășinari

 24 octombrie 2020 (sâmbătă)

 

Toamna cea bogată în roadele câmpului, perioada în care ne pregătim pentru iarnă cu toate bunătățile necesare, de la dulcețuri, sucuri naturale, compoturi, până la zacuscă, suc de roșii    și murături, anotimpul ce oferă peisaje de vis, de la galben, ruginiu până la roșu aprins, perioada în care miroase a pământ reavăn, când umbrele lungi te îmbie la relaxare și liniște, este momentul în care noi, cei de la NU-I BAI, HAI LA DRUM! împreună cu partenerii noștri locali din Rășinari, TRAIL TRIPS ROMÂNIA vă invităm LA LIVADĂ, locul cel mai căutat de toată lumea în acest anotimp, pentru a servi, în tihnă, un picnic cu produse locale din zona Mărginimii Sibiului, pentru a visa la vara ce a trecut dar și la iarna ce va să vină. Așadar, vom petrece împreună o zi de neuitat în stilul nostru ”natură și cultură într-o singură zi” deoarece vom vizita și ceva obiective locale, Rășinariul fiind binecunoscut pentru tradițiile și obiceiurile locale dar și pentru frumusețea pitorească.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucuresti-Rășinari (Casa Episcopală, Biserica cu hramul ”Cuvioasa Paraschiva”, piața locală, Muzeul Etnografic, Picnic în livadă)-București (aprox. 600 km).

 

Tarif: 150 lei/persoană

 

 • Pornim de la București, pe Valea Oltului și ne îndreptăm spre Rășinari. Povestim pe tot drumul despre numeroasele obiective turistice întâlnite în cale, cu povești și legende de neuitat. Odată ajunși în Rășinari, ne întâlnim cu gazdele noastre în centrul localității unde vizităm MUZEUL ETNOGRAFIC. Acesta a fost organizat în anul 1952 și prezintă prin intermediul celor peste 1500 de obiecte de etnografie și artă populară viața cotidiană a locuitorilor din Mărginimea Sibiului, de-a lungul timpului. Vom afla originea numelui localității precum și alte informații de interes despre meșteșugurile, tradițiile și obiceiurile locale, cu ajutorul obiectelor expuse.

 

 • În apropiere se află CASA EPISCOPALĂ, fostul sediu al episcopilor ortodocși ai Transilvaniei, la sfârșit de secol XVII, apoi sediu al protopopiatului, în prezent muzeu al parohiei ortodoxe.

 

 • Lângă această casă se află o bijuterie arhitecturală, construită în stil bizantin, din piatră și cărămidă, Biserica Ortodoxă cu hramul ”Cuvioasa Paraschiva” (1725-1758), declarată monument istoric, ce impresionează prin pictura interioară și exterioară.

 

 • După aceste vizite, poposim câteva minute, pentru a participa activ la viața satului Rășinari, la PIAȚA CU PRODUSE LOCALE (se organizează până la orele 12,00).

 

 • Ulterior, pornim pe jos prin satul Rășinari, cu un farmec aparte, admirând casele cu ziduri colorate și porți înalte din lemn, specifice zonei, fiind martori tăcuți la activitățile satului într-o zi de sâmbătă, salutându-i, conform obiceiului de la țară, pe săteni. Pașii ni se îndreaptă spre LIVADA DE PE DEAL, de unde avem o priveliște minunată asupra localității, acolo unde vom participa la PICNICUL LA IARBĂ VERDE, cu specialități locale și ne vom potoli setea și foamea acumulate peste zi, într-o atmosferă idilică, familiară, într-un loc de poveste. Munții Cindrel cu coamele lor lungi și împădurite participă și ei la picnicul nostru.

 

 • Pacea și liniștea acumulate la Rășinari ne vor fi de folos la întoarcere, astfel încât să nu simțim drumul parcurs pentru a ajunge acasă. Sperăm că ne veți permite să completăm informațiile furnizate la dus cu unele noi, despre zonele parcurse și despre România turistică.

 

 • De asemenea, ne vom împărtăși trăirile și simțirile care ne-au animat de-a lungul întregii zile.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Satul Rășinari, Casa Episcopală, Biserica cu hramul ”Cuvioasa Paraschiva”, piața cu produse locale, Muzeul etnografic, Picnic în livadă;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuieli personale;
 • Tarif participare ”Picnic în livadă”-100 lei/persoană pentru un număr de minim 25 de participanți (sunt incluse vizita la Muzeul etnografic și consumația compusă din produsele locale);
 • Taxă vizitare Casa Episcopală: 4 lei/adult, 2 lei/copil, student, pensionar.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Renunțarea la excursie începând cu 7 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 7 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 25 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
  4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).