RÂMNICU VÂLCEA LA PAS

1 APRILIE 2023 (sâmbătă)

Râmnicu Vâlcea, un oraș cu o istorie bogată, marcată de evenimente importante, precum, intonarea pentru prima dată a imnului ”Deșteaptă-te române” de către un cor condus de Anton Pann-compozitorul melodiei, într-unul dintre cele mai vechi parcuri din țară-PARCUL ZĂVOI, serbând triumful Revoluției de la 1848. De asemenea, orașul se remarcă prin faptul că deține două recorduri mondiale înscrise în Cartea Recordurilor, pe de o parte, CEA MAI MARE CUPOLA-VITRALIU DIN LUME situată în Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” și, pe de altă parte, CEA MAI LUNGĂ PICTURĂ PE PLEXIGLASS DIN LUME, panouri amplasate pe podul de peste Râul Olănești. Turul nostru ghidat în Râmnicu Vâlcea va cuprinde cele mai importante obiective turistice de patrimoniu, ne vom pierde pe străduțele și bulevardele orașului, fiecare clădire spunând o poveste, vom vizita unele dintre muzeele și bisericile reprezentative, ne vom relaxa în Parcul Zăvoi, ne vom odihni din când în când la restaurantele/terasele/mallul din oraș, vom avea timp liber. Va fi o excursie dedicată descoperirii minunatului oraș Râmnicu Vâlcea, o surpriză plăcută pentru fiecare dintre noi! 

Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.45.

Sosirea în București se va face la orele 18.30-19.00, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: București-Râmnicu Vâlcea (Arhiepiscopia Râmnicului, Poșta Traian, Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul, Muzeul de Artă ”Casa Simian”, Monumentul Independenței, Biserica ”Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” (piatra de hotar), Parcul Mircea cel Bătrân, Casa Memorială ”Anton Pann”, Parcul Zăvoi, Cea mai lungă pictură pe plexiglass din lume)-București (aprox. 400 km). 

Tarif: 160 lei/persoană

 • ARHIEPISCOPIA RÂMNICULUI este considerată cea de a doua episcopie a Țării Românești ca vechime, moștenitoare și continuatoare a Mitropoliei Severinului, care și-a stabilit reședința în orașul Râmnic, la Biserica Sfântul Nicolae, ctitorită cel mai probabil de voievodul Dan I (1384-1386). Definitorii pentru episcopie au fost Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica-sub conducerea căruia atât episcopia cât și orașul Râmnicu Vâlcea au avut parte de o dezvoltare culturală și administrativă fără precedent.
 • MUZEUL DE ARTĂ ”CASA SIMIAN” este adăpostit într-o clădire cu o arhitectură deosebită, cu impresie generală de vilă italiană, care i-a aparținut familiei Simian, proprietari ai unei fabrici de încălțăminte din Râmnicu Vâlcea, la jumătatea secolului al XX-lea. Expoziția permanentă a muzeului cuprinde lucrări valoroase de pictură și de sculptură românească aparținând unor artiști renumiți de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din secolul XX, precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Frederic Storck, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Sabin Bălașa etc..
 • MONUMENTUL INDEPENDENȚEI este considerat cartea de vizită a orașului Râmnicu Vâlcea, fiind amplasat la poalele Dealului Capela, veghind din anul 1915 asupra acestuia și este opera sculptorului craiovean Ion Iordănescu. Independența este întruchipată de o femeie tânără cu chipul îndurerat care ține în mână stindardul național și o cunună de lauri, deasupra unei cărți în care în care sunt trecute cu dalta numele eroilor vâlceni căzuți în Războiul de Independență. Multe dintre evenimentele importante ale orașului sunt organizate în fața statuii.
 • BISERICA SFÂNTA CUVIOASA PARASCHEVA este un monument istoric valoros zidit în anul 1557 de voievodul Pătrașcu cel Bun. Ulterior, biserica închinată Sfintei Cuvioase Parascheva a fost ridicată abia în anul 1587, ctitorită de Mihai Viteazul. 
 • CASA MEMORIALĂ ANTON PANN este un monument de arhitectură urbană construit la jumătatea secolului al XVIII-lea, alcătuit din foișor, pivniță, bucătărie, dormitor, birou și care cuprinde mobilier de epocă, culegeri de folclor, poezii, cărți vechi, tablouri, țesături, lucrări muzicale. 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Arhiepiscopia Râmnicului, Poșta Traian, Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul, Muzeul de Artă ”Casa Simian”, Monumentul Independenței, Biserica ”Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” (piatra de hotar), Parcul Mircea cel Bătrân, Casa Memorială ”Anton Pann”, Parcul Zăvoi, Cea mai lungă pictură pe plexiglass din lume;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă ghid local pentru turul de oraș: 15-25 lei/persoană, în funcție de numărul de persoane din grup;
 • Taxă vizitare Muzeul de Artă ”Casa Simian”: 6 lei/adult, 4 lei/pensionar, 5 lei/elev, student; 
 • Taxă vizitare Casa Memorială ”Anton Pann”: 6 lei/adult, 4 lei/pensionar, 5 lei/elev, student.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 25 MARTIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 25 MARTIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Râmnicu Vâlcea), în cadrul unităților de alimentație publică (mall, restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.