Mijloc de transport

Excursii 2020

Grad de dificultate

Redus

Vârsta recomandată

5 ani +

Modalitatea de cazare

Nu necesită

Durata

O zi

Tarif/persoană

110 lei/persoană

Natură, Cultură Și Religie Într-O Singură Zi În Bulgaria

 4 iulie 2020 (sâmbătă)

 

Vă invităm într-o nouă încursiune pe meleaguri bulgărești, în care vom îmbina, în stilul ”NU-I BAI, HAI LA DRUM!”, cultura și natura într-o singură zi. Astfel, ne vom delecta cu o croazieră pe Dunăre pornind din Ruse, vom vizita un oraș pitoresc cu o istorie bogată și meșteșuguri pe măsură-Veliko Târnovo, precum și Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov din apropiere de Ruse, ce oferă un peisaj spectaculos, fiind amplasată într-o peșteră. Cu siguranță, experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie împreună!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-21.00, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Basarabovo (Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov)-Veliko Târnovo (Cetatea Tsarevets)-Ruse (croazieră pe Dunăre)-Bucureşti (aprox. 400 km).

Tarif: 110 lei/persoană

 

 • MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ”SFÂNTUL DIMITRIE BASARABOV” este amplasată în peștera unde a dus o viață de pustnic Sfântul Dimitrie Cel Nou și atestată documentar undeva în secolul XIV. Este o așezare ortodoxă, ctitorită de familia Basarabilor, fiind singura săpată în stâncă, încă locuită, din Bulgaria, la care se ajunge pe 48 de trepte din piatră. Este declarată de autoritățile bulgare patrimoniu arheologic de cultură de interes local. Vom afla mai multe informații interesante și legende cu ocazia vizitei la această mănăstire.

 

 • VELIKO TÂRNOVO, supranumit și ”Orașul Țarilor”, are o istorie bogată, este o fostă capitală a Țaratului Vlaho-Bulgar, una dintre cele mai pitorești și bine păstrate așezări medievale din Bulgaria. Este un adevărat muzeu în aer liber, cu străduțe înguste și întortocheate, cu case cocoțate pe stânci, magazine cu suveniruri, galerii cu antichități, produse locale, o gamă sortimentală variată din celebrii trandafiri, meșteșugari la tot pasul, restaurante și cafenele, precum și celebra Cetate Tsarevets, ce străjuiește deasupra orașului.

 

 • CETATEA TSAREVETS DIN VELIKO TÂRNOVO a fost o cetate de necucerit ce se întinde pe 12,5 ha, înconjurată de ziduri înalte și groase, cu turnuri, metereze și pod mobil și cuprinde, astăzi, în principal, Palatul regal și Patriarhia cu biserica renovată în anul 1981 și pictată într-un stil modern, reprezentând diverse momente din istoria Bulgariei, cu figuri grotești, demonice, gigantice. A fost reședința suveranilor Țaratului Vlaho-Bulgar, reprezentând cea mai puternică fortificație bulgărească a Evului Mediu.

 

 • CROAZIERĂ PE DUNĂRE-vom porni din Ruse și ne vom plimba timp de o oră, până la Podul Prieteniei și înapoi, pe traseu aflând legende și lucruri interesante despre fluviul Dunărea, vom asculta muzică, ne vom relaxa și poate chiar vom dansa.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  Obiectivele incluse în program: Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov, Cetatea Tsarevets din Veliko Târnovo, Veliko Târnovo, croaziera pe Dunăre;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Cetatea Tsarevets din Veliko Târnovo-6 leva/adult;
 • Croaziera pe Dunăre-50 lei/persoană;
 • Asigurarea medicală de călătorie.

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim:40 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Veliko Târnovo), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).