VERTICALITATEA LA EA ACASĂ ÎN CHEILE VÂRGHIŞULUI!

 25 iulie 2020 (sâmbătă)

           

Haideți să petrecem o zi în mijlocul naturii, într-o zonă spectaculoasă de chei din județele Harghita și Covasna, să ne încărcăm bateriile pentru o nouă săptămână de muncă, până la următoarea noastră excursie, până la următoarea noastră întâlnire!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Baraolt-Vârghiş-Cheile Vârghişului (drumeţie)-Bucureşti (aprox. 500 km).

Durată drumeţie: 5-6 ore

Dificultate traseu drumeţie: medie

Tarif: 140 lei/persoană

 

 • Cheile Vârghişului sunt localizate în nordul Munţilor Perşani şi reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase chei din România, întinzându-se pe aproape 4 km în judeţele Harghita şi Covasna. Sunt declarate rezervaţie naturală de tip mixt. Întâlnim formaţiuni spectaculoase precum versanţi abrupţi, stânci şi turnuri de calcar, doline, avene, zone de grohotiş şi 125 de peşteri cartografiate, valoroase din punct de vedere ştiinţific şi speologic. Cu ocazia cercetărilor efectuate în zonă, au fost descoperite numeroase urme ale prezenţei umane pe aceste meleaguri precum vase de ceramică, unelte din oase, unele din metal şi bronz. Pe teritoriul rezervaţiei fauna este bine reprezentată, însă, cele 19 specii de lilieci, mai mult de jumătate din numărul speciilor existente în România, reprezintă una dintre principalele atracţii.

 

 • Din locul în care debarcăm din autocar vom mai parcurge încă 13 km cu mijloace de transport locale, până la intrarea în chei.

 

 

 • Traseul va fi unul spectaculos şi ne vom deplasa ba pe poduri şi podeţe, ba pe firul râului Vârghiş, ba vom urca şi coborî de pe stânci, ba vom intra prin diverse peşteri, Peştera Gaura Tătarilor fiind cea mai ciudată şi, totodată, interesantă, vom servi masa în mijlocul naturii.

 

Vom rămâne cu amintiri de neuitat, ne vom face prietenii pe viaţă!

 

Să avem cărări cu soare!

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Cheile Vârghişului;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghid național de turism atestat de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Transport cu mijloace locale dus-întors Cheile Vârghişului-25 lei/pers.;
 • Vizitarea Cheilor Vârghișului-5 lei/pers.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • În cazul în care vremea este nefavorabilă, excursia se poate anula sau traseul se poate modifica;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei.

 

Condiții de participare:

 • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru drumeție: bocanc tip gheată, geacă de vânt şi ploaie, tricou de schimb, rucsac de drumeție, beţe de trekking-opțional;
 • Condiţie fizică adecvată unei drumeţii uşoară în natură;
 • Se recomandă ca turiștii să aibă la ei mâncare (apă, dulciuri, fructe, sandwich-uri etc.), în funcție de necesități, pentru o zi întreagă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).