TRANSFĂGĂRĂȘAN-DRUMUL PRINTRE NORI
5 AUGUST 2023 (sâmbătă)
Vă invităm să parcurgem împreună Transfăgărășanul, atât de apreciat de turiștii de pretutindeni, numit și cel mai frumos drum din lume. Pe parcurs vom fi binecuvântați cu peisaje de vis, pentru ca la Bâlea Lac să fie încununată această călătorie cu imagini de poveste. Și cum de fiecare dată încercăm să îmbinăm natura și cultura, vom vizita două obiective turistice importante, la Cârțișoara, Muzeul ”Badea Cârțan”-”țăranul cărturar” și Abația Cisterciană de la Cârța, învăluită în mister. Așadar, ne vom încărca bateriile pentru încă o săptămână de lucru.
Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.
Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic.
Traseul va fi următorul: Bucureşti-Pitești- Curtea de Argeș-Bâlea Lac (Lacul Bâlea, Cabana Bâlea Lac)-Cârțișoara (Muzeul ”Badea Cârțan”)-Cârța (Abația Cisterciană)-Râmnicu Vâlcea-Bucureşti (aprox. 600 km).
Tarif: 170 lei/persoană
- TRANSFĂGĂRĂȘANUL a fost inaugurat în septembrie 1974 și atinge altitudinea maximă de 2042 de metri în zona tunelului de la Bâlea, fiind al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Este un traseu montan spectaculos, cu peisaje deosebite, cu 833 de podețe și 28 de viaducte, fapt care i-a determinat pe mulți să-l considere cel mai frumos drum din România sau chiar din lume.
- ABAȚIA CISTERCIANĂ DE LA CÂRȚA este singura de acest fel din România care n-a fost distrusă până în prezent, fiind construită în stilul gotic timpuriu în perioada 1200-1206, de către călugării ”țărani” cistercieni. Casa parohială este, consideră unii specialiști, cea mai veche clădire locuită din Transilvania. Mănăstirea a avut o istorie zbuciumată de-a lungul timpului, fiind atacată și distrusă de mai multe ori de tătari și turci. Doar absida și corul fostei bazilici au fost restaurate de către Biserica evanghelică în care se țin și azi slujbe. În ruinele fostei nave principale a fost amenajat în anul 1928 un cimitir al soldaților germani căzuți în Primul Război Mondial, la Porumbacu.
- MUZEUL „BADEA CÂRȚAN” a fost inaugurat în anul 1968 în centrul comunei Cârțișoara și cuprinde icoane pe sticlă, fotografii vechi, ceramică, lăzi de zestre, cărți din colecția lui Badea Cârțan etc.. ”Dacul coborât pe pe Columnă”, așa cum au titrat ziarele de la Roma în anul 1896, atunci când Badea Cârțan a dormit lângă Columna lui Traian, a luptat toată viața sa pentru unirea românilor și pentru promovarea cărților în limba română în Transilvania aflată în Imperiul Austro-Ungar, cărându-le peste munți, pe propria cheltuială.
- CABANA BÂLEA LAC cu o istorie bogată dar și zbuciumată, este amplasată la altitudinea de 2034 de metri, într-un peisaj de basm, înconjurată de crestele munților. Prima cabană a fost construită în anul 1904 de către Asociația Carpatină Transilvană, iar actuala cabană datează din anul 2000.
- LACUL BÂLEA este cel mai întins lac glaciar din masivul Făgăraș-4,65 ha, fiind amplasat într-o importantă rezervație naturală. Este un lac glaciar de o frumusețe aparte, atât pe timp de iarnă (când pe suprafața sa se pot desfășura diverse sporturi de iarnă) cât și de vară (când se oglindesc feeric în apa lacului crestele semețe, profilându-se, totodată, și Cabana Bâlea Lac), prilej pentru fotografii de poveste.
Să avem cărări cu soare!
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Obiectivele incluse în program: Transfăgărășanul, Abația Cisterciană de la Cârța, Muzeul ”Badea Cârțan” de la Cârțișoara, Cabana Bâlea Lac, Lacul Bâlea;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Tarif vizitare Abația Cisterciană de la Cârța: 10 lei/adult, 5 lei/copil;
- Tarif vizitare Muzeul ”Badea Cârțan”: 10 lei/adult, 5 lei/elev, student.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 29 IULIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 29 IULIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 35 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (Zona Bâlea Lac), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.
Condiții de participare:
- Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru o excursie într-o zonă montană înaltă.