CRAIOVA: TUR DE ORAȘ ȘI TÂRGUL DE CRĂCIUN

14 DECEMBRIE 2024 (sâmbătă)

 

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, când bucurii simple precum împodobitul bradului și al casei noastre împreună cu cei dragi, achiziționarea și oferirea de cadouri, o ninsoare feerică, un concert de colinde, plimbarea în interiorul unui târg de Crăciun, sub iluminatul și amenajările din povești, toate acestea ne încântă sufletul și ne crează amintiri de neuitat. Pentru a trăi măcar o parte dintre aceste senzații și sentimente, am ales să vizităm unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Craiova, care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este împodobit cu multă măiestrie, iar Târgul de Crăciun organizat aici fiind lăudat și premiat la nivel internațional! Așa că, de-a lungul întregii zile, vom vizita Craiova, începând cu un tur ghidat, pietonal, al orașului, cu accent pe spectaculosul Muzeu de Artă, pentru ca, spre după-amiază, să degustăm din bucatele locale și să participăm la Târgul de Crăciun.

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.20.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

TRASEUL este următorul: Bucureşti-Craiova (tur pietonal ghidat de oraș, vizită Muzeul de Artă, Târgul de Crăciun, timp liber)-Bucureşti (aprox. 500 km).

Tarif: 185 lei/persoană

  • TUR PIETONAL GHIDAT AL ORAȘULUI CRAIOVA – va dura aproximativ 2 ore și va cuprinde: Casa Băniei–Catedrala Mitropolitană Sf. Dumitru–Hotel New York – Hotel Casino Minerva-Calea Unirii-Piața Mihai Viteazul–Palatul Administrativ Craiova (Prefectura)-Muzeul de Artă Craiova–Primăria Municipiului Craiova-Teatrul Național Marin Sorescu-Universitatea din Craiova–Centrul Istoric. CRAIOVA, unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, oferă vizitatorilor o multitudine de obiective turistice, istorice și culturale, cele mai reprezentative făcând parte din turul nostru ghidat.
  • MUZEUL DE ARTĂ DIN CRAIOVA (Palatul Mihail) a fost construit în perioada 1898-1907 și recunoscut ca exemplu de echilibru și eleganță arhitectonică, iar detaliile ornamentale de pe fațadă pregătesc ochiul pentru interiorul cu adevărat grandios. În 1936, Jean Mihail, ultimul descendent al familiei, lasă prin testament întreaga sa avere statului român, inclusiv acest palat unde, de-a lungul timpului, s-au întâmplat multe evenimente importante. Din anul 1954 devine Muzeul de Artă al Craiovei, patrimoniul său fiind constituit în prezent din lucrări de artă românească, expunând nume ilustre ale sculpturii și picturii românești, inclusiv Centrul Brâncuși (Muzeul de Artă Craiova este unul dintre primele muzee din lume care a deținut o colecție de opere Brâncuși), iar Sala Oglinzilor este considerată a fi cea mai spectaculoasă.
  • TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN CRAIOVA este considerat unul dintre cele mai frumoase din România și din Europa, obținând anul trecut locul 2 la nivel continental, conform European Best Destinations. Anul acesta, tema principală a târgului este inspirată de povestea Frumoasa și Bestia, dar, în același timp, fiecare piațetă va avea un alt concept – cum ar fi Războiul stelelor sau Satul lui Moș Crăciun, astfel că și butaforia și decorațiunile luminoase vor fi realizate în tema respectivă. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești, unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu   s-au mai văzut vreodată în România, iar în Piața Shakespeare, în fața Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, ne așteaptă cea mai mare roată din România. Târgul de Crăciun se va desfășura în mai multe locații din oraș: Piața Mihai Viteazu, Piața Frații Buzești, Teatrul Național, Casa Băniei, Doljana etc..

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Tur pietonal ghidat al orașului Craiova, Muzeul de Artă și Târgul de Crăciun, din Craiova;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Tur pietonal ghidat al Craiovei: 35 lei/persoană (https://craiovatours.ro/);
  • Taxă vizitare Muzeul de Artă Craiova: 10 lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un mesaj pe WhatsApp/SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie cu 10 zile înainte de data excursiei implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Repartizarea locurilor în autocar se face începând cu cea de a doua banchetă, în ordinea înscrierilor și achitării excursiei;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Craiova), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.