OBIECTIVE TURISTICE DE CARTEA RECORDURILOR ÎN VÂLCEA

23 NOIEMBRIE 2024 (sâmbătă)

 

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că județul Vâlcea este cel mai atractiv din punct de vedere turistic, îmbiindu-te să-l descoperi în orice anotimp. În cazul acestei noi excursii de toamnă, după nenumărate altele în această zonă, descoperim noi și noi atracții turistice. Astfel, coborâm în adâncurile sărate ale Salinei Ocnele Mari, vizităm Muzeul Memorial ”Nicolae Bălcescu” recent deschis după ani de zile în care a fost închis pentru restaurare și poposim în capitala județului, Râmnicu Vâlcea. Acesta este un oraș cu o istorie bogată, marcată de evenimente importante, precum, intonarea pentru prima dată a imnului ”Deșteaptă-te române” de către un cor condus de Anton Pann (a cărui Casă memorială o vom vizita)-compozitorul melodiei, într-unul dintre cele mai vechi parcuri din țară-Parcul Zăvoi, serbând triumful Revoluției de la 1848. De asemenea, orașul se remarcă și prin faptul că deține două recorduri mondiale înscrise în Cartea Recordurilor, pe de o parte, CEA MAI MARE CUPOLĂ-VITRALIU DIN LUME situată în Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” și, pe de altă parte, CEA MAI LUNGĂ PICTURĂ PE PLEXIGLAS DIN LUME, panouri amplasate pe podul de peste Râul Olănești, ambele făcând parte din programul excursiei noastre.

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.20.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-20.30, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: București-Salina Ocnele Mari-Valea Bălcească (Muzeul Memorial ”Nicolae Bălcescu”)-Râmnicu Vâlcea (Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul-Cea mai mare cupolă vitraliu din lume, Casa Memorială ”Anton Pann”-opțional, Cea mai lungă pictură pe plexiglas din lume, timp liber)-București (aprox. 450 km).

Tarif: 170 lei/persoană

  • SALINA OCNELE MARI a început să fie amenajată pentru vizitare din anul 2009 și se întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați. În interior, temperatura este constantă, de circa 13-15 grade Celsius, umiditatea aerului de 50%, atmosfera fiind încărcată cu aerosoli salini ce tratează, în principal, afecțiuni respiratorii. Regăsim aici o biserică, un muzeu, cramă, terenuri de fotbal, de baschet, tenis de câmp, volei, mese de biliard, pistă de karting, șah, minigolf, badminton, air hockey, diverse locuri de joacă pentru copii, leagăne, trambuline, balansoare, magazin de suveniruri etc., tot atâtea posibilități de relaxare în subteran.
  • MUZEUL MEMORIAL ”NICOLAE BĂLCESCU” este un complex muzeal care cuprinde conacul familiei lui Nicolae Bălcescu-un pașoptist de renume, cu 11 încăperi, a cărui piatră de temelie a fost pusă în anul 1828, cu o arhitectură ce îmbină stilul gotic cu cel brâncovenesc, în care sunt organizate două expoziții, una dedicată familiei acestuia și una personalității marelui istoric și revoluționar, transformat în muzeu în anul 1968. Se adaugă Biserica de lemn din Gâltofani (1865), monument istoric, strămutată în parcul conacului în anul 1974.
  • CEA MAI MARE CUPOLĂ VITRALIU DIN LUME din Râmnicu Vâlcea a fost realizată de către artistul român Gheorghe Dican, fiind declarată record mondial de World Record Academy în anul 2020. Cupola cu vitralii ocupă o suprafață de 150 mp și ilustrează ”Facerea lumii”, fiind formată din 168 de module de sticlă colorată, executată manual în anul 2005, cu armătură de plumb, în tehnica vitraliului. Vitraliul este compus din 12 ovale, cu 12 compoziții, care ilustrează principalele tipuri de scriere cunoscute până în prezent. Primele manifestări ale Creației Divine, aerul, focul, pământul și apa, stau la baza lucrării.
  • CASA MEMORIALĂ ANTON PANN este un monument de arhitectură urbană construit la jumătatea secolului al XVIII-lea, alcătuit din foișor, pivniță, bucătărie, dormitor, birou și care cuprinde mobilier de epocă, culegeri de folclor, poezii, cărți vechi, tablouri, țesături, lucrări muzicale.
  • CEA MAI LUNGĂ PICTURĂ PE PLEXIGLAS DIN LUME este amplasată pe panourile de protecție a unui pod de peste râul Olănești din Râmnicu Vâlcea, fiind realizată de către profesorul de pictură Adrian Luță, cu ajutorul elevilor săi, în anul 2019. Sunt reprezentate diverse clădiri și monumente cunoscute din județul și orașul Vâlcea, pe 58 de panouri de plexiglas, care măsoară aproximativ 200 de metri lungime, în ulei, într-o tehnică și o cromatică speciale, care îmbină pictura cu grafica, în culori vintage, finalizate cu lacuri forforescente.     

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Salina Ocnele Mari, Muzeul Memorial ”Nicolae Bălcescu”, Cea mai mare cupolă vitraliu din lume, Casa Memorială ”Anton Pann”, Cea mai lungă pictură pe plexiglas din lume, din Râmnicu Vâlcea;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Salina Ocnele Mari:  40 lei/persoană pentru grup minim de 20 de adulți;
  • Taxă vizitare Muzeul Memorial ”Nicolae Bălcescu”: 10 lei/persoană-grup, 20 lei/taxă ghidaj grup;
  • Taxă vizitare Casa Memorială ”Anton Pann”: 6 lei/adult, 4 lei/pensionar, 5 lei/elev, student.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un mesaj pe WhatsApp/SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie cu 10 zile înainte de data excursiei implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Repartizarea locurilor în autocar se face începând cu cea de a doua banchetă, în ordinea înscrierilor și achitării excursiei;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Râmnicu Vâlcea), în cadrul unităților de alimentație publică (mall, restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.