BABADAG ȘI ENISALA: GHIOCEI, ISTORIE, PEȘTE

24 FEBRUARIE 2024 (SÂMBĂTĂ)

 

Dobrogea, o zonă minunată, unică la nivel național, amplasată între Dunăre și Marea Neagră, oferă o multitudine de obiective turistice ce merită a fi vizitate. În excursia noastră de sâmbătă am ales doar câteva dintre acestea, strâns legate de anotimpul în care ne aflăm, respectiv un început timid de primăvară pentru această zonă deoarece, ghioceii dobrogeni atât de parfumați, vestitorii primăverii, au răsărit peste tot aici, acoperind ca un covor pădurile din regiune, mai ales Pădurea Babadag. Și cum la tot pasul întâlnim lacuri și Dunărea, restaurantele de aici au un meniu bogat în pește, experimentând și noi această atracție gastronomică în Babadag unde, vom vizita și o moschee și un muzeu oriental. În apropiere se află Cetatea Enisala-istoria la ea acasă, cu peisaje spectaculoase de jur-împrejur. Va fi o excursie cu experiențe active de neuitat!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-20.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Babadag (Cea mai mare rezervație de ghiocei dobrogeni din Pădurea Babadag, Muzeul de Artă Orientală-Casa Panaghia, Moscheea Gazi Ali Pașa, prânz pe bază de pește)-Enisala (Cetatea Enisala)-Bucureşti (aprox. 600 km).

Tarif: 180 lei/persoană

  • REZERVAȚIA DE GHIOCEI DOBROGENI BABADAG este un sit înscris pe Lista Natura 2000, fiind de importanță națională și europeană. Este cea mai mare rezervație de ghiocei dobrogeni amplasată în nordul Dobrogei, o floare simbol și cea mai cautată la începutul primăverii, cu un parfum deosebit în acest caz, înscrisă, însă, pe Lista Roșie europeană a speciilor periclitate.
  • MUZEUL DE ARTĂ ORIENTALĂ organizat în Casa Panaghia prezintă piese ce aparțin artei populare tradiționale a turcilor și tătarilor din Dobrogea (țesăturii, broderie, piese de port, podoabe, vase de aramă etc.) dar și piese ce aparțin artei orientale realizată în manufacturi și, ulterior, industrial.
  • MOSCHEEA GAZI ALI PAȘA poartă numele celui care a fondat-o, un fost comandant militar stabilit spre sfârșitul vieții la Babadag, care s-a îndrăgostit de această zonă, contribuind în mod esential la dezvoltarea economică și religioasă a orașului. A fost fondată în jurul anului 1600, are o arhitectură deosebită, cu un stil tipic otoman și un minaret din piatră și cărămidă, înalt de 21 de metri.   
  • PRÂNZ PE BAZĂ DE PEȘTE la Restaurantul La Parmac din Babadag (https://laparmac.ro/restaurant-la-parmac-babadag/). Este cel mai important restaurant din oraș și oferă un meniu bogat și divers, inclusiv multe preparate din pește, specifice zonei.
  • CETATEA ENISALA este o fortificație medievală construită în anii 1300 în scop militar, defensiv și de supraveghere a drumurilor de pe apă și de pe uscat de către o autoritate care viza zona de la gurile Dunării. Atrage atenția prin amplasarea strategică, pe un deal pietros, cu vizibilitate către toate zările, prin zidurile solide și prin peisajele deosebite care o înconjoară, cu Lacurile Razim și Babadag în prim plan. Aici se găsește și un muzeu ce oferă informații prețioase despre cetate.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Obiectivele incluse în program: Babadag: cea mai mare rezervație de ghiocei dobrogeni din Pădurea Babadag, Muzeul de Artă Orientală-Casa Panaghia, Moscheea Gazi Ali Pașa, prânz pe bază de pește; Cetatea Enisala;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Muzeul de Artă Orientală-Casa Panaghia din Babadag: 10 lei/adult, 5 lei/elev, student, pensionar;
  • Taxă vizitare Cetatea Enisala: 10 lei/adult, 5 lei/elev, student, pensionar + taxă ghidaj: 50 lei/grup;
  • Taxă vizitare Moscheea Gazi Ali Pașa: 5 lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 22 FEBRUARIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 22 FEBRUARIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Restaurantul La Parmac din Babadag: https://laparmac.ro/restaurant-la-parmac-babadag/), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.