BÂLEA LAC-REGATUL DE GHEAȚĂ DIN INIMA FĂGĂRAȘULUI

9 MARTIE 2024 (sâmbătă)

 

 

Haideți să petrecem o zi de iarnă autentică în inima Alpilor Transilvaniei, la peste 2000 de metri altitudine, într-un peisaj de vis, la Bâlea Lac, unde vom vizita Hotelul de Gheață, amenajare unicat la nivel național. Pentru câteva ore ne vom simți ca în paradis, vom redeveni copii, ne vom juca cu zăpadă, ne vom plimba și vom respira aer curat, ne vom bronza, vom alege din numeroasele posibilități de relaxare și distracție la înălțime precum tubing pe derdeluș, rafting banana, vom lua masa în regim de cabană, cu produse specifice. Adică, ne vom încărca bateriile pentru încă o săptămână de lucru.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic şi de aglomeraţia de la telecabină.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Cârțișoara-Telecabină Bâlea Cascadă-Bâlea Lac (Hotelul de gheață, Winterpark, Cabana Bâlea Lac, Lacul Bâlea)-Bucureşti (aprox. 600 km).

Tarif: 190 lei/persoană

  • HOTELUL DE GHEAȚĂ, cu numărul 17 în acest an, este construit lângă Lacul Bâlea și reprezintă o amenajare unică la nivel național dar și în Europa de Sud-Est. În acest sezon, inaugurarea hotelului s-a făcut la sfârșitul lunii decembrie 2023, într-o formă minimalistă, din cauza vremii și va fi deschis până la sfârșitul lunii aprilie a anului 2024, dacă vremea va fi favorabilă. După Anul Nou, spun organizatorii, că se vor relua lucrările de construcție, urmând a fi extins Hotelul de Gheață. La momentul lunii ianuarie 2024 sunt deschise 4 camere holul și barul. Astfel, au fost sculptate în zăpadă și gheață, sub forma de basorelief, Contele Dracula, Regina Elisabeta a II-a, Regina Maria a României, Marlyn Monroe, artistul Andy Warhol, Gheorghe Lazăr, un înger etc.. Ca în fiecare an, tematica este diferită, respectiv în anul 2024, tema este ”Art&Ice” iar fiecare cameră va purta numele unei personalități feminine sau masculine importante din diverse sectoare ale artei, artiști și iubitori ai artelor. În același timp, restaurantul va promova Ruta Cafenelelor Istorice din Europa. Va fi o structură modulară formată dintr-un hol central care va găzdui un bar și un restaurant unde mâncărurile și băuturile vor fi servite în diverse pahare și farfurii din gheață, și mai multe camere tip „igloo” conectate între ele prin mici coridoare.
  • CABANA BÂLEA LAC cu o istorie bogată dar și zbuciumată, este amplasată la altitudinea de 2034 de metri, într-un peisaj de basm, înconjurată de crestele munților. Prima cabană a fost construită în anul 1904 de către Asociația Carpatină Transilvană, iar actuala cabană datează din anul 2000.
  • LACUL BÂLEA este cel mai întins lac glaciar din masivul Făgăraș-4,65 ha, fiind amplasat într-o importantă rezervație naturală. Este un lac glaciar de o frumusețe aparte, atât pe timp de iarnă (când pe suprafața sa se pot desfășura diverse sporturi de iarnă) cât și de vară (când se oglindesc feeric în apa lacului crestele semețe, profilându-se, totodată, și Cabana Bâlea Lac), prilej pentru fotografii de poveste.
  • În zonă există și un Winterpark ce oferă, contra cost, posibilitatea practicării diverselor sporturilor de iarnă (snowmobile, rafting, tubing).

Să avem cărări cu soare!

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Hotelul de Gheață, Winterpark, Cabana Bâlea Lac, Lacul Bâlea;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Transport telecabină Bâlea Cascadă-Bâlea Lac și retur -100 lei/adult și 60 lei/copil până în 12 ani;
  • Tarif vizitare Hotelul de Gheață-25 lei/adult, 15 lei/copil.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 1 MARTIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 1 MARTIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • În cazul în care vremea este nefavorabilă sau telecabina nu funcționează, fie excursia se anulează, fie vor fi vizitate alte obiective turistice din zonă;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică (Cabana Bâlea Lac sau Cabana Paltinu), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

Condiții de participare:

  • Se recomandă ca turiștii să fie echipați cu încălțăminte şi îmbrăcăminte pentru o excursie pe timp de iarnă, într-o zonă montană înaltă.