BRĂILA ȘI ÎMPREJURIMI

25-26 NOIEMBRIE 2023

 

Brăila, cu al său parfum de epocă, cu numeroasele sale monumente istorice ce reflectă fapte și întâmplări deosebite, pe care le vom afla de-a lungul turului nostru pietonal prin oraș,  cu un peisaj dunărean pitoresc, una dintre principalele atracții turistice ale zonei, toate acestea reprezintă premise favorabile și solide în scopul organizării unui circuit în această regiune, la care vă invităm împreună cu noi! Surpriza primei zile va fi CASA MEMORIALĂ ”ANA ASLAN”, recent deschisă pentru vizitare! Pe seară, vom asista la o piesă de teatru în elegantul teatru Maria Filotti-monument istoric. A doua zi vom vizita câteva obiective turistice reprezentative din Dobrogea, precum Lacul Iacobdeal, Basilica Paleocreștină de la Niculițel-monument unic în Europa și Cetatea Romano-Bizantină Dinogeția-tezaur argheologic și vom trece și pe renumitul pod suspendat de la Brăila.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Brăila (tur pietonal ghidat de oraș (Casa Memorială ”Ana Aslan”, Casa Memorială ”Panait Istrati”), piesă de teatru la Teatrul Maria Filotti-monument istoric-UNESCO)-Podul suspendat de la Brăila-Lacul Iacobdeal-Niculițel (Basilica Paleocreștină)-Cetatea Romano-Bizantină Dinogeția-Măcin (Centrul Național de Informare și Promovare Turistică)-Bucureşti (aprox. 700 km).

Tarif: 515 lei/persoană (cazare în cameră dublă)

  595 lei/persoană (cazare în cameră single)

Ziua I-25 noiembrie (sâmbătă): Bucureşti-Brăila (tur pietonal ghidat de oraș (Casa Memorială ”Ana Aslan”, Casa Memorială ”Panait Istrati”, timp liber pentru prânz, piesă de teatru la Teatrul Maria Filotti-monument istoric-UNESCO) (aprox. 250 km)

 • Ora 7,00-plecare din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.45.
 • Tur pietonal ghidat de oraș și timp liber pentru prânz.
 • ORAȘUL BRĂILA, primul port maritim al Dunării, a fost în trecut un important nod comercial, faleza Dunării oferind un cadru natural pitoresc în prezent. Aici, ca urmare a istoriei zbuciumate ce și-a pus amprenta asupra vieții culturale și sociale a orașului, întâlnim numeroase clădiri de patrimoniu, muzee și case memoriale, unele dintre ele adevărate bijuterii arhitectonice, precum Muzeul Brăilei, Casa Memorială D. P. Perpessicius, Centrul Cultural Nică Petre, Casa Memorială Petre Ștefănescu Goangă, Teatrul Maria Filotti, Piața Traian, Parcul Monument, bisericile din Centrul vechi etc.. Este un oraș cosmopolit în care s-au întâmplat multe premiere naționale notabile, pe care le vom afla de-a lungul turului nostru pietonal  și amintim doar două dintre ele, precum darea în funcțiune la Brăila a celui mai mare castel de apă din România, în anul 1912, cu o capacitate de 1200 metri cubi și prezența singurului izvor tămăduitor aflat în interiorul vreunui lăcaș de cult din România, respectiv în cadrul Bisericii grecești Buna Vestire. Orașul a dat lumii personalități în multe domenii, precum teatru, muzică, literatură, medicină, devenind mândria locuitorilor săi, dintre care amintim: Hariclea Darclée-una dintre cele mai mari soprane ale lumii, Ana Aslan-cea care a pus bazele primului institut de geriatrie din lume și a creat celebrele produse Gerovital, actrița Maria Filotti-una dintre cele mai mare actrițe ale României etc.. Sunt doar câteva repere ale plimbării noastre prin orașul dunărean, poveștile cunoscute și mai puțin cunoscute ale Brăilei urmând să le aflăm în excursia noastră.
 • CASA MEMORIALĂ ”ANA ASLAN”, o clădire monument istoric de patrimoniu, cu o vechime de 171 de ani, a fost inaugurată în septembrie 2022, inițiativa aparținând Fundației ”Ana Aslan”. Este casa unde valorosul om de știință s-a născut și și-a petrecut o parte a copilăriei iar actualul muzeu reconstituie acest univers. Foștii proprietari au conservat foarte bine clădirea, conservându-i elementele de originalitate, precum sobele de teracotă albă, ușile, parchetul etc.. În aceeași casă a mai locuit un nume de referință al Brăilei, Constantin C. Hepites, întemeietorul primei Farmacopee (manual de farmacie) din țara noastră.
 • CASA MEMORIALĂ „PANAIT ISTRATI” era locul preferat de scriitorul român de origine greacă de unde contempla Dunărea și împrejurimile. S-au reconstituit aici momente importante din viața scriitorului, putând fi găsite obiectele sale personale precum și manuscrise, piese de mobilier, cărți cu autograf, fotografii personale etc..  Deși a avut o viață grea și tumultoasă, a lăsat în urma sa opere cunoscute și apreciate. În lucrările sale sunt descrise peisajele natale din zona Brăilei, cele mai cunoscute fiind ”Chira Chiralina” și ”Ciulinii Bărăganului”.

– Cazare Hotel Traian*** în Brăila (https://www.unita-turism.ro/m/hotel/braila/traian.html).

– Timp liber pentru cină.

– Piesa de teatru ”Harper Regan” la Teatrul Maria Filotti (https://www.tmf.ro/spectacoletmf/harper-regan-braila)

 • TEATRUL MARIA FILOTTI, o adevărată bijuterie arhitecturală a orașului, are o tradiție de peste 150 de ani, fiind emblematic pentru Brăila, de o eleganță și o frumusețe aparte, declarat monument istoric și de arhitectură și inclus în albumul UNESCO. Cu o istorie fabuloasă, din anul 1969 primește numele marii actrițe Maria Filotti, care a debutat pe această scenă în anul 1905. Este un teatru de repertoriu alcătuit din piese ale dramaturgiei naționale și internaționale, pus în scenă de regizori valoroși. In foaierul teatrului este amenajată și o MINI-EXPOZIȚIE de costume de teatru, piese de mobilier recondiționate, obiecte personale și fotografii ale actriței Maria Filotti.

Ziua II-26 noiembrie (duminică): Brăila-Podul suspendat de la BrăilaLacul Iacobdeal-Niculițel (Basilica Paleocreștină)-Cetatea Romano-Bizantină Dinogeția-Măcin (Centrul Național de Informare și Promovare Turistică)-Bucureşti  (aprox. 450 km)

 • Mic dejun.
 • Vizită LACUL IACOBDEAL – este un lac antropic format într-o veche carieră de granit în anul 1930, cu o adâncime de aproximativ 30 de metri, cu sclipiri de smarald și o limpezime deosebită a apei, cu pereți și maluri abrupte, cu priveliști spectaculoase, ceea ce-i conferă un caracter de unicat.
 • Vizită BASILICA PALEOCREȘTINĂ DE LA NICULIȚEL – este considerată un monument unic în Europa, fiind descoperită în anul 1971. Este o criptă martirică de secol IV, pusă în valoare într-o clădire modernă, cu o pasarelă din sticlă și vitralii care îi înfățișează pe cei 4 martiri înhumați la Niculițel. Aici este organizat și un MUZEU cu obiectele descoperite în perimetrul basilicii.
 • Vizită CETATEA ROMANO-BIZANTINĂ DINOGEȚIA. Fortificația romană a fost sediul unor unități militare și ridicată în zona unor așezări daco-getice, de la care a preluat numele. De-a lungul timpului, a suferit numeroase transformări, iar cercetările arheologice au început în anul 1939. Din cetatea existentă în secolul al VI-lea se păstrează zidul de incintă, turnurile de apărare, ruinele unei bazilici, unor drumuri, unelte agricole și casnice.
 • Vizită CENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ DIN MĂCIN – oferă informații despre obiectivele turistice din zonă precum și materiale de promovare a acestora.
 • PODUL SUSPENDAT DE LA BRĂILA, unul spectaculos pentru România, este al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale (1120 metri) și al lungimii (1974,30 metri), numit Golden Gate-ul de peste Dunăre.
 • Prânz în zonă.
 • orele 21,00-21,30 ajuns Bucuresti.

Tariful include:

 • Transport cu autocar;
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun inclus la Hotel Traian*** din Brăila (https://www.unita-turism.ro/m/hotel/braila/traian.html);
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: tur pietonal ghidat al orașului Brăila, Casa Memorială ”Ana Aslan”, Casa Memorială ”Panait Istrati”, piesă de teatru la Teatrul ”Maria Filotti”, Podul suspendat de la Brăila, Lacul Iacobdeal, Basilica Paleocreștină de la Niculițel, Cetatea Romano-Bizantină Dinogeția, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Măcin;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă ghid local: 30 lei lei/persoană;
 • Taxă vizitare Casa Memorială ”Panait Istrati”: 2 lei/adult;
 • Bilet piesă de teatru ”Harper Regan” la Teatru Maria Filotti” din Brăila: 28 lei/persoană;
 • Taxă vizitare Lacul Iacobdeal: 5 lei/persoană;
 • Taxă vizitare Basilica Paleocreștină de la Niculițel: 10 lei/adult, 5 lei/elev, student, pensionar.

MODALITATEA DE PLATĂ:

 • În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei – contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
 • După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata avansului de 300 de lei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
 • DATA LIMITĂ DE PLATĂ A AVANSULUI este 5 NOIEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
 • Renunțarea la excursie după data de 5 NOIEMBRIE 2023 implică pierderea avansului care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
 • PLATA INTEGRALĂ a excursiei trebuie efectuată până la data de 15 NOIEMBRIE 2023.
 • Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente etc., îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Există posibilitatea servirii mesei pe traseul dus-întors, București-Brăila, precum și în orașul Brăila, chiar și la restaurantul hotelului unde suntem cazați, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.