BUCOVINA-TĂRÂM DE BASM

27-29 OCTOMBRIE 2023

 

Bucovina-ținut de poveste care ascunde peisaje uimitoare la tot pasul, Bucovina-tărâm de legendă și spiritualitate, Bucovina-Țara Fagilor, Bucovina-ținut duhovnicesc, Bucovina-un spațiu binecuvântat de Dumnezeu prin numeroasele sale biserici, unele dintre ele considerate adevărate bijuterii, intrate în Patrimoniul UNESCO, Bucovina-leagănul credinței românești și aceste afirmații pot continua la infinit! De-a lungul excursiei noastre vom pătrunde în inima Bucovinei, elementul central fiind reprezentat de bisericile aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, respectiv, Moldovița, Sucevița, Humor și Voroneț, cu picturile pereţilor exteriori decoraţi cu fresce specifice secolelor XV şi XVI, considerate capodopere ale artei bizantine, fiind unice în Europa. Nicăieri în lume nu se află adunate, pe un spaţiu atât de restrâns, mai multe biserici, mânăstiri şi schituri ca în regiunea Moldovei. Din program nu vor lipsi și pitoreasca plimbare cu Huțulca-Mocănița Bucovinei, o vizită la Marginea unde regăsim ceramica neagră, unică în Europa, precum și renumitele muzee ale ouălor, respectiv Muzeul Oului din Vama-cel mai mare muzeu de acest gen din România, cu o varietate nemaiîntâlnită a exponatelor, precum și Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea”-cel mai mare muzeu de autor din lume. Așadar, vă așteptăm cu drag împreună cu noi în acest periplu printre tradiții și obiceiuri bucovinene!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Gura Humorului (Mănăstirile Humor și Voroneț)-Moldovița (Plimbarea cu Huțulca-Mocănița Bucovinei, Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea”, Mănăstirea Moldovița)-Vama (Muzeul Oului)-Marginea (atelier cu demonstrație olărit-Ceramica neagră)-Mănăstirea Sucevița-Bucureşti (aprox. 1200 km).

Tarif: 895 lei/persoană (cazare în cameră dublă)

           1095 lei/persoană (cazare în cameră single)

Ziua I-27 octombrie (vineri): Bucureşti-Buzău-Focșani-Bacău-Vama (Muzeul Oului)-Gura Humorului (aprox. 480 km)

  • Ora 6,00-plecare din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.
  • Vizită Muzeul Oului din Vama. Este considerat sufletul Bucovinei de către doamna Letiția Orșivschi, cea care a înființat acest muzeu unic în România, reprezentând, totodată, una dintre cele mai importante colecții de ouă din Europa, aproximativ 11.000 de ouă (fiecare reprezentând o operă de artă) din Bucovina și de pe toate meridianele lumii, de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici și stiluri diferite (ouă din porțelan, ceramică, sticlă, lemn de diferite esențe, piatră, ouă rare, ouă perforate, ouă cu aplicații din mărgele, ouă pictate, ouă zgâriate, ouă potcovite, ouă de dimensiuni foarte mici, ouă din pietre semiprețioase, ouă cu mecanisme muzicale, ouă oferite în dar cu ocazia diverselor evenimente din viața unui om etc.);
  • Cazare Hotel Best Western Bucovina**** din Gura Humorului (http://www.bestwesternbucovina.ro/).

Gura Humorului este declarată stațiune turistică de interes național dispunând de o ofertă cultural-turistică remarcabilă, precum Mănăstirea Voroneț-Capela Sixtină a estului european, patrimoniu UNESCO, numeroase structuri de cazare, Complexul de agrement ”Ariniș” cu pârtie de schi, piscină acoperită, ștrand, patinoar, săli de sport, terenuri de sport etc.., Piatra Pinului și Șoimului-rezervații naturale, Dealul Cetății, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina etc..

  • Opțional, vizită Mănăstirea Humor. Este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale artei medievale româneşti. A fost înălţată în anul 1530 şi păstrează admirabilele fresce exterioare executate în stil bizantin în anul 1535 de către Toma Zugravul din Suceava. Culoarea predominantă este roşu-cărămiziu, fapt care o individualizează cromatic faţă de alte lăcaşuri de cult.
  • Timp liber pentru cină.

Ziua II-28 octombrie (sâmbătă): Gura Humorului-Moldovița (plimbare cu Huțulca-Mocănița Bucovinei, Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea”, Mănăstirea Moldovița)-Mănăstirea Voroneț-Gura Humorului (aprox. 80 km)

  • Mic dejun.
  • Plimbare cu Huțulca-Mocănița Bucovinei. Traseul Mocăniței din Bucovina se întinde pe 12 km, între stațiile Moldovița și Argel, fiind o cale ferată cu ecartament îngust dată în folosință în anul 1888 pentru transportul de masă lemnoasă. Din anul 2005 această linie de cale ferată a fost transformată într-una destinată transportului turistic de agrement. La capătul liniei, în Argel, există un restaurant în aer liber cu produse tradiționale. Durata cursei cu Huțulca va fi de aproximativ 3 ore.
  • Vizită Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea”. Este cel mai mare muzeu de autor din lume (peste 15.000 de ouă) care prezintă în cele 3 secțiuni lucrările unicat ale Luciei Condrea (fiind folosite 15 modalități de lucru: dantelării, lucrări abstracte, cubism, motive zoomorfe, de pe covoare, de pe ștergare, croșetate etc.), fiind și cele mai numeroase, colecția de ouă încondeiate foarte vechi adunate din satele locuite de etnia huțulă și colecția internațională.
  • Vizită Mănăstirea Moldovița. Este ctitorie a lui Petru Rareş din anul 1532, fiind una dintre cele mai frumoase biserici cu picturi exterioare ale Bucovinei. Se remarcă prin strălucitorul auriu al frescelor ei, executate în anul 1537.
  • Opțional, vizită Mănăstirea Voroneț. Este socotită „o adevărată Capelă Sixtină a Orientului”. Ea a fost realizată în inconfundabila culoare albastră, ajunsă de mult celebră. De altfel, originea „albastrului de Voroneţ” nu a fost  elucidată pe deplin nici până în prezent.
  • Timp liber pentru cină.

Ziua III-29 octombrie (duminică): Gura Humorului-Marginea (Ceramica neagră-atelier cu demonstrație olărit)-Mănăstirea Sucevița-București (aprox. 550 km)

  • Mic dejun.
  • Vizită Marginea (atelier cu demonstrație olărit și magazine ceramică neagră). Este singurul loc din Europa unde se mai practică acest meșteșug al ceramicii negre, o tradiție începută în anii 1500. Aici întâlnim încă ateliere de olărit care respectă tradiția, unde toate fazele de producție sunt manuale, precum și magazine ce comercializează aceste produse din ceramică neagră.
  • Vizită Mănăstirea Sucevița.  Aceasta a fost ctitorită înainte de anul 1581 de familia Movileștilor, devenind o adevărată emblemă a acestora. Cu aspectul de cetate medievală, cu o arhitectură deosebită și picturi interioare și exterioare valoroase-cu o nuanță deosebită de verde smarald, Mănăstirea Sucevița figurează printre capodoperele culturii universale.
  • orele 22-22,30 ajuns Bucuresti.

Tariful include:

  • Transport cu autocar;
  • 2 nopți de cazare cu mic dejun inclus la Hotel Best Western Bucovina**** din Gura Humorului (http://www.bestwesternbucovina.ro/).
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Mănăstirea Humor, Mănăstirea Voroneț, Plimbarea cu Huțulca-Mocănița Bucovinei, Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea”, Mănăstirea Moldovița, Muzeul Oului din Vama, Mănăstirea Sucevița, Marginea (atelier demonstrație olărit-Ceramica neagră);
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă hotelieră de 1% din tariful de cazare/cameră/noapte de cazare, ce se va achita la recepție;
  • Taxă vizitare Mănăstirea Humor: 10 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Mănăstirea Voroneț: 10 lei/adult, 5 lei/student, elev, pensionar;
  • Taxă vizitare Mănăstirea Moldovița: 10 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Mănăstirea Sucevița: 10 lei/adult, 5 lei/student, elev, pensionar;
  • Tarif plimbare cu Huțulca: 50 lei/adult, 30 lei/copil până la 16 ani;
  • Taxă vizitare Muzeul Oului-Vama: 10 lei/persoană; 6 lei/copil până la 12 ani, 8 lei/copil cu vârste între 12-18 ani;
  • Taxă vizitare Muzeul Ouălor ”Lucia Condrea”: 15 lei/adult, 5 lei/elev, copil, student.

MODALITATEA DE PLATĂ:

  • În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei – contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
  • După ce primiți confirmarea rezervării puteți efectua plata avansului de 500 de lei prin transfer bancar RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
  • DATA LIMITĂ DE PLATĂ A AVANSULUI este 5 OCTOMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
  • Renunțarea la excursie după data de 5 OCTOMBRIE 2023 implică pierderea avansului care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
  • PLATA INTEGRALĂ a excursiei trebuie efectuată până la data de 12 OCTOMBRIE 2023.
  • Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente etc., îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Există posibilitatea servirii mesei pe traseul dus-întors, București-Gura Humorului precum și în orașul Gura Humorului, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.