CASTELUL DRACULA ȘI VIDRARU
19 OCTOMBRIE 2024 (sâmbătă)
Despre Vlad Țepeș circulă multe povești, legende și mituri, pe care, de-a lungul excursiei noastre, prin intermediul vizitei la Muzeul Castelului Dracula organizat pe trei etaje și amplasat, nu întâmplător, în proximitatea Cetății Poienari-misterioasa cetate a lui Vlad Țepeș, le vom descoperi împreună, vizionând un film, vizitând expoziția de documente și obiecte, precum și Sala Tronului. Cu vedere la Cetatea Poienari vom mânca de prânz pentru ca, mai apoi, în a doua parte a zilei, să ajungem la spectaculosul Baraj de la Vidraru unde ne vom relaxa cu o croazieră pe Lacul Vidraru, la poalele Munților Făgăraș, într-un cadru de vis. Vom încheia excursia cu o plimbare tihnită pe baraj, unde natura va fi îmbrăcată în straie de toamnă, ocazie cu care vom face multe poze instagramabile și vom achiziționa produse cu specific local precum și suveniruri. Așadar, va fi o zi de neuitat, o ocazie de a retrăi file din istoria țării noastre împreună cu vizitarea unei zone cu un peisaj magnific.
Plecarea se face la ora 7.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.50.
Sosirea în București se va face la orele 19.00-19.30, în funcție de trafic.
TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Căpățânenii Ungureni (Castelul Dracula)-Căpățâneni (prânz la Cabana La Cetate)-Vidraru (croazieră cu vaporașul pe Lacul Vidraru, timp liber)-Bucureşti (aprox. 400 km).
Tarif: 170 lei/persoană
- CASTELUL DRACULA a fost inaugurat recent, în decembrie 2023, amplasat strategic, în apropierea Cetății Poienari-legată indestructibil de Vlad Țepeș, având aspectul unei fortărețe medievale, cu turnuri înalte și metereze, oferind informații prețioase despre istoria tumultoasă a regiunii. Proprietarii afirmă că este prima expoziție permanentă de anvergură dedicată marelui voievod român, fiind desfășurată pe trei etaje, pe o suprafață de aproximativ 850 de metri, oferind o experiență unică ce cuprinde vizionarea timp de 28 de minute a unui film despre Vlad Țepeș, o expoziție de documente și obiecte (replici) din vremea lui Vlad Țepeș, o reconstituire cu manechine din ceară, în mărime naturală, a Sălii Tronului (cu boieri, domnițe, oșteni etc.) și a celebrei scene în care Vodă răspunde pe măsură sfidătorilor soli turci, precum și o serie de fotografii ce recreează momente cheie din viața voievodului. Se adaugă binocluri care oferă imagini spectaculoase către Cetatea Poienari și zonele înconjurătoare, magazin cu suveniruri etc..
- CROAZIERĂ PE LACUL VIDRARU. Este o zonă cu peisaje deosebite, acum în culori cărămizii, de toamnă, deoarece lacul de acumulare este înconjurat de culmile Masivului Făgăraș, prilej pentru noi de a ne relaxa, a ne crea amintiri prin intermediul camerei de filmat și a reflecta la ceea ce am experimentat în timpul zilei. BARAJUL DE LA VIDRARU a fost construit în perioada 1960-1966 în scopul producerii de energie electrică, pentru irigații și pentru a evita inundațiile și a fost considerat o adevărată operă inginerească. Are o înălțime de 166 de metri, ocupă o suprafață de 893 ha iar adâncimea apei măsoară aproximativ 155 de metri-cel mai adânc din România. Este utilizat, însă, și pentru recreere, turism și diverse sporturi. Plimbarea noastră pe lac se va face cu un VAPORAȘ de dimensiuni medii, ce are o punte acoperită și una descoperită. Pe baraj vom fi impresionați nu numai de pereții abrupți, amețitori, ai barajului și ai munților, de peisajele de toamnă, ci și de STATUIA LUI PROMETEU cu fulgerul în mână-electricitatea, înaltă de 10 metri, finalizată și montată în anul 1971 de către artistul Constantin Popovici.
- După plimbarea cu vaporașul, vom avea timp liber pentru a ne plimba în tihnă pe baraj, să ne bucurăm de imaginile spectaculoase ce ne înconjoară ca și de suvenirurile cu specific local.
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz.
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Castelul Dracula, Prânz la Cabana La Cetate-organizare, Croazieră cu vaporașul pe Lacul Vidraru;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Prânzul de la Cabana La Cetate;
- Taxă vizitare Castelul Dracula: 25 lei/persoană;
- Croazieră pe Lacul Vidraru: 30 lei/adult, 25 lei/copil, în funcție de numărul de turiști din grup.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un mesaj pe WhatsApp/SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie cu 10 zile înainte de data excursiei implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 25 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Repartizarea locurilor în autocar se face începând cu cea de a doua banchetă, în ordinea înscrierilor și achitării excursiei;
- Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Cabana La Cetate- https://cabanalacetate.ro/), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.