FESTIVALUL CAVALERILOR TEUTONI DE LA FELDIOARA
24 AUGUST 2024 (sâmbătă)
FESTIVALUL CAVALERII TEUTONI SE ÎNTORC ÎN CETATEA FELDIOARA, aflat la Ediția a XII-a, se va desfășura în perioada 23-25 august 2024 la Feldioara, parte a proiectului ”Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara”, fiind susţinut și astăzi de Primăria Comunei Feldioara, de la bugetul local. Aceste eveniment își propune în fiecare an să promoveze, dezvolte, valorifice și păstreze datinile și obiceiurile locale. Pe lângă participarea la activitățile de sâmbătă desfășurate atât în cetate, cât și în centrul comunei, în biserica fortificată, în curtea acesteia, vom vizita și cele două obiective turistice locale, atât de valoroase-Cetatea și Biserica fortificată, iar în prima parte a zilei vom ajunge la Biserica fortificată de la Sânpetru-o bijuterie arhitectonică, recent restaurată.
Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.
Sosirea în București se va face la orele 21.00-21.30, în funcție de trafic.
TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov- Sânpetru (Biserica fortificată, concert de orgă în biserică-opțional), Feldioara (Festivalul Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara-Parada cavalerilor însoțiți de domnițe și cimpoieri, Fanfara de juniori, Animație medievală cu scutieri-activități interactive, inclusiv dansuri medievale, tir cu arcul, Concert de muzică medievală-, expoziție cu vânzare de obiecte tradiționale și produse gastronomice locale, Cetatea Feldioara, Biserica Fortificată)-București (aprox. 450 km).
Tarif: 180 lei/persoană
- FESTIVALUL CAVALERII TEUTONI SE ÎNTORC ÎN CETATEA FELDIOARA-A XII-A EDIȚIE se va desfășura în perioada 23-25 august 2024 în mai multe locuri din Comuna Feldioara, începând cu Cetatea Feldioara- sediul principal al Ordinului Teutonilor din Țara Bârsei, în interiorul și în curtea Bisericii fortificate, în centrul comunei. Cu această ocazie se vor desfășura numeroase activități începând cu a doua parte a zilei de sâmbătă, respectiv Parada cavalerilor însoțiți de domnițe și cimpoieri, Deschiderea oficială a festivalului la care va participa și Fanfara de juniori din comună, Animație medievală cu scutieri (instrucție cu scutieri, mânuire de arme, tir cu arcul, dansuri medievale), Concert de muzică medievală organizat de Cimpoierii din Transilvania etc.. Va fi o zi plină de evenimente și activități de care ne vom bucura împreună, ca și de meșterii locali ce-și vor expune rezultatul muncii lor, obiecte de preț, tradiționale, iar gastronomia locală ne va gâdila papilele gustative.
- BISERICA FORTIFICATĂ DIN FELDIOARA, monument istoric valoros, a fost construită de Cavalerii Teutoni în secolul al XIII-lea inițial în stil romanic și apoi restaurată în stil gotic. Este de rit evanghelic și poartă hramul Sfânta Maria. Decorul sculptat al bisericii este foarte bogat și rafinat, cu un altar a cărui pictură aparține stilului gotic.
- CETATEA FELDIOARA, inițial o cetate de pământ, ulterior o cetate din piatră de râu, a devenit în a doua parte a secolului al XII-lea reședința cavalerilor teutoni care au stăpânit Țara Bârsei. A suferit de-a lungul timpului mai multe distrugeri și refaceri succesive, fiind una dintre cele mai importante fortificații medievale săsești din Transilvania de Sud. Este un monument istoric național clasa A ce a fost restaurată masiv și salvată de la pieire în perioada 2013-2017, lucrările fiind finanțate de către Consiliul Județean Brașov.
- BISERICA FORTIFICATĂ DIN SÂNPETRU a fost construită, în stil neoclasic, în anul 1794 pe locul unei bazilici de secol XIV. Zidul interior este păstrat în întregime, spre deosebire de cel exterior, cu turnuri de apărare, bastioane și cămările construite pe două niveluri. Întregul ansamblu fortificat de la Sânpetru este declarat monument istoric, respectiv, Biserica Evanghelică, Capela Corpus Christi, Incinta fortificată interioară și cea exterioară. La orga construită în anul 1826, reparată și restaurată de-a lungul timpului, în funcție de programul organistului, vom beneficia și de un concert de orgă.
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Feldioara (Festivalul Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara-Parada cavalerilor însoțiți de domnițe și cimpoieri, Fanfara de juniori, Animație medievală cu scutieri-activități interactive, inclusiv dansuri medievale, tir cu arcul, Concert de muzică medievală-, expoziție cu vânzare de obiecte tradiționale și produse gastronomice locale, Cetatea Feldioara, Biserica Fortificată), Biserica fortificată din Sânpetru (concert de orgă în biserică-opțional);
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Taxă vizitare Biserica din Sânpetru: 20 lei/persoană + 20 lei/persoană-concert de orgă.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 17 AUGUST 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 17 AUGUST 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 30 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (în cadrul Festivalului de la Feldioara), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.