HERCULANE ȘI ÎMPREJURIMILE ROMÂNEȘTI ȘI SÂRBEȘTI

19-22 SEPTEMBRIE 2024

 

Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni de pe teritoriul României și al Europei, cu o istorie milenară, frecventată de mari personalități ale vremurilor trecute, reprezintă o atracție turistică valoroasă, fiind înconjurată de obiective turistice pe măsură. Astfel, circuitul nostru va cuprinde, în prima zi, Muzeul Câmpiei Boianului, un proiect unic în Europa, precum și minunatul oraș Craiova, unul dintre cele mai frumoase din țară. A doua zi, vom ”gusta” din oferta spectaculoasă a zonei, printr-o plimbare cu Semeringul Bănățean-prima cale ferată montană din România, iar pe după-amiază vom participa la un tur ghidat, pietonal, al Băilor Herculane, cu povești de neuitat. A treia zi va fi rezervată Serbiei, cu un program interesant și atractiv, de la istorie la gastronomie locală, cu peisaje deosebite oferite de Dunăre. În ultima zi, ne vom bucura pentru câteva ore de o croazieră cu vaporul pe Dunăre, într-un peisaj deosebit oferit de Cazanele Mari și Mici, Statuia lui Decebal etc. și vom vizita Cetatea Severinului, un alt reper istoric reprezentativ pentru această zonă.

TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Drăgănești-Olt (Muzeul Câmpiei Boianului-Bordeiul, Atelierul de fierărie, Arheoparcul Gumelnița-Satul neolitic, Casa tărănească, Casa Polihronie, Troița Sf. Iosif de la Partoș, Casa Ghirgiu)-Craiova (tur ghidat de oraș, prânz)-Băile Herculane (tur ghidat de stațiune)-Oravița (Plimbare cu Semeringul Bănățean)-Serbia (Cetatea Golubăț, prânz cu produse sârbești)-Orșova (plimbare cu vaporul pe Dunăre-Golful Orșova, Tabula Traiana, Cazanele Mici, Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Golful Dubova, Cazanele Mari, Grota Veterani, Peștera Ponicova)-Drobeta Turnu Severin (Cetatea Severinului, prânz)-Bucureşti.

Tarif: 1450 lei/persoană (loc în cameră dublă)

  1815 lei/persoană (loc în cameră single)

ZIUA I-19 SEPTEMBRIE (JOI): Bucureşti-Drăgănești-Olt (Muzeul Câmpiei Boianului-Bordeiul, Atelierul de fierărie, Arheoparcul Gumelnița-Satul neolitic, Casa tărănească, Casa Polihronie, Troița Sf. Iosif de la Partoș, Casa Ghirgiu)-Craiova (tur ghidat de oraș, prânz)-Băile Herculane (aprox. 400 km)

  • Ora 6,00-plecare din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.
  • VIZITĂ MUZEUL CÂMPIEI BOIANULUI-a fost inaugurat în anul 1981 și a evoluat de-a lungul timpului, dezvoltându-și colecția, astfel încât, în prezent, expoziția este alcătuită din Bordei-locuință milenară, preferată, mai ales, de populația de la câmpie, Casa Ghirgiu care adăpostește Secția de istorie, Casa Polihronie-cea mai veche casă din Câmpia Boianului, Casa țărănească neolitică-cu două încăperi cu utilități diferite, Troița cu hramul Sf. Iosif de la Partoș-monument dedicat eroilor pompieri din România, Arheoparcul Gumelnița-Satul neolitic, așezare de tip tell, fortificată cu val de pământ și prevăzut cu șanț de apărare, Atelierul de fierărie-un micro-centru economic.
  • TUR PIETONAL GHIDAT AL ORAȘULUI CRAIOVA care va dura aproximativ 2 ore și va cuprinde: Casa Băniei–Catedrala Mitropolitană Sf. Dumitru–Hotel New York – Hotel Casino Minerva-Calea Unirii-Piața Mihai Viteazul–Palatul Administrativ Craiova (Prefectura)-Muzeul de Artă Craiova–Primăria Municipiului Craiova-Teatrul Național Marin Sorescu-Universitatea din Craiova–Centrul Istoric. CRAIOVA, unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, oferă vizitatorilor o multitudine de obiective turistice, istorice și culturale, cele mai reprezentative făcând parte din turul nostru ghidat.
  • Timp liber pentru PRÂNZ în CRAIOVA.
  • CAZARE LA HOTEL GOLDEN SPIRIT*** DIN HERCULANE. (https://goldenspirit.ro/)
  • Timp liber pentru cină.

Ziua II-20 SEPTEMBRIE (VINERI): Băile Herculane-Oravița (Plimbare cu Semeringul Bănățean)-Băile Herculane (tur ghidat de stațiune) (aprox. 250 km)

  • Mic dejun.
  • PLIMBARE CU SEMERINGUL BĂNĂȚEAN, (aproximativ 2,30 minute), între Oravița și Anina, pe prima cale ferată de munte din România (1863), o lucrare inginerească unică în România, cu o lungime de 33,4 km și o diferență de nivel de 338 m, fiind formată din 14 tunele săpate în stâncă și 10 viaducte peste văile adânci. Este considerată CEA MAI FRUMOASĂ ȘI SPECTACULOASĂ LINIE FERATĂ DE MUNTE DIN EUROPA!
  • TIMP LIBER PENTRU PRÂNZ ÎN BĂILE HERCULANE.
  • TUR PIETONAL GHIDAT AL STAȚIUNII BĂILE HERCULANE. BĂILE HERCULANE-emblema turismului din Banat, este considerată ca fiind cea mai veche stațiune din România și din sud-estul Europei, fiind atestată documentar în anul 153 d. Hr. De aproape două milenii, stațiunea duce lumii faima izvoarelor sale termale și a eroului Hercules. Pe lângă factorii naturali de cură (10 izvoare termale principale) ce tratează anumite afecțiuni, Băile Herculane oferă și un aer puternic ionizat comparabil cu cel din Alpi. A fost vizitată de-a lungul timpului de mari personalități precum împărații Iosif al II-lea, Francisc I, Franz Iosef, împărătesele Charlotte și Elisabeta etc.. Cele mai importante atracții ale stațiunii sunt Băile imperiale Romane, Piața Hercules, Băile imperiale Austriece, Centrul istoric, Cazinoul, Băile Termale Moderne, gara în stil baroc etc.. Pe lângă apele tămăduitoare și frumusețile naturale din împrejurimi, cu peisaje minunate oferite de pădurea și stâncile ce o înconjoară, stațiunea impresionează și prin vechimea, originalitatea și eleganța stilului arhitectonic al clădirilor, fiind o adevărată REZERVAȚIE DE ARHITECTURĂ BALNEARĂ.
  • CAZARE LA HOTEL GOLDEN SPIRIT*** DIN HERCULANE. (https://goldenspirit.ro/)
  • Timp liber pentru cină.

Ziua III-21 SEPTEMBRIE (SÂMBĂTĂ): Băile Herculane-Serbia (Cetatea Golubăț, prânz cu produse sârbești)-Băile Herculane (aprox. 350 km)

  • Mic dejun.
  • În această zi ne vom deplasa în SERBIA și ne vom bucura de Cazanele Dunării, Capul lui Decebal etc., văzute de pe partea sârbească, vom urma o ȘOSEA SPECTACULOASĂ ce șerpuiește pe sub munte, pe lângă apă,  oferind puncte de belvedere spre malul românesc și peisaje deosebite.
  • VIZITĂ CETATEA GOLUBĂȚ-atestată documentar în anul 1335, o adevărată fortăreață medievală, amplasată pe Clisura Dunării, pe locul unui sit roman, fiind înscrisă pe lista monumentelor culturale de importanță excepțională din Serbia. A fost amplasată strategic pe malul Dunării, scopul fiind acela de a permite controlul traficului pe apă. Este o cetate cu opt turnuri crenelate, un șanț de apărare și ziduri groase de piatră și țiglă arsă și pare că ea crește natural din stânca de calcar și se pierde în apele Dunării. Cu o istorie impresionantă, stăpânită de-a lungul timpului de unguri, turci, habsburgi și sârbi, este înconjurată de legende care-i sporesc farmecul și misterul.
  • PRÂNZ CU PRODUSE SÂRBEȘTI LA RESTAURANTUL JORGOVAN amplasat la 500 m de Cetatea Golubăț. (https://meni.restoranjorgovan.rs/).
  • Timp liber pentru cină.

Ziua IV-22 SEPTEMBRIE (DUMINICĂ): Orșova (plimbare cu vaporul pe Dunăre-Golful Orșova, Tabula Traiana, Cazanele Mici, Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Golful Dubova, Cazanele Mari, Grota Veterani, Peștera Ponicova)-Drobeta Turnu Severin (Cetatea Severinului, prânz)-Bucureşti (aprox. 400 km)

  • Mic dejun.
  • PLIMBARE CU VAPORUL PE DUNĂRE, (aproximativ 3-4 ore), pornind din Orșova pe traseul Golful Orșova, Tabula Traiana, Cazanele Mici, Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Golful Dubova, Cazanele Mari, Grota Veterani, Peștera Ponicova. 
  • VIZITĂ CETATEA SEVERINULUI, cea mai important redută strategică de pe Dunăre. A  fost ctitorită de Ladislau I și construită ca fortăreață împotriva pecenegilor și cumanilor prezenți în regiune. Însă, de maximă importanță, a fost în Evul Mediu, o adevărată poartă de legătură între Europa Răsăriteană și cea Apuseană. Cu o formă dreptunghiulară, avea 6 turnuri de apărare, fiind înconjurată cu 2 valuri de piatră și un șanț adânc de apă. În centrul cetății era o capelă construită cu materiale luate de la castrul roman Drobeta. A fost reabilitată cu fonduri europene, proiectul fiind finalizat în anul 2015.
  • Prânz în zonă.
  • Sosire în București, la orele 22,00-22,30, în funcție de trafic.

Tariful include:

  • Transport cu autocar;
  • 3 nopți de cazare cu mic dejun inclus la Hotel Golden Spirit*** din Herculane. (https://goldenspirit.ro/);
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Muzeul Câmpiei Boianului din Drăgănești-Olt, tur pietonal ghidat al Craiovei, tur ghidat al stațiunii Băile Herculane, Plimbare cu Semeringul Bănățean între Oravița și Anina, Serbia (Cetatea Golubăț, prânz cu produse sârbești), plimbare cu vaporul pe Dunăre din Orșova, Cetatea Severinului;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Muzeul Câmpiei Boianului: 11 lei/adult; 5 lei/copil;
  • Tur pietonal ghidat al Craiovei: 35 lei/persoană (https://craiovatours.ro/);
  • Tur pietonal ghidat al stațiunii Băile Herculane: 10 lei/persoană;
  • Tarif bilet Semeringul Bănățean: 31,50 lei/persoană;
  • Taxă ghid Serbia: 15 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Cetatea Golubăț: 35 lei/persoană (aproximativ);
  • Plimbare cu vaporul pe Dunăre: 60 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Cetatea Severinului: 20 lei/adult, 15 lei/pensionar, 10 lei/student, 20 lei/taxă ghidaj grup.

MODALITATEA DE PLATĂ:

  • În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
  • După ce primiți confirmarea rezervării și contractul, puteți efectua plata avansului de 800 de lei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
  • DATA LIMITĂ DE PLATĂ A AVANSULUI este 24 AUGUST 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
  • Renunțarea la excursie după data de 24 AUGUST 2024 implică pierderea avansului care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
  • PLATA INTEGRALĂ a excursiei trebuie efectuată până la data de 5 SEPTEMBRIE 2024. Renunțarea la excursie după data de 5 SEPTEMBRIE 2024 implică pierderea întregii sume achitate care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
  • Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente etc., îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI:

  • Cetăţenii români pot călători în Republica Serbia şi în baza cărţii de identitate valabile pentru o perioadă de şedere de maximum 90 de zile într-un interval de 180 de zile.
  • Mai multe detalii găsiți aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3742

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Serbia se achită în moneda națională (dinar sârbesc-100 dinari=4,24 lei) și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Există posibilitatea servirii mesei pe traseul dus-întors, București-Băile Herculane, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.