MUZEE TEMATICE DIN VELIKO TÂRNOVO

16 SEPTEMBRIE 2023 (sâmbătă)

 

Haideți să ne relaxăm împreună în orașul Veliko Târnovo numit și ”Orașul Țarilor”, ce găzduiește numeroase obiective turistice atractive, începând cu Cetatea Tsarevets-cea mai vizitată din oraș, continuând cu diverse lăcașe de cult, muzee (din programul nostru făcând parte Muzeul Iluziilor și Muzeul Figurilor de Ceară), parcuri tematice (vom vizita Mini Bulgaria), monumente (Monumentul Asăneștilor) etc.. Ne vom pierde pe străduțele pitorești ale orașului, pentru a descoperi vechi meșteșuguri bulgărești, ne vom delecta cu gastronomia locală la terasele din oraș și vom achiziționa suveniruri cu specific bulgăresc. Cu siguranță, experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.

Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Veliko Târnovo (Cetatea Tsarevets (opțional), Muzeul Iluziilor, Centrul turistic multimedia ”Tsarevgrad Tarnov” (Muzeul Figurilor de Ceară), Monumentul Asăneștilor-opțional, Parcul Mini Bulgaria, timp liber)-București (aprox. 400 km).

Tarif: 160 lei/persoană

 • VELIKO TÂRNOVO, supranumit și ”Orașul Țarilor”, are o istorie bogată, este o fostă capitală a Țaratului Vlaho-Bulgar, una dintre cele mai pitorești și bine păstrate așezări medievale din Bulgaria. Este un adevărat muzeu în aer liber, cu străduțe înguste și întortocheate, cu case cocoțate pe stânci, magazine cu suveniruri, galerii cu antichități, produse locale, o gamă sortimentală variată din celebrii trandafiri, meșteșugari la tot pasul, restaurante și cafenele, precum și celebra Cetate Tsarevets, ce străjuiește deasupra orașului.
 • CETATEA TSAREVETS DIN VELIKO TÂRNOVO a fost o cetate de necucerit ce se întinde pe 12,5 ha, înconjurată de ziduri înalte și groase, cu turnuri, metereze și pod mobil și cuprinde, astăzi, în principal, Palatul regal și Patriarhia cu biserica renovată în anul 1981 și pictată într-un stil modern, reprezentând diverse momente din istoria Bulgariei, cu figuri grotești, demonice, gigantice. A fost reședința suveranilor Țaratului Vlaho-Bulgar, reprezentând cea mai puternică fortificație bulgărească a Evului Mediu.
 • PARCUL ”MINI BULGARIA” DIN VELIKO TÂRNOVO a fost deschis în anul 2017 la inițiativa primarului orașului din acea perioadă, Daniel Panov, având pe fundal Cetatea Tsarevets. Se întinde pe 1,25 ha și expune modele miniaturale ale celor mai importante obiective turistice din Bulgaria (Catedrala Alexander Nevsky și Teatrul Național Ivan Vazov, din Sofia, Mănăstirea Rila, Cetatea Tsarevets din Veliko Târnovo, Aeroportul din Varna, Castelul Reginei Maria din Balcic, Mănăstirea rupestră Dimitrie Basarabov etc.), lucrate cu meticulozitate, în cele mai mici detalii.
 • MUZEUL ILUZIILOR este locul unde realitatea se schimbă, fiind o întâlnire cu știința și divertismentul, pe o suprafață de 500 de mp și 5 etaje, unde vom experimenta peste 100 de iluzii optice și fizice precum holograme, tablouri 3D, camere inversate etc.. Este o lume în care fiecare dintre noi, cu mic, cu mare, ne vom distra și, cu siguranță, nu vom rata nicio cameră și niciun unghi din care să obținem cele mai interesante poze.
 • CENTRUL TURISTIC MULTIMEDIA ”TSAREVGRAD TARNOV” (MUZEUL FIGURILOR DE CEARĂ) este un muzeu unic pentru Bulgaria, deschis în februarie 2023. Întins pe mai multe etaje, prezintă într-un mod foarte atractiv, sub formă de sculpturi în mărime naturală și picturi, cele mai importante personalități istorice și evenimente din perioada celui de al doilea Regat Bulgar.  Este evidențiată viața diverselor categorii sociale din Bulgaria medievală (preoți, meșteșugari, boieri, soldați etc.), fiind recreate și scene din acea perioadă.
 • MONUMENTUL ASĂNEȘTILOR, de proporții impresionante, a fost construit în anul 1985, atunci când s-au împlinit 800 de ani de la revolta fraților Asănești. Este format din statuile ecvestre, călare ale fraților Asan, în jurul sabiei îndreptată către cer, care simbolizează puterea medievală a Bulgariei.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Cetatea Tsarevets (opțional), Muzeul Iluziilor, Centrul turistic multimedia ”Tsarevgrad Tarnov” (Muzeul Figurilor de Ceară), Monumentul Asăneștilor-opțional, Parcul Mini Bulgaria;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Cetatea Tsarevets-10 leva/adult, 5 leva/student, elev
  (cu un document doveditor), copiii sub 7 ani au intrare gratuită;
 • Taxă vizitare Muzeul Iluziilor-15 leva/adult, 12 leva/student, 10 leva/elev, pensionar, copiii sub 7 ani însoțiți de cel puțin un părinte au intrare gratuită;
 • Taxă vizitare Centrul turistic multimedia ”Tsarevgrad Tarnov” (Muzeul Figurilor de Ceară)-10 leva/adult, 5 leva/elev, student, pensionar;
 • Taxă vizitare Parcul Mini Bulgaria-15 leva/adult, 10 leva/copil, student, pensionar;
 • Asigurarea medicală de călătorie (opțională pentru excursiile de o zi).

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 9 SEPTEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 9 SEPTEMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.
 • SUNT NECESARE SPRE A FI PREZENTATE LA PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI ȘI COPII XEROX DUPĂ DECLARAȚIE ȘI CAZIER, PE LÂNGĂ ACELE DOCUMENTE ÎN ORIGINAL, ÎN CAZUL CELOR CARE-I ÎNSOȚESC PE MINORI!!!!

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Veliko Târnovo), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.