SARE, ISTORIE ȘI IARBĂ VERDE

12 AUGUST 2023 (sâmbătă)

 

Județul Prahova este cunoscut, mai ales, pentru renumita Valea a Prahovei, cu stațiunile sale montane și Munții Bucegi. Însă, județul dispune și de alte obiective turistice poate mai valoroase, unele dintre ele urmând a face parte din programul excursiei noastre. Călătoria noastră va începe cu o vizită în subteran, în Salina Slănic Prahova, unde, microclimatul specific și dotările interioare ne vor permite să ne relaxăm la o adâncime de 208 m și o temperatură de 12-13 grade Celsius. Aici ne vom plimba prin Univers prin intermediul Planetariumului Supernova, o experiență de neuitat! Și cum tehnologia avansată este prezentă și în Muzeul Sării, următorul obiectiv din program, prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală, vom întreprinde o călătorie virtuală într-o salină! Spre după-amiază vom vizita Mănăstirea Verbila, cu o istorie ce se pierde în negura timpului și ne vom relaxa, apoi, în mijlocul naturii, la Barajul Paltinu. Diversitatea atracțiilor turistice ce fac parte din programul nostru, de la natură la cultură într-o singură zi, precum și experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie!

Plecarea se face la ora 6.45 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.35.

Sosirea în București se va face la orele 20.00-20.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Slănic Prahova (Salina-Mina Unirea-Supernova Planetarium, Muzeul Sării-călătorie realitate virtuală)-Mănăstirea Verbila-Barajul Paltinu-Bucureşti (aprox. 350 km).

Tarif: 150 lei/persoană

  • SALINA SLĂNIC PRAHOVA, cea mai mare din Europa, prezintă o concentrație mare de aerosoli naturali salini precum și o lipsă a alergenilor, ceea ce contribuie la tratarea sau prevenirea, mai ales, a afecțiunilor respiratorii. Cu o istorie de peste 300 de ani, Spătarul Mihail Cantacuzino a fost cel care a contribuit în mod decisiv la deschiderea exploatărilor de sare din zonă, în anii 1680-1690. Odată ajunși în Mina Unirea, vom putea vizita diverse obiective turistice sculptate în sare, repere și personaje importante în istoria poporului român. Dotările interioare, precum diverse terenuri de sport, plimbările la pas la o adâncime de 200 de metri și la o temperatură constantă de 12-13 grade Celsius ne vor permite să petrecem câteva ore liniștite în subteranul ”sărat”, cu influență pozitivă asupra stării noastre de sănătate.
  • Începând cu 31.12.2020 în Salină, lângă Sala Genezei, este amplasat SUPERNOVA PLANETARIUM, cel mai mare și mai performant planetariu din România cu cel mai mare ecran sferic de 16 m diametru, maxim 200 de locuri, proiectoare 4K laser, fotolii super-ergonomice. Aici vom putea viziona, în condiții excepționale, filme de aproximativ 30 de minute, pe diverse teme legate de univers și nu numai.
  • MUZEUL SĂRII este amplasat în centrul stațiunii Slănic-Prahova, într-o clădire monument istoric şi de arhitectură din secolul al XVIII-lea. Muzeul prezintă importanţa acestui mineral pentru viaţa şi activităţile omului, influenţa biologică a acestuia asupra organismului uman, aspecte semnificative din istoria exploatării şi prelucrării sării, precum şi particularităţile mediului natural din zonă, inclusiv unele specii rare de plante halofile. Din 15 martie 2018 Muzeul Sării şi-a îmbogăţit expoziţia permanentă cu o călătorie virtuală în minele de sare de la sfârşit de secol XVIII, care este posibilă cu ajutorul unor ochelari Realitate Virtuală (VR), prin intermediul cărora turiştii aşezaţi într-un vagonet cu patru locuri, automatizat electronic, “călătorii” cu ochelari  VR coboară într-o mină de sare printre mineri şi urmăresc cum este extrasă sarea, în mod rudimentar la începuturi, până la metodele moderne de astăzi, în timp ce sunt mişcaţi de vehiculul care merge pe şine, pe drumul şerpuit şi plin de surprize şi efecte speciale. Este o experienţă intensă, unică într-un muzeu din România şi care merită trăită individual, fiind greu de descris în cuvinte. Conceptul este unic în România. Călătoria virtuală durează puţin peste patru minute și treizeci de secunde. Turiştii sunt aşezaţi într-un vagonet similar cu acela care minerii de altă dată intrau în salină. La etajul clădirii vizitatorii vor putea accesa o masă interactivă realizată pe baza tehnologiei Realităţii Adăugate şi kinetice. Pe lângă informaţiile despre sare, sunt prezentate unelte şi materiale folosite în extragerea acesteia.
  • MĂNĂSTIREA VERBILA, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, ctitorie a trei boieri din zonă, este un ansamblu medieval, monument istoric clasa A, fiind considerat unul dintre cele mai vechi așezăminte religioase din Prahova dar și din țară. Cu o istorie zbuciumată, mănăstirea a fost ridicată în perioada 1510-1532, în stil moldovenesc și a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului, accesarea fondurilor europene în anul 2009 contribuind la salvarea mănăstirii, realizându-se ample lucrări de restaurare.
  • BARAJUL PALTINU construit pe Râul Doftana, este din beton, în arc, are peste 100 de metri înălțime și a fost dat în folosință în anul 1971. Este folosit pentru alimentarea cu apă potabilă și industrială a localităților din apropiere. Lacul de acumulare Paltinu este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România, culoarea apei de un verde-smarald reprezentând un punct de atracție. Vom face un popas în poiana de deasupra lacului pentru a ne relaxa și a admira minunata priveliște.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Salina-Mina Unirea-Supernova Planetarium, Muzeul Sării-călătorie realitate virtuală, Mănăstirea Verbila, Barajul Paltinu;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Mina Unirea-Salina Slănic Prahova: 40 lei/persoană (minim 20 de persoane);
  • Taxă intrare Supernova Planetarium: 35 lei/adult; 25 lei/copil, în funcție de filmul vizionat;
  • Taxă vizitare Muzeul Sării: 8 lei/persoană+10 lei/persoană călătorie ochelari realitate virtuală.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 5 AUGUST 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 5 AUGUST 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 25 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (stațiunea Slănic Prahova), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.