GLOBURI CURTEA DE ARGEȘ ȘI BRĂTIANU
17 DECEMBRIE 2023 (duminică)
Crăciunul este acea perioadă a anului când toți devenim copii, când oferim și primim cadouri, când căutăm cadouri sub brad, când împodobim bradul, când așteptăm până dimineață pentru a-l surprinde pe Moș Crăciun aducându-ne cadourile, când ascultăm colinde, când devenim mai buni, când ne gândim la copilărie și la bunici, la prietenii cu care mergeam la colidat, la meleagurile copilăriei. De aceea, pentru a retrăi măcar o parte dintre aceste senzații și sentimente, vă invităm să mergem împreună la Fabrica magică de Globuri a lui Moș Crăciun de la Curtea de Argeș, unde spiridușii Moșului ne așteaptă ca în fiecare an! În prima parte a zilei vom acorda atenție familiei Brătianu, ce a avut o contribuție majoră la dezvoltarea României moderne, vizitând Muzeul Brătianu și Schitul Florica, urmând în programul nostru Mănăstirea Curtea de Argeș-o capodoperă a arhitecturii medievale, precum și Catedrala Arhiepiscopală Regală-necropola familiei regale a României.
Plecarea se face la ora 8.45 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 8.30.
Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.
Traseul va fi următorul: Bucuresti-Ștefănești (Muzeul Național Brătianu, Schitul Florica-magazin produse mănăstirești)-Curtea de Argeș (Mănăstirea Curtea de Argeș, Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală, timp liber pentru prânz, Fabrica de Globuri cu procesul tehnologic, personalizare globuri, studio foto, magazin globuri)-Bucureşti (aprox. 350 km).
Tarif: 160 lei/persoană
- MUZEUL NAȚIONAL BRĂTIANU DE LA FLORICA. A aparținut ani la rândul familiei Brătienilor, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase domenii boierești păstrat în condiții optime până în zilele noastre. De-a lungul vizitei noastre ghidate vom afla o serie de informații interesante despre cea mai importantă familie de politicieni români, despre legendele care circulă în legătură cu unele încăperi și unele personaje. Vom vizita încăperi, birouri, saloane, biblioteca unicat datorită decorațiunilor interioare, terasa etc.. La sfârșit, ne vom plimba prin parcul domeniului și vom urca spre capela Brătienilor (SCHITUL FLORICA) unde sunt înhumați mulți dintre membrii familiei Brătianu, măicuțele întâmpinându-ne ca de fiecare dată cu prăjituri gustoase și povești pe măsură. Acest schit este declarat monument istoric și datează din anul 1912. Vom putea achiziționa produse și remedii mănăstirești (gemuri, murături, zacuști, prăjituri, siropuri, miere, ceaiuri etc.), atât de gustoase, preparate de călugărițele de aici.
- MĂNĂSTIREA CURTEA DE ARGEȘ, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, a fost sfințită în anul 1517, fiind considerată ctitorie a lui Neagoe Basarab, cea mai valoroasă realizare a arhitecturii bisericești din țara noastră. Este considerată o bijuterie arhitecturală, spirituală și culturală, însuflețită de legende pe măsură. Atât forma actuală a mănăstirii cât și pictura murală în ulei din interior au fost opera unor arhitecți și pictori români și francezi. Aici sunt înmormântate mai multe personalități ale vremurilor trecute precum o parte a familiei Neagoe Basarab, Radu de la Afumați, Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I și Regina Maria. În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României.
- NOUA CATEDRALĂ ARHIEPISCOPALĂ REGALĂ a început să fie construită în anul 2009, fiind destinată scaunului Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, precum și mormintelor familiei regale a României. Proiectul ridicării unei catedrale episcopale și regale s-a născut după o discuție avută de Arhiepiscopul Calinic cu Regele Mihai și Regina Ana, cu peste 15 ani în urmă. Familia Regală își dorea o necropolă deoarece vechea biserică de la Curtea de Argeş nu mai putea adăposti şi alte morminte. Aici sunt înhumați Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea și Regina Elena.
- FABRICA DE GLOBURI A LUI MOȘ CRĂCIUN DE LA CURTEA DE ARGEȘ s-a înființat în anul 1988 iar prima livrare de globuri a fost în SUA, extinsă apoi piața peste tot în lume, Australia, Noua Zeelandă, Japonia etc.. De atunci și până în prezent au comercializat în România sau în străinătate peste 70 de milioane de globuri. Aici, unde istoria și tradiția se împletesc, cei mai iscusiți spiriduși ai lui Moș Crăciun, care și-a extins fabrica de globuri din Laponia și la Curtea de Argeș, meșteresc ornamente deosebite pentru pomul de Crăciun, cu motive tradiționale românești. De-a lungul vizitei noastre vom urmări întreg procesul complex de fabricare a globului de sticlă, de la formarea lui prin suflarea cu gura în tuburi sau baghete de sticlă, ”la cald”, până la pictarea lui manuală cu pensula sau pipeta, tăiat, căpăcit și ambalat, vom putea să ne fotografiem în scaunul lui Moș Crăciun, vom putea cumpăra globuri și ceramică pictate manual, din magazinul fabricii.
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Muzeul Național Brătianu, Schitul Florica cu magazin cu produse mănăstirești, Mănăstirea Curtea de Argeș, Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală, Fabrica de Globuri cu procesul tehnologic, personalizare globuri, studio foto, magazin globuri, din Curtea de Argeș;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Taxă vizitare Muzeul Național Brătianu: 20 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev, student, taxă ghidaj în limba română: 30 lei/grup;
- Taxă vizitare Mănăstirea Curtea de Argeș: 2 lei/persoană;
- Taxă vizitare Fabrica de Globuri din Curtea de Argeș: 25 lei/persoană, glob oval, cu diametrul de 70 de mm, personalizat cu nume sau mesaje scurte-15 lei/bucată, 15 lei/fotografie în scaunul lui Moș Crăciun, primită pe loc.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 10 DECEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 10 DECEMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 30 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Curtea de Argeș), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.