TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN BRAȘOV-ORAȘ DIN POVESTE

16 DECEMBRIE 2023 (sâmbătă)

 

Crăciunul este acea perioadă a anului când toți devenim copii, când oferim și primim cadouri, când căutăm cadouri sub brad, când ascultăm colinde, când devenim mai buni, când ne gândim la copilărie și la bunici, la prietenii cu care mergeam la colidat, la meleagurile copilăriei, la zăpadă, la vin fiert cu scorțișoară, la turtă dulce și toate prăjiturile bunicilor, la mănuși, căciuli, fulare și ciorapi de lână facute de bunica, când rememorăm olfactiv mirosurile din bucătăria bunicilor, când ne dădeam cu sania, când eram fericiți! De aceea, pentru a retrăi măcar o parte dintre aceste senzații și sentimente, vă invităm să mergem împreună la Târgul de Crăciun din Brașov-oraș din poveste, cu vechi tradiții germane și amplasat într-un cadru de basm! În plus, în prima parte a zilei, vom ajunge la Biserica fortificată de la Sânpetru-o bijuterie arhitectonică, iar în fascinantul oraș Brașov vom vizita Bastionul Țesătorilor, cu o vechime de peste 500 de ani, Muzeul de Etnografie-cu un patrimoniu valoros precum și Muzeul Amintirilor din Comunism-o poveste frumoasă, ilustrată prin povești și obiecte, despre istoria noastră recentă, în ”culori calde”.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 21.30-22.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Sânpetru (Biserica fortificată, concert de orgă în biserică-opțional)-Brașov (Bastionul Țesătorilor,  Muzeul de Etnografie, Muzeul Amintirilor din Comunism,  Târgul de Crăciun, timp liber)-Bucureşti (aprox. 400 km).

Tarif: 170 lei/persoană

 • BISERICA FORTIFICATĂ DIN SÂNPETRU a fost construită, în stil neoclasic, în anul 1794 pe locul unei bazilici de secol  XIV. Zidul interior este păstrat în întregime, spre deosebire de cel exterior, cu turnuri de apărare, bastioane și cămările construite pe două niveluri. Întregul ansamblu fortificat de la Sânpetru este declarat monument istoric, respectiv, Biserica Evanghelică, Capela Corpus Christi, Incinta fortificată interioară și cea exterioară. La orga construită în anul 1826, reparată și restaurată de-a lungul timpului, în funcție de programul organistului, vom beneficia și de un concert de orgă.
 • BASTIONUL ȚESĂTORILOR DIN BRAȘOV, apărat și întreținut de această breaslă, cu o formă hexagonală, a fost construit în două etape, în anii 1400 și 1500. Astfel, în prima etapă, au fost construite primele două nivele, amenajate cu guri mari de tragere, pentru ca, ulterior, să fie construite galeriile superioare, destinate armelor de calibru mic, precum și turnurile de veghe, destinate corpului de gardă. A fost restaurat de mai multe ori de-a lungul timpului, iar din anul 1910 a devenit muzeu.
 • MUZEUL DE ETNOGRAFIE DIN BRAȘOV este destinat unui patrimoniu etnologic valoros, din sud-estul Transilvaniei. Acesta s-a înființat în anul 1990, continuând activitatea Secției de Etnografie a Muzeului Regional Brașov, ce a fost înființată în anul 1967. Aici regăsim o amplă expoziție permanentă dedicată, în principal, meșteșugului țesutului, cu aplicare pe costumul popular. Se adaugă unelte, tehnologii și produse specifice, într-o prezentare atractivă.
 • MUZEUL AMINTIRILOR DIN COMUNISM DIN BRAȘOV înseamnă o întoarcere la trecutul nostru din acea perioadă, la universul casnic, ilustrând prin obiecte din acea epocă viața noastră cotidiană. Astfel, fiecare obiect expus are o poveste, a avut un aparținător, a creat amintiri, de cele mai multe ori plăcute, fiind vorba de locuințele noastre, unde ne petreceam o parte importantă a timpului. Astfel, vom regăsi peștele de pe televizor, mileurile, televizoarele alb-negru, mobilierul specific acelei perioade, chiar și un meniu la bar cu cafea din nechezol, parizer, savarină etc., așa, ”ca pe vremuri”. Putem chiar achiziționa produse din acele vremuri. Vom putea să interacționăm cu fiecare obiect în parte, emoția retrăirii fiind una puternică și cu ecou în amintirile noastre.
 • TÂRGUL DE CRĂCIUN BRAȘOV-ORAȘ DIN POVESTE este inspirat din tradiția vechilor târguri organizate în Germania și oferă o diversă gamă sortimentală, fiecare turist având de unde alege cadoul preferat, de la produse meșteșugărești și artizanale, la produse alimentare ambalate sau preparate la fața locului. Oferta târgului este completată de amplasarea acestuia într-un cadru de basm, lângă cele mai importante atracții turistice ale Brașovului, care, cu ocazia Târgului de Crăciun îmbracă straie de sărbătoare. Jocul de lumini și colindele completează în mod feeric atmosfera.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Biserica fortificată din Sânpetru și, optional, concert de orgă, Bastionul Țesătorilor, Muzeul de Etnografie, Muzeul Amintirilor din Comunism, Târgul de Crăciun, toate din Brașov;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Biserica din Sânpetru: 20 lei/persoană + 20 lei/persoană-concert de orgă;
 • Taxă vizitare Bastionul Țesătorilor din Brașov: 7 lei/adult, 4 lei/pensionar, 1,50 lei/elev, student;
 • Taxă vizitare Muzeul de Etnografie din Brașov: 12 lei/adult, 6 lei/pensionar, 3 lei/copil, elev, student, taxă foto 25 lei/persoană;
 • Taxă vizitare Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov: 30 lei/adult, 20 lei/pensionar.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 9 DECEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 9 DECEMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Brașov), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.