LA PAS PRIN TÂRGOVIȘTE

30 MARTIE 2024 (sâmbătă)

 

Municipiul Târgoviște, reședința de județ cu cel mai mare număr de monumente istorice, fostă capitală a Țării Românești timp de trei secole, te fascinează la fiecare pas prin istoria, locurile și oamenii săi. Deține un patrimoniu cultural de excepție, fiecare stradă, parc și clădire spune o poveste, parfumul de epocă fiind simțit în fiecare moment petrecut în acest oraș. Pentru a intra în această atmosferă și pentru a afla mai multe informații despre istoria bogată a Târgoviștei, vom participa la un tur pietonal ghidat oferit de un muzeograf de excepție, doamna Irina Cîrstina, care ne va purta pe străzile orașului oferindu-ne amănunte dintre cele mai interesante, o veritabilă lecție de istorie. După turul pietonal ne vom opri în Centrul Vechi al orașului pentru a ne potoli foamea la numeroasele terase de aici, pentru ca, după-amiază, să vizităm câteva dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Târgoviște, respectiv Muzeul de Artă, Primăria și Muzeul ”Casa Romanței”. Cu siguranță, cine dorește, în funcție de timpul liber alocat, poate aprofunda istoria orașului, prin vizita și a altor atracții turistice, precum mănăstiri, parcuri, alte muzee.    

Plecarea se face la ora 7.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.20.

Sosirea în București se va face la orele 18.30-19.00, în funcție de trafic.

TRASEUL este următorul: Bucureşti-Târgoviște-tur pietonal ghidat (Strada Justiției- Cartierul boieresc medieval/Casa Coconilor lui Constantin Brâncoveanu-Casa Stolnicului Constantin Cantacuzino, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni-Casa scriitorului Ioan Al. Brătescu Voinești), Strada Stelea (Biserica Geartoglu, Mănăstirea Stelea), Parcul Mitropoliei-Catedrala Mitropolitană, Bdul Carol I-Muzeul ”Casa Romanței”-vizită, Primărie-vizită, Centrul Vechi (prânz, timp liber), Biserica Târgului, Muzeul de Artă-vizită)-Bucureşti (aprox. 200 km).

Tarif: 130 lei/persoană

  • TÂRGOVIȘTE, atestată documentar în anul 1396, fostă reședință domnească timp de mai multe secole, este orașul în care trecutul este prezent la orice pas, impresionantă prin oferta sa culturală, de la monumente de for public la clădiri ce amintesc de fosta capitală medievală, de la parcuri (Parcul Chindiei fiind cel mai cunoscut), grădini publice și piețe, la muzee și mănăstiri valoroase. Importanța istorică a orașului a lăsat de-a lungul timpului multe vestigii pe care le vom descoperi împreună de-a lungul turului pietonal ghidat: Cartierul boieresc medieval, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul de Artă, Curtea Domnească unde Turnul Chindiei este cel mai cunoscut și simbolul orașului, Mănăstirea Stelea și Biserica Geartoglu, Parcul Mitropoliei și Catedrala Mitropolitană, Muzeul ”Casa Romanței”, Primăria Târgoviște și Biserica Târgului. Sunt doar câteva dintre reperele traseului nostru pietonal, deoarece, orașul oferă multe alte obiective turistice importante precum muzeele pictorilor Vasile Blendea și Gheorghe Petrașcu, Muzeul Poliției Române-unicat la nivel național, Muzeul de Istorie (ce redă, în evoluție cronologică cele mai importante evenimente istorice ce și-au pus amprenta asupra orașului, cu o impresionantă colecție de monede vechi), Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic (cu cel mai valoros exponat, statuia lui Venus, cu o vechime de peste 17.000 de ani), Mănăstirea Stelea (cu picturi deosebite în interior, în stil moldovenesc), Fosta Școală de Cavalerie (totodată, locul în care a fost executată familia Ceaușescu în decembrie 1989), Mitropolia și multe alte biserici vechi etc..
  • MUZEUL CASA ROMANȚEI, o frumoasă clădire de patrimoniu, este unic la nivel național și se dorește o invitație în lumea fascinantă a Romanței, pe care au slujit-o mari compozitori, interpreți, actori, artiști valoroși, ai scenei naționale și internaționale. Prezintă mai multe săli expoziționale legate de Festivalul ”Crizantema de aur”, de compozitorii și vocile de aur care au interpretat romanțe etc..
  • PRIMĂRIA DIN TÂRGOVIȘTE a fost construită de același arhitect al Muzeului de Artă, italianul Baltasar Vignosa Giovani, în stilul Beaux Arts, fiind declarată monument istoric, o altă bijuterie arhitectonică a orașului. Construcția a fost finalizată în anul 1897 urmând ca în anul 1898 să fie montate sobele-adevărate opere de artă, să fie mobilate încăperile. Pictura a fost executată în ulei, cu plafoanele ornamentate într-un mod spectaculos, în același stil cu cele din Muzeul de Artă, Sala Florentină fiind renumită în acest caz.    
  • MUZEUL DE ARTĂ DIN TÂRGOVIȘTE este un important monument al orașului construit în perioada 1892-1894 de arhitectul italian Baltasar Vignosa Giovani, cu o arhitectură cu influențe baroce și o impresionantă pictură interioară și prezintă o expoziție de artă veche românească precum și expoziții temporare legate de artiștii locali.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Tur pietonal ghidat în Târgoviște cu următorul traseu: Strada Justiției-Cartierul boieresc medieval/Casa Coconilor lui Constantin Brâncoveanu-Casa Stolnicului Constantin Cantacuzino, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni-Casa scriitorului Ioan Al. Brătescu Voinești, Strada Stelea (Biserica Geartoglu, Mănăstirea Stelea), Parcul Mitropoliei-Catedrala Mitropolitană, Bdul Carol I-Muzeul ”Casa Romanței”-vizită, Primărie-vizită, Centrul Vechi (prânz, timp liber), Biserica Târgului, Muzeul de Artă-vizită;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Muzeul de Artă din Târgoviște: 12 lei/adult, 6 lei/elev, student, pensionar;
  • Taxă vizitare Muzeul ”Casa Romanței” din Târgoviște: 10 lei/adult, 5 lei/elev, student, pensionar;
  • Taxă ghid local: 25 lei lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 23 MARTIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 23 MARTIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Se acordă reduceri clienților fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Târgoviște), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.