RUSE ȘI ÎMPREJURIMI
13 APRILIE 2024 (sâmbătă)

 

Vă invităm într-o nouă incursiune pe meleaguri bulgărești, în care vom îmbina, în stilul ”NU-I BAI, HAI LA DRUM!”, cultura și natura într-o singură zi. Astfel, ne vom delecta cu o croazieră pe Dunăre pornind din Ruse, vom vizita Ruse, orașul pitoresc cu o istorie bogată și clădiri de patrimoniu, precum și Mănăstirile rupestre ”Sfântul Dimitrie Basarabov” și Ivanovo-Patrimoniul UNESCO, din apropiere de Ruse, ce oferă un peisaj spectaculos, fiind amplasate în peșteri. Cu siguranță, experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie împreună!

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.20.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-20.00, în funcție de trafic și de vamă.

TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Giurgiu-Basarabovo (Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov)-Ivanovo (Bisericile săpate în stâncă de la Ivanovo-UNESCO)-Ruse (croazieră pe Dunăre, Biserica Sveta Troitsa, Statuia Libertății, Centrul istoric, timp liber)-București (aprox. 200 km).

Tarif: 140 lei/persoană

  • MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ”SFÂNTUL DIMITRIE BASARABOV” este amplasată în peștera unde a dus o viață de pustnic Sfântul Dimitrie Cel Nou și atestată documentar undeva în secolul XIV. Este o așezare ortodoxă, ctitorită de familia Basarabilor, fiind singura săpată în stâncă, încă locuită, din Bulgaria, la care se ajunge pe 48 de trepte din piatră. Este declarată de autoritățile bulgare patrimoniu arheologic de cultură de interes local. Vom afla mai multe informații interesante și legende cu ocazia vizitei la această mănăstire.
  • BISERICILE SĂPATE ÎN STÂNCĂ DE LA IVANOVO au fost incluse pe Lista Patrimoniului mondial UNESCO în anul 1979, datorită frescelor medievale păstrate până în prezent, având o valoare culturală și istorică unică. Este o zonă plină de liniște și verdeață, care a permis călugărilor eremiți să se roage în pace pe aceste meleaguri.
  • ORAȘUL RUSE-supranumit și ”Mica Vienă” este cunoscut pentru clădirile sale de patrimoniu, cu arhitectură unică, muzee, teatru, operă, biserici, fântâni, hoteluri, restaurante, cafenele, magazine cu suveniruri etc.. Este un centru cultural important datorită clădirilor în stil neobaroc și neorococo la care se adaugă câteva repere turistice importante precum Monumentul Libertății, Strada Aleksandrovska, CENTRUL ISTORIC-unul dintre simbolurile orașului, Casa Elias Canetti-laureat al Premiului Nobel pentru literatură, Biserica Sveta Troitsa etc..
  • BISERICA SVETA TROITSA este cea mai veche clădire/biserică din Ruse, care a rezistat din perioada dominației otomane. Este realizată în stil rusesc, cu picturi murale valoroase și un iconostas impozant, intrarea în biserică făcându-se în mod diferit, prin coborârea pe scările de marmură, ca urmare a restricțiilor privind înălțimea construcțiilor din perioada otomană.
  • STATUIA LIBERTĂȚII DIN RUSE  a fost construit la începutul secolului al XX-lea, fiind un simbol al orașului și întruchipează o femeie care ține o sabie în mâna stângă în timp ce cu dreapta arată spre locul din care au venit eliberatorii.
  • CROAZIERĂ PE DUNĂRE-vom porni din Ruse și ne vom plimba timp de o oră, până la Podul Prieteniei și retur,  pe traseu aflând legende și lucruri interesante despre fluviul Dunărea, vom asculta muzică, ne vom relaxa și poate chiar vom dansa. Nava oferă o gamă de servicii precum restaurant cu bar, acoperit, pe puntea inferioară, ce oferă diverse băuturi, sucuri, cafea, bar deschis pe puntea superioară, zone pentru plimbare și fotografii, loc pentru odihnă și relaxare pe mobilier tapițat.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Mănăstirea rupestră Sfântul Dimitrie Basarabov, Bisericile săpate în stâncă de la Ivanovo-UNESCO, Ruse (croazieră pe Dunăre, Biserica Sveta Troitsa, Statuia Libertății, Centrul istoric);
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Bisericile săpate în stâncă de la Ivanovo-6 leva/persoană (tarif orientativ);
  • Taxă vizitare Biserica Sveta Troitsa din Ruse-2 leva/persoană (tarif orientativ);
  • Croaziera pe Dunăre-60 lei/persoană (se achită în autocar);
  • Asigurarea medicală de călătorie (opțională pentru excursiile de o zi).

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 6 APRILIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 6 APRILIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 40 de persoane

DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI:

Cetăţenii români pot călători pe teritoriul Bulgariei în baza paşaportului simplu, a pașaportului simplu electronic, a pașaportului temporar sau a cărţii de identitate, toate aceste documente aflate în termen de valabilitate;

– În cazul cetățenilor de altă naționalitate, pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă+alte documente specifice (în funcție de naționalitate);

– Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

– Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

  • ambii părinți;
  • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
  • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
  • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.
  • SUNT NECESARE SPRE A FI PREZENTATE LA PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI ȘI COPII XEROX DUPĂ DECLARAȚIE ȘI CAZIER, PE LÂNGĂ ACELE DOCUMENTE ÎN ORIGINAL, ÎN CAZUL CELOR CARE-I ÎNSOȚESC PE MINORI!!!!

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului, în funcție de programarea la croaziera pe Dunăre;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Ruse), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.