TRADIȚII DE RUSALII LA FELDIOARA
23 IUNIE 2024 (duminică)
SĂRBĂTOAREA RUSALIILOR, aflată la cea de a XII-a Ediție, se va desfășura pe 23 iunie 2024 la Feldioara, un eveniment cu tradiție la care ne propunem să participăm împreună cu dvs. Tradițiile locului vor fi readuse la viață în cadrul unui eveniment inițiat cu peste 10 ani în urmă, ca parte a unui proiect, ”Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara”, fiind susţinut și astăzi de Primăria Comunei Feldioara, de la bugetul local. Vizita noastră va cuprinde și Biserica fortificată și Cetatea din Feldioara-sediul principal al Ordinului Teutonilor din Țara Bârsei, două obiective turistice valoaroase, cu o istorie pe măsură. După ce vom mânca de prânz preparate din pește la o păstrăvărie din zonă, spre după-amiază ne vom îndrepta către Mănăstirea Rupestră Șinca Veche-un templu unic în lume.
Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.
Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.
TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Feldioara (Sărbătoarea Rusaliilor-a XII-a Ediție-Parada tradițională a carelor, Bătutul Armindenilor, Muzică de fanfară, Horă-, Cetatea Feldioara, Biserica Fortificată)-Şinca Veche (Mănăstirea rupestră)-Poiana Mărului-București (aprox. 500 km).
Tarif: 180 lei/persoană
- SĂRBĂTOAREA RUSALIILOR DE LA FELDIOARA-A XII-A EDIȚIE se va desfășura în centrul Comunei Feldioara, scopul evenimentului fiind acela de a ȋncuraja continuarea unei frumoase tradiţii – BĂTUTUL ARMIZINILOR, o declaraţie de dragoste care constă ȋn „bătutul” ȋn pămȃntul din faţa casei fetei iubite a unei perechi de mesteceni tineri. Feciorii, îmbrăcați în costume populare sunt cei care ȋndeplinesc acest frumos obicei, ȋn cete, implicându-se, în acest fel, ȋn continuarea tradiţiei. De asemenea, cu această ocazie, vom asista și la o paradă a carelor, muzică de fanfară și horă. Vom fi martorii unei tradiții care se păstrează din cele mai vechi timpuri în această comună, ca și parte din acest eveniment de excepție.
- BISERICA FORTIFICATĂ DIN FELDIOARA, monument istoric valoros, a fost construită de Cavalerii Teutoni în secolul al XIII-lea inițial în stil romanic și apoi restaurată în stil gotic. Este de rit evanghelic și poartă hramul Sfânta Maria. Decorul sculptat al bisericii este foarte bogat și rafinat, cu un altar a cărui pictură aparține stilului gotic.
- CETATEA FELDIOARA, inițial o cetate de pământ, ulterior o cetate din piatră de râu, a devenit în a doua parte a secolului al XII-lea reședința cavalerilor teutoni care au stăpânit Țara Bârsei. A suferit de-a lungul timpului mai multe distrugeri și refaceri succesive, fiind una dintre cele mai importante fortificații medievale săsești din Transilvania de Sud. Este un monument istoric național clasa A ce a fost restaurată masiv și salvată de la pieire în perioada 2013-2017, lucrările fiind finanțate de către Consiliul Județean Brașov.
- MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ȘINCA VECHE-cu o vechime de aproximativ 7000 de ani, loc de reculegere, de împlinire a dorințelor și unde se spune că se petrec fenomene paranormale. Este un loc controversat, încărcat de mister și de legende, istoricii apreciind faptul că este un templu unic în lume.
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Sărbătoarea Rusaliilor-a XII-a Ediție-Parada tradițională a carelor, Bătutul Armindenilor, Muzică de fanfară, Horă-, Cetatea și Biserica Fortificată din Feldioara, Mănăstirea rupestră Şinca Veche;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Taxă vizitare Cetatea din Feldioara: 15 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev, student;
- Prânz pe bază de pește de la păstrăvărie la Restaurantul Corabia Doripesco (https://www.doripesco.ro/images/Meniu_Doripesco_trifold-August.pdf).
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 16 IUNIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 16 IUNIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 30 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (în apropiere de Feldioara-Restaurant Corabia Doripesco-https://www.doripesco.ro/restaurante-cu-specific-pescaresc), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.