MANGALIA PE APĂ ȘI PE USCAT

13 IULIE 2024 (sâmbătă)

 

Vă invităm la o excursie în care orașul-stațiune Mangalia va fi destinația noastră pe toată durata zilei, istoria bogată a acestuia, croaziera pe Marea Neagră, precum și plaja și marea, ne vor umple ziua de informații, imagini și experiențe deosebite. Vom participa la un tur ghidat de oraș, profesionist, organizat de Muzeul de Arheologie Callatis, care va cuprinde cele mai importante vestigii arheologice și poveștile lor, apoi vom degusta din bucatele specifice zonei, vom sta la soare pe plajă și ne vom bălăci în mare, vom participa la o plimbare cu catamaranul pe Marea Neagră ”presărată” cu muzica și poveștile căpitanului vaporașului nostru. O excursie din care, cu siguranță, ne vom întoarcere cu fotografii și amintiri de neuitat.

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.20.

Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Mangalia (tur de oraș: Muzeul de Arheologie Callatis-interior și curtea muzeului, Colțul de Nord-Vest, Ruinele cetății Callatis cu Basilica Siriană,  Vestigiile din interiorul Hotelului “New Belvedere”, Moscheea Esmahan Sultan și cimitirul musulman; portul turistic; plimbarea cu vaporașul pe mare, plajă și bălăceală în mare)-Bucureşti (aprox. 500 km).

Tarif: 180 lei/persoană

 • MANGALIA, fostă colonie grecească de pe malul Mării Negre (Callatis), este socotită drept cea mai veche așezare atestată de pe teritoriul țării noastre, de unde și istoria atât de bogată a acestui oraș. Odată cu repararea băilor sulfuroase, ocazie cu care a fost așezată o inscripție comemorativă, orașul Callatis a fost certificat drept prima stațiune balneoclimaterică din acest teritoriu. Tot aici a fost descoperit primul papirus din Europa. În prezent, Mangalia este o destinație cunoscută pentru practicarea turismului balnear datorită prezenței factorilor de cură precum apele sulfuroase, băile de mare cu numeroase indicații terapeutice, talasoterapia, nămolurile sapropelice din zonă, dar și existenței bazelor de tratament geriatric și balneologic. Din punct de vedere cultural, putem menționa Incinta romano-bizantină, Basilica Siriană-edificiu paleocreștin, Mormântul cu papirus din Muzeul de Arheologie Callatis, datând din secolul al IV-lea î.Hr. și reprezintă cel mai vechi document descoperit pe teritoriul țării noastre, MOSCHEEA ESMAHAN SULTAN-cea mai veche construcție din Mangalia actuală, ce datează din anul 1590 și este înconjurată de un cimitir musulman, valoros atât din punct de vedere cultural cât și spiritual, ce cuprinde morminte vechi de peste 300 de ani, Muzeul Marinei ce adăpostește colecții de arme sub apă, secțiuni ale unor torpile, piese de artilerie navală și antiaeriană, cu o impresionantă colecție de tehnică de navigație și obiecte de patrimoniu. Portul turistic și faleza completează în mod fericit oferta turistică a acestui oraș. TURUL DE ORAȘ va cuprinde Muzeul de Arheologie Callatis, Colțul de Nord-Vest, Ruinele cetății Callatis cu Basilica Siriană,  Vestigiile din interiorul Hotelului “New Belvedere” (singurul hotel-muzeu din țara noastră), Moscheea Esmahan Sultan, portul turistic și plimbarea, timp de cel puțin două ore, cu vaporașul pe mare (WATER TAXI MANGALIA (https://www.facebook.com/Water-Taxi-Mangalia-103681018640867/).

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: turul orașului Mangalia: Muzeul de Arheologie Callatis- interior și curtea muzeului, Colțul de Nord-Vest, Ruinele cetății Callatis cu Basilica Siriană,  Vestigiile din interiorul Hotelului “New Belvedere”, Moscheea Esmahan Sultan cu cimitirul musulman; portul turistic; plimbarea cu vaporașul pe mare, plajă și bălăceală în mare;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii  (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă ghidaj local pentru turul de oraș: 50 lei/adult, 25 lei/pensionar, copil cu vârsta până la 18 ani, copiii sub 7 ani au gratuitate;
 • Taxă vizitare Moscheea Esmahan Sultan: 5 lei/persoană;
 • Taxă plimbare cu vaporașul pe mare (Water Taxi Mangalia)-1,5 ore: 50 lei/adult, 40 lei/copil cu vârsta până la 14 ani.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul  nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 6 IULIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 6 IULIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Mangalia), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.