CHEILE DÂMBOVICIOAREI ȘI ÎMPREJURIMI
2 MARTIE 2024 (sâmbătă)
O nouă excursie, un nou traseu prin România pitorească, care îmbină în stilul nostru, natura și cultura. Astfel, Parcul Național Piatra Craiului ne va fi gazdă primitoare prin intermediul Cheilor Dâmbovicioarei și Cheilor Brusturetului, pe care le vom străbate cu ajutorul trenulețului. Pe drum ne vom opri și la Peștera Dâmbovicioara, în care vom regăsi un minunat peisaj subteran. Latura culturală va fi reprezentată de Mănăstirea Nămăiești-o oază de pace și liniște sufletească și de Casa Memorială ”George Topîrceanu”, o vizită în universul poetului.
Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.25.
Sosirea în București se va face la orele 20.00-20.30, în funcție de trafic.
Traseul va fi următorul: București-Dâmbovicioara (Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturetului, Cabana Brusturet, Peștera Dâmbovicioara-opțional, prânz cu produse locale)-Nămăiești (Mănăstirea Nămăiești, Casa Memorială ”George Topîrceanu”)-București (aprox. 450 km)
Tarif: 170 lei/persoană
- CHEILE DÂMBOVICIOAREI, parte a Parcului Național Piatra Craiului, de o frumusețe deosebită, se întind pe aproximativ 2 km, de-a lungul spectaculosului culoar Rucăr-Bran, pereții abrupți depășind 200 de metri înălțime. Formațiunile create de natură în această zonă oferă peisaje impresionante, perfecte pentru fotografii-amintiri de neuitat.
- CHEILE BRUSTURETULUI se regăsesc și ele în Parcul Național Piatra Craiului, au o lungime de 2 km, cu un aspect sălbatic, fiind alcătuite din cheile propriu-zise, Cheia Lungă și Cheia Strâmtă.
- Cele două chei-ale Dâmbovicioarei și Brusturetului, vor fi străbătute începând din Podu Dâmboviței până la Cabana Brusturet, cu ajutorul unui TRACTORAȘ-TRENULEȚ închis, acoperit, protejat pentru anotimpul rece.
- PEȘTERA DÂMBOVICIOARA, cu o lungime de 550 de metri, are aspectul unei galerii ramificate, cu un traseu ascendent, fiind una dintre cele mai vizitate din Muntenia, electrificată în anul 1980. Legende interesante sunt legate de aceste meleaguri și această peșteră, din diverse timpuri, pe care le vom afla în timpul vizitei noastre.
- MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ NĂMĂIEȘTI este un monument istoric de secol XIV, amplasată într-o zonă pitorească, săpată în stâncă și face parte din unicul triunghi rupestru de pe teritoriul județului Argeș, alături de mănăstirile Cetățuia și Corbii de Piatră. Despre icoana din mănăstire a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, se spune că ar fi una dintre cele mai vechi de pe teritoriul României și chiar din întreaga creștinătate. La baza înființării acestui lăcaș de cult stau legende interesante, pe care le vom afla în excursia noastră.
- CASA MEMORIALĂ ”GEORGE TOPÎRCEANU” este o casă țărănească ridicată în anul 1900, declarată monument istoric, în care poetul și-a petrecut câțiva ani din viață și adăpostește o expoziție memorială permanentă ce reconstituie universul poetului, precum cărți, scrisori, manuscrise, fotografii, arme de vânătoare etc..
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturetului, Cabana Brusturet, Peștera Dâmbovicioara-opțional, Mănăstirea Nămăiești, Casa Memorială ”George Topîrceanu”;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Plimbare cu tractorașul-trenuleț în Cheile Dâmbovicioarei și Cheile Brusturetului (Podu Dâmboviței-Cabana Brusturet): 30 lei/persoană;
- Taxă acces Cheile Dâmbovicioarei: 3 lei/persoană;
- Taxă vizitare Peștera Dâmbovicioara: 15 lei/adult, 5 lei/copil;
- Prânz cu produse locale la Pensiunea Dealul Sasului din Dâmbovicioara (https://www.facebook.com/p/Pensiunea-Dealul-Sasului-100064248962524/) : 60 lei/persoană;
- Taxă vizitare Muzeul Etnografic al Mănăstirii Nămăiești: 5 lei/persoană;
- Taxă vizitare Casa Memorială ”George Topârceanu”: 6 lei/adult, 3 lei/copil, elev, student, pensionar.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 24 FEBRUARIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 24 FEBRUARIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 30 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Pensiunea Dealul Sasului din Dâmbovicioara: https://www.facebook.com/p/Pensiunea-Dealul-Sasului-100064248962524/). Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.