CONSTANȚA ȘI HISTRIA

29 IUNIE 2024 (sâmbătă)

 

Vă invităm la o excursie în care vom îmbina istoria și natura într-un mod armonios, începând cu Cetatea Histria-cel mai vechi oraș de pe teritoriul țării noastre, Biserica Îngropată de la Istria-monument istoric, continuând cu orașul Constanța unde vom face o plimbare pe Marea Neagră cu vaporașul, vom degusta din bucatele specifice zonei în Portul turistic Tomis, ne putem bucura de o plimbare cu Roata panoramică ”Tomis Eye” din care putem vedea de la înălțime marea și orașul, vom face plajă și băi în mare. O excursie din care, cu siguranță, ne vom întoarcere cu fotografii și amintiri de neuitat.

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.

Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Istria (Complexul Arheologic Histria-Muzeul Histria și Cetatea Histria, Biserica Îngropată ”Sfânta Treime și Sfântul Nicolae”)- Constanța (Portul turistic Tomis, plimbare cu vaporașul pe mare, Roata panoramică ”Tomis Eye”-opțional, plimbare pe faleză până la Cazinou și Farul Genovez-opțional, plajă și băi în mare, timp liber pentru prânz)-Bucureşti (aprox. 600 km).

Tarif: 185 lei/persoană

  • COMPLEXUL ARHEOLOGIC HISTRIA este alcătuit din MUZEUL HISTRIA ȘI CETATEA HISTRIA. MUZEUL HISTRIA, rezultat al unui bogat material documentar, a peste 9 decenii de cercetări arheologice, expune pe două nivele un număr impresionant de obiecte extrem de valoroase, respectiv, inscripții, elemente arhitectonice, fragmente sculpturale, ceramică de lux și uzuală, vase de sticlă și monede, conducte de piatră și amfore, într-o clădire nouă și modernă. CETATEA HISTRIA  a fost prima colonie greacă de pe țărmul de vest al Pontului Euxin și cel mai vechi oraș de pe teritoriul țării noastre, fiind întemeiată pe la mijlocul secolului al VII-lea î.Hr. și a reprezentat în perioada greacă și romană cel mai însemnat centru economic și cultural de la gurile Dunării. Săpăturile arheologice au început în anul 1914 sub conducerea savantului român Vasile Pârvan și au continuat până în zilele noastre, descoperirile fiind spectaculoase, actualul circuit de vizitare al cetății vizând zidul de incintă, Poarta mare, Piața și edificiile publice de tip basilical, Cartierul de vest, Băile romane, Cartierul economic, Cartierul de est, Marea basilică episcopală, Zona sacră (templele grecești) și Zidul de incintă elenistic.
  • BISERICA ÎNGROPATĂ ”SFÂNTA TREIME ȘI SFÂNTUL NICOLAE” din ISTRIA, declarată monument istoric, a fost construită în perioada 1857-1860 de 54 de familii de creștini ortodocși, refugiați din sudul Basarabiei după anul 1812, când s-au așezat în acest sat. Ea a respectat particularitățile constructive impuse de autoritățile otomane, de aceea este numită o biserică îngropată. Lângă biserică s-a construit un Muzeu de artă religioasă unde sunt expuse obiecte de patrimoniu religios ale bisericii.
  • CONSTANȚA reprezintă o atracție turistică de top amplasată pe litoralul românesc, pe lângă oferta de plajă, mare și sporturi nautice, aceasta beneficiază și de vestigii arheologice valoroase, mărturie a unei istorii îndelungate, în calitate de fostă colonie grecească-Tomis, una dintre cele mai vechi așezări de pe teritoriul țării noastre. Aici, ne vom opri în PORTUL TURISTIC TOMIS unde ne vom plimba cu VAPORAȘUL PE MARE, ne vom răcori și vom mânca de prânz la terasele din zona portului iar cine dorește poate merge pe plaja din apropiere pentru BĂI DE SOARE ȘI BĂI ÎN MARE. Putem, de asemenea, să ne PLIMBĂM PE FALEZĂ PÂNĂ LA CAZINOU ȘI FARUL GENOVEZ sau ne putem plimba cu ROATA PANORAMICĂ ”TOMIS EYE” ce oferă imagini spectaculoase spre mare, plajă și oraș.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Complexul Arheologic Histria-Muzeul Histria și Cetatea Histria, Biserica Îngropată ”Sfânta Treime și Sfântul Nicolae” din Istria, Constanța (Portul turistic Tomis, plimbare cu vaporașul pe mare, Roata panoramică ”Tomis Eye”-opțional, plimbare pe faleză până la Cazinou și Farul Genovez-opțional, plajă și băi în mare, timp liber pentru prânz).
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii  (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Muzeul Histria: 10 lei/adult, 5 lei/pensionar, 2,5 lei/elev, student, taxă ghidaj-50 lei;
  • Taxă vizitare Cetatea Histria: 10 lei/adult, 5 lei/pensionar, 2,5 lei/elev, student, taxă ghidaj-50 lei;
  • Donație Biserica Îngropată din Istria;
  • Taxă plimbare cu vaporașul pe mare 30-40 minute: 25 lei/persoană;
  • Plimbare cu Roata panoramică ”Tomis Eye” în Portul turistic Tomis din Constanța: 25 lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul  nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 22 IUNIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 22 IUNIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Constanța), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.