CU MOCĂNIȚA CU ABUR PE VALEA HÂRTIBACIULUI

2 decembrie 2023 (sâmbătă)

 

Voluntarii de la Asociația Prietenii Mocăniței, cu multe eforturi, au reușit să redea circuitului turistic, după aproape 20 de ani, traseul pitoresc de pe Valea Hârtibaciului ce este străbătut cu o inedită mocăniță cu abur, de această dată, mijloc de transport atât de căutat și preferat de turiștii de pretutindeni. În plus, peisajele oferite de Valea Hârtibaciului, Masivul Făgăraș și peisajele de iarnă, vor întregi farmecul excursiei noastre. Călătoria va cuprinde și o vizită în apropiere, la Castelul de Lut din Valea Zânelor, un obiectiv turistic încărcat de mister și cu povești cu zâne. Se adaugă și parcul tematic ”Povestea Calendarului” care completează în mod fericit excursia noastră. Vă invităm, așadar, la o zi de neuitat, cu trei puncte de reper, Mocănița cu abur, Castelul de Lut și Povestea Calendarului, de nerefuzat!

Plecarea se face la ora 6.15 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.05.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: București-Pitești-Sibiu (Plimbare cu Mocănița cu abur pe Valea Hârtibaciului)-Porumbacu de Sus (Castelul de Lut din Valea Zânelor, Povestea Calendarului)-București (aprox. 650 km).

Tarif: 190 lei/persoană

  • MOCĂNIȚA DE PE VALEA HÂRTIBACIULUI cuprinde în prezent un traseu pitoresc de 14 km, dus-întors, între Hosman și Cornățel. Deplasarea se face cu o veche locomotivă cu abur cu o viteză maximă de 12 km/oră și mai multe vagoane de călători închise pe timp de iarnă și durează aproximativ două ore. În Halta Cornățel vom putea achiziționa produse cu specific local (sucuri, zacuști, dulcețuri, salate etc.) dar și suveniruri. Efortul susținut aparține voluntarilor de la Asociația Prietenii Mocăniței care au reușit să readucă la viață calea ferată îngustă care traversează una dintre cele mai pitorești zone din regiunea Sibiului.
  • CASTELUL DE LUT DIN VALEA ZÂNELOR amplasat la poalele Munților Făgăraș, în localitatea Porumbacu de Sus, este un proiect de dată recentă (anul 2014) al unei familii din București și reprezintă o invitație la o realitate de basm. Întregul ansamblu este un proiect arhitectural inedit, fiind folosite doar materiale naturale pentru construcție. Şi cum legenda locului spune că, în vremuri demult apuse, zânele au fugit din zonă şi au promis că se vor întoarce atunci când vor putea locui din nou în vale, le vom căuta cu speranţă şi  încredere.
  • POVESTEA CALENDARULUI este un parc tematic născut în pandemie din dorința de a evada din casă în natura spectaculoasă a Făgărașului, într-o zonă cu un peisaj de poveste. Tema parcului este reprezentată de cele 12 luni ale anului împreună cu legendele, tradițiile și datinile românești legate de acestea. Căsuțele din ”turtă dulce” cu bunătăți și suveniruri, căsuțele specifice fiecărei luni a anului, restaurantul, locurile de joacă pentru copii, spectacolele stradale, jocurile interactive, paparudele, zânele și diversele personaje din povești ne vor întâmpina la fiecare pas.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Plimbare cu Mocănița cu abur pe Valea Hârtibaciului, Castelul de Lut din Valea Zânelor, Povestea Calendarului;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Preț bilet Mocănița cu abur de pe Valea Hârtibaciului: 45 lei/adult, 25 lei/copil (între 4 și 18 ani), copiii sub 4 ani nu plătesc bilet;
  • Taxă vizitare Castelul de Lut din Valea Zânelor: 20 lei/persoană;
  • Taxă vizitare Povestea Calendarului: 15 lei/copiii între 3-10 ani, 25 lei/adult, gratuit pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei: 0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei,  fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 25 NOIEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 25 NOIEMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Porumbacu de Sus-Castelul de Lut, Povestea Calendarului). Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.