TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN MIOVENI ȘI ÎMPREJURIMILE ISTORICE

10 DECEMBRIE 2023 (duminică)

 

Crăciunul este acea perioadă a anului când toți devenim copii, când oferim și primim cadouri, când căutăm cadouri sub brad, când împodobim bradul, când așteptăm până dimineață pentru a-l surprinde pe Moș Crăciun aducându-ne cadourile, când ascultăm colinde, când devenim mai buni, când ne gândim la copilărie și la bunici, la prietenii cu care mergeam la colidat, la meleagurile copilăriei, la zăpadă, la vin fiert cu scorțișoară, la turtă dulce și toate prăjiturile bunicilor, la mănuși, căciuli, fulare și ciorapi de lână făcute de bunica, când rememorăm olfactiv mirosurile din bucătăria bunicilor, când ne dădeam cu sania, când eram fericiți! De aceea, pentru a retrăi măcar o parte dintre aceste senzații și sentimente, vă invităm să vizităm împreună unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, cel din Mioveni, alături de Catedrala aflată în apropiere, una dintre cele mai impunătoare din România, o culă ce adăpostește o bogată colecție etnografică, precum și un obiectiv ce deține recordul mondial. Vom completa excursia noastră cu Târgoviște, respectiv Muzeul de Istorie și cel de Artă, două repere turistice ale orașului, cu o valoare istorică deosebită, precum și cu  una dintre cele mai bine păstrate fortificații din întreaga Dacie romană-Castrul roman de la Jidova.

Plecarea se face la ora 8.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 7.45.

Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.

TRASEUL este următorul: Bucuresti-Târgoviște (Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, timp liber pentru prânz)-Câmpulung (Castrul roman Jidova)-Mioveni (Cula Racoviță-Muzeul Etnografic C. I. Năstase, Cea mai mare lingură de lemn din lume, Catedrala ”Sfinții Petru și Pavel, Târgul de Crăciun, timp liber)-Bucureşti (aprox. 350 km).

Tarif: 150 lei/persoană

 • MUZEUL DE ISTORIE DIN TÂRGOVIȘTE este amplasat într-o clădire din anii 1900, declarată monument istoric, unde, în anul 1986, se inaugurează Muzeul de Istorie, ce cuprinde expoziții temporare la parter iar la etaj se regăsește expoziția permanentă ce ne poartă prin istoria acestor meleaguri, din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul Primului Război Mondial.
 • MUZEUL DE ARTĂ DIN TÂRGOVIȘTE este un important monument al orașului construit în perioada 1892-1894, cu o arhitectură cu influențe baroce și o impresionantă pictură interioară și prezintă o expoziție de artă veche românească precum și expoziții temporare legate de artiștii locali.
 • CASTRUL ROMAN JIDOVA este cea mai importantă și mai bine păstrată construcție de acest gen din zonă, fiind, totodată, și singura construită din piatră. Acest castru este unul dintre cele mai bine păstrate din întreaga Dacie romană, la această stare contribuind amplele lucrări de restaurare și consolidare. În incinta castrului se păstrează o parte dintre clădirile romane iar în interiorul muzeului deschis în anul 1970 se regăsesc obiecte extrem de valoroase și interesante, descoperite în timpul cercetărilor arheologice precum cele din ceramică, arme, accesorii ale echipamentului militar etc..
 • CULA RACOVIȚĂ-MUZEUL ETNOGRAFIC C.I. NĂSTASE a fost construită de boierul Nicolae Racoviceanu, în anii 1800, ca loc de apărare împotriva haiducilor, hoților, cetelor turcești etc.. În prezent, cula adăpostește un centru de cultură populară numit Muzeul Etnografic C.I. Năstase ce cuprinde mai multe secții precum, port popular, numismatică, obiecte de artă, ceramică, unelte, etc., un adevărat tezaur al zonei. În fața culei a fost amplasată CEA MAI LUNGĂ LINGURĂ DE LEMN DIN LUME, cu o lungime de 17,79 metri.
 • MIOVENI este un oraș cu o istorie de peste 500 de ani, una dintre cele mai vechi localități din Muscel, aflat în plină dezvoltare, cel puțin din punct de vedere turistic, ce prezintă câteva obiective turistice valoroase declarate monument istoric. Un reper turistic important, emblema actuală a orașului este CATEDRALA ”SFINȚII PETRU ȘI PAVEL” sfințită în anul 2012, în prezent, cel mai mare locaș de cult din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Despre TÂRGUL DE CRĂCIUN din acest oraș, vizitatorii au doar cuvinte de laudă, iluminatul feeric, amenajările de Crăciun, căsuțele cu produse tradiționale întregind acest cadru de sărbătoare, apreciat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din România.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Obiectivele incluse în program: Muzeul de Istorie și Muzeul de Artă din Târgoviște, Castrul roman de la Jidova, Mioveni (Cula Racoviță-Muzeul Etnografic C. I. Năstase, Cea mai mare lingură de lemn din lume, Târgul de Crăciun și Catedrala ”Sfinții Petru și Pavel”);
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Taxă vizitare Muzeul de Istorie din Târgoviște: 12 lei/adult, 6 lei/elev, student, pensionar.
 • Taxă vizitare Muzeul de Artă din Târgoviște: 12 lei/adult, 6 lei/elev, student, pensionar.
 • Taxă vizitare Castrul roman de la Jidova: 7 lei/adult, 3 lei/elev, student, pensionar.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 3 DECEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 3 DECEMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Târgoviște, Mioveni), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.