CU MOCĂNIȚA PE VALEA HÂRTIBACIULUI
20 APRILIE 2024 (sâmbătă)
Voluntarii de la Asociația Prietenii Mocăniței, cu multe eforturi, au reușit să redea circuitului turistic, după aproape 20 de ani, traseul pitoresc de pe Valea Hârtibaciului ce este străbătut cu o inedită mocăniță, mijloc de transport atât de căutat și preferat de turiștii de pretutindeni. În plus, priveliștele oferite de Valea Hârtibaciului-rezervație naturală, Masivul Făgăraș și peisajele de primăvară, vor întregi farmecul excursiei noastre. Ca de fiecare dată, căutăm să cunoaștem noi obiective turistice din zonă, de această dată alegând o altă biserică fortificată cu o istorie bogată, cea din Nocrich-locul de naștere al lui Samuel von Brukenthal. Pentru a întregi o zi minunată, vom servi produse locale, mai ales păstrăv, la renumita Păstrăvărie Albota. Vom petrece o zi minunată, în inima Transilvaniei, într-un cadru de poveste!
Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.50.
Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.
Traseul va fi următorul: București-Pitești-Sibiu-Hosman (Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului)–Nocrich (Biserica fortificată)–Păstrăvăria Albota-București (aprox. 650 km).
Tarif: 190 lei/persoană
- MOCĂNIȚA DE PE VALEA HÂRTIBACIULUI cuprinde în prezent un traseu pitoresc de 14 km, dus-întors, între Hosman și Cornățel. Deplasarea se face cu o veche locomotivă cu o viteză maximă de 12 km/oră și mai multe vagoane de călători acoperite sau descoperite și durează aproximativ două ore. Efortul susținut aparține voluntarilor de la Asociația Prietenii Mocăniței care au reușit să readucă la viață calea ferată îngustă care traversează una dintre cele mai pitorești zone din regiunea Sibiului. În Halta Cornățel vom putea achiziționa produse cu specific local (sucuri, zacuști, dulcețuri, salate etc.) dar și suveniruri.
- BISERICA FORTIFICATĂ DIN NOCRICH a fost construită la începutul secolului al XIII-lea, ca biserică romano-catolică, fiind declarată monument istoric. În anul 1800, biserica veche arde și este construită o nouă biserică cu banii donați de Baronul Samuel von Brukenthal care s-a născut la Nocrich, iar stranele familiei Brukenthal se regăsesc și azi în biserică. Fortificațiile au fost ridicate în secolele XVI-XVII, cu 5 turnuri de apărare, doar 3 păstrându-se până în prezent. Orga datează din anul 1806. Vom vedea și cum se trage ceasul mecanic din turnul bisericii, reparat după ”o tăcere” de peste 20 de ani. Centrul de cercetași Scout Center s-a instalat în Casa parohială din Nocrich. Organizația de cercetași, cu membri din întreaga lume, deține un atelier de olărit iar produsele lor din ceramică, personalizate, pot fi cumpărate direct de la fața locului.
- PĂSTRĂVĂRIA ALBOTA este amplasată la poalele Făgărașului, într-un cadru de vis, într-o conexiune unică cu natura. Este parte componentă a unui complex turistic ce oferă pe lângă cazare, o multitudine de posibilități de agrement și experiențe gastronomice unice. În ceea ce privește restaurantul, peste 80% dintre alimentele și băuturile oferite clienților sunt produse în cadrul complexului, existând numeroase bazine în care se cresc păstrăvi și alți pești, există fermă proprie de animale, sere pentru legume proaspete și verdețuri, brutărie, carmangerie, afumătoare etc.. De asemenea, pot fi achiziționate diverse alimente locale produse în cadrul complexului precum brânză, icre, dulcețuri, miere, mezeluri, păstrăvi etc..
Tariful include:
- Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
- Vizitele obiectivelor incluse în program: Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului, Biserica fortificată din Nocrich, Păstrăvăria Albota;
- Servicii foto;
- Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
- Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.
Tariful nu include:
- Cheltuielile personale;
- Preț bilet Mocănița de pe Valea Hârtibaciului: 30 lei/adult, 20 lei/copil (între 4 și 18 ani), copiii sub 4 ani nu plătesc bilet;
- Donație Biserica fortificată din Nocrich: 10 lei/persoană.
MODALITATEA DE PLATĂ:
În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 13 APRILIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
Renunțarea la excursie după data de 13 APRILIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.
Grup minim: 35 de persoane
Alte informații:
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
- Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
- Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
- Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Păstrăvăria Albota: https://albota.sobis.ro/wp-content/uploads/2023/12/Meniu-Complex-ALBOTA-1223_compressed.pdf), în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.