CU MOCĂNIȚA PE VALEA HÂRTIBACIULUI

26 AUGUST 2023 (sâmbătă)

 

Voluntarii de la Asociația Prietenii Mocăniței, cu multe eforturi, au reușit să redea circuitului turistic, după aproape 20 de ani, traseul pitoresc de pe Valea Hârtibaciului ce este străbătut cu o inedită mocăniță, mijloc de transport atât de căutat și preferat de turiștii de pretutindeni. În plus, priveliștele oferite de Valea Hârtibaciului-rezervație naturală, Masivul Făgăraș și peisajele de primăvară, vor întregi farmecul excursiei noastre. Vom petrece o zi minunată, într-un sat pitoresc din inima Transilvaniei, HOSMAN, așternut la poalele Făgărașului, oferind peisaje de vis, ne vom plimba cu Mocănița, vom vizita Biserica fortificată și vom degusta produse gastronomice locale la iarbă verde, în armonie cu natura, într-un cadru de poveste!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: București-Pitești-Sibiu-Hosman (Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului, Biserica fortificată, prânz/picnic cu produse de casă la iarbă verde)-București (aprox. 600 km).

Tarif: 180 lei/persoană

 • HOSMAN este un sat săsesc tipic Transilvaniei, amplasat pe VALEA HÂRTIBACIULUI (rezervație naturală presărată din abundență cu faună sălbatică și floră deosebită), într-un cadru încântător, pitoresc, cu fânețe, păduri, pajiști multicolore și coline domoale, străjuit la orizont de crestele spectaculoase, de cele mai multe ori înzăpezite, ale Munților Făgăraș-Alpii Transilvaniei. Pe străduțele satului întâlnim case săsești, vechi tradiționale, biserica fortificată bine conservată și două atracții turistice deosebite precum o moară veche cu brutărie-un centru cultural cu rol educativ și o fierărie.
 • MOCĂNIȚA DE PE VALEA HÂRTIBACIULUI cuprinde în prezent un traseu pitoresc de 14 km, dus-întors, între Hosman și Cornățel. Deplasarea se face cu o veche locomotivă diesel cu o viteză maximă de 12 km/oră și două vagoane de călători și durează aproximativ două ore. Efortul susținut aparține voluntarilor de la Asociația Prietenii Mocăniței care au reușit să readucă la viață calea ferată îngustă care traversează una dintre cele mai pitorești zone din regiunea Sibiului.
 • BISERICA FORTIFICATĂ DIN HOSMAN, declarată monument istoric, are ca punct de pornire o bazilică ridicată în secolul al XIII-lea, urmând ca cele două rânduri de ziduri de fortificație, cu turnuri și bastioane, să fie ridicate în secolul al XV-lea, cu modificări în secolele XVI și XVIII și restaurări de-a lungul timpului, începând cu anii 1990. Biserica se deosebeşte prin picturile deosebite, cu animale fabuloase și personaje fantastice. Este una dintre cele mai fotografiate biserici din Transilvania, profilată pe crestele impresionante ale masivului Făgăraș!
 • PRÂNZ/PICNIC CU PRODUSE DE CASĂ LA IARBĂ VERDE. După ce vom vizita biserica fortificată, vom merge la o cabană din apropiere, la iarbă verde, unde vom face un picnic cu produse locale, parte importantă a gastronomiei locale. Ne vom tolăni la soare, vom privi, la orizont, munții, ne vom relaxa în liniștea și pacea oferită de acest sat.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului, Biserica fortificată, prânz/picnic cu produse de casă;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Preț bilet Mocănița de pe Valea Hârtibaciului: 30 lei/adult, 20 lei/copil (între 4 și 18 ani), copiii sub 4 ani nu plătesc bilet;
 • Prânz/picnic cu produse de casă: 50 lei/persoană.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 19 AUGUST 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 19 AUGUST 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Hosman), sub formă de prânz/picnic, la iarbă verde, într-un peisaj de vis. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.