Cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului

18 octombrie 2020 (duminică)

           

Voluntarii de la Asociația Prietenii Mocăniței, cu multe eforturi, au reușit să redea circuitului turistic, după aproape 20 de ani, traseul pitoresc de pe Valea Hârtibaciului ce este străbătut cu o inedită mocăniță, mijloc de transport atât de căutat și preferat de turiștii de pretutindeni. În plus, peisajele oferite de Valea Hârtibaciului și peisajele de toamnă vor întregi farmecul excursiei noastre. Călătoria noastră va cuprinde și o vizită în apropiere, la Castelul de Lut din Valea Zânelor, un obiectiv turistic încărcat de mister și cu povești cu zâne. Vă invităm, așadar, la o excursie de neuitat, cu două puncte de reper, Mocănița și Castelul de Lut , de nerefuzat!

Plecarea se face la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.

Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic.

Traseul va fi următorul: București-Pitești-Sibiu (Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului)-Porumbacu de Sus (Castelul de Lut din Valea Zânelor)-București  (aprox. 650 km).

Tarif: 150 lei/persoană

 

 • MOCĂNIȚA DE PE VALEA HÂRTIBACIULUI cuprinde în prezent un traseu pitoresc de 14 km, dus-întors, între Hosman și Cornățel. Deplasarea se face cu o veche locomotivă diesel cu o viteză maximă de 12 km/oră și două vagoane de călători și durează aproximativ două ore. Efortul susținut aparține voluntarilor de la Asociația Prietenii Mocăniței care au reușit să readucă la viață calea ferată îngustă care traversează una dintre cele mai pitorești zone din regiunea Sibiului.

 

 • CASTELUL DE LUT DIN VALEA ZÂNELOR amplasat la poalele Munților Făgăraș, în localitatea Porumbacu, este un proiect de dată recentă (anul 2014) al unei familii din București și reprezintă o invitație la o realitate de basm. Întregul ansamblu este un proiect arhitectural inedit, fiind folosite doar materiale naturale pentru construcție. Şi cum legenda locului spune că, în vremuri demult apuse, zânele au fugit din zonă şi au promis că se vor întoarce atunci când vor putea locui din nou în vale, le vom căuta cu speranţă şi încredere.

 

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului, Castelul de Lut din Valea Zânelor;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii;
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

 

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Preț bilet Mocănița de pe Valea Hârtibaciului: 25 lei/adult, 15 lei/copil (între 4 și 18 ani), copiii sub 4 ani nu plătesc bilet;
 • Taxă vizitare Castelul de Lut din Valea Zânelor: 5 lei/persoană.

 

Modalitatea de plată: În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei. După ce primiți confirmarea rezervării, puteți efectua plata prin transfer bancar în contul RO45BTRLRONCRT0494891101, Banca Transilvania sau la casieriile Băncii Transilvania (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi. Se recomandă efectuarea cu cel puțin 10 zile înainte de plecare a plății integrale a excursiei. Renunțarea la excursie începând cu 4 zile înainte de data desfășurării acesteia, implică pierderea plății efectuate. Dacă până la acea dată, cu 4 zile înainte de excursie, găsiți un înlocuitor, vi se restituie suma plătită.

Grup minim: 35 de persoane

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 10%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 7 ani plătesc 50% din tariful excursiei;
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani plătesc 75% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată, în cadrul unităților de alimentație publică, în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 

Măsuri și reguli impuse prin acte normative, pentru prevenirea răspândirii Covid-19

 

 1. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, precum și în spațiile închise, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
 2. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt.
 3. În spațiile deschise, se va păstra distanța minimă de siguranță de 1,5 metri față de celelalte persoane.
 4. Se recomandă respectarea tuturor normelor de igienă (spălat și dezinfectat pe mâini, evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii dacă nu sunt igienizate mâinile etc.).