MACEDONIA DE NORD-PERLA BALCANILOR

28 SEPTEMBRIE-1 OCTOMBRIE 2023

 

Macedonia de Nord este o destinație turistică mai puțin cunoscută, fascinantă pe de altă parte, ce oferă o multitudine de posibilități de practicare a turismului, fie cele bazate pe resursele antropice valoroase, fie pe cele naturale, care oferă peisaje spectaculoase. Călătoria noastră împreună va cuprinde capitala Skopje-Orașul statuilor dar și al contrastelor, unde ne vom și caza în apropiere de Bazar și de centru, Canionul Matka-o oază de liniște, o minune a naturii, cu impresionanta Peșteră Vrelo, precum și orașul Ohrid-perla Macedoniei, Patrimoniu UNESCO. Va fi o incursiune într-o țară mică dar bogată din punct de vedere turistic, un periplu care ne va umple sufletul de amintiri plăcute și de imagini unice.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Ivanovo (Bisericile săpate în stâncă-Patrimoniu UNESCO)-Skopje (tur pietonal de oraș)-Canionul Matka (plimbare cu bărcile, vizitarea Peșterii Vrelo, timp liber)-Ohrid-Patrimoniu UNESCO (tur pietonal de oraș)-Veliko Târnovo (Parcul Mini Bulgaria)-Bucureşti.

Tarif: 975 lei/persoană (cazare în cameră dublă)

Ziua I-28 septembrie 2023 (joi): Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Ivanovo (Bisericile săpate în stâncă-Patrimoniu UNESCO)-Skopje (aprox. 700 km)

 • Ora 6,00-plecare din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 5.45.
 • Vizită BISERICILE SĂPATE ÎN STÂNCĂ DE LA IVANOVO. Au fost incluse pe Lista Patrimoniului mondial UNESCO în anul 1979, datorită frescelor medievale păstrate până în prezent, având o valoare culturală și istorică unică. Este o zonă plină de liniște și verdeață, care a permis călugărilor eremiți să se roage în pace pe aceste meleaguri.

Ziua II-29 septembrie 2023 (vineri): Skopje-Canionul Matka (plimbare cu bărcile, vizitarea Peșterii Vrelo, timp liber)-Skopje (aprox. 50 km)-opțional

 • Mic dejun și apoi timp liber în Skopje sau, opțional, Canionul Matka cu Peștera Vrelo.
 • Plecare de la hotel spre CANIONUL MATKA CU PEȘTERA VRELO.
 • CANIONUL MATKA, rezervație naturală, este situat în apropiere de capitala Skopje, fiind o destinație preferată pentru iubitorii de natură, drumeții, alpinism, sporturi nautice, aventură, birdwatching etc.. Aici regăsim Barajul Matka construit în anul 1930, formând cel mai vechi lac artificial de acumulare din țară. Canionul sinuos oferă peisaje spectaculoase,  atât pe apa, în nuanțe de smarald cât și pe uscat, cu ale sale stânci verticale și traseul de pe margine ce urmează firul apei. Regăsim mai multe mănăstiri medievale și peșteri, una dintre cele mai frumoase fiind PEȘTERA VRELO, cu stalactite, stalagmite, lacuri subterane și peisaje de vis, pe care o vom vizita. Vom avea și timp liber pentru a ne plimba în voie pe marginea canionului sau pentru a ne relaxa la terasele din zonă. Excursia noastră opțională va consta în PLIMBAREA CU BĂRCILE ÎN CANION, staționare pe malul celălalt și vizitarea Peșterii Vrelo, timp liber.
 • Spre prânz ne întoarcem în capitala SKOPJE, unde participăm la TURUL PIETONAL de oraș, cu vizită a Casei Memoriale ”Maica Tereza”. Este numit ”Orașul celor 1000 de statui”, cele mai importante obiective turistice fiind Poarta și Piața Macedonia, Statuia lui Alexandru Macedon, podurile din piatră, Podul Artelor, cel mai cunoscut, cu 29 de statui închinate artiștilor renumiți ai țării, Podul Civilizațiilor din fața Muzeului de Arheologie, Cetatea Kale, Vechiul Bazar și tavernele sale cu mâncare gustoasă, Crucea Mileniului, de deasupra orașului, cu vederi panoramice asupra întregii regiuni.
 • Spre seară, cazare la Hotel Gold/similar din Skopje.

Ziua III-30 septembrie (sâmbătă): Skopje-Ohrid (tur pietonal)-Skopje (aprox. 400 km)-opțional

 • Mic dejun și apoi timp liber în Skopje sau, opțional, orașul OHRID. Este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1979, fiind una dintre cele mai vechi așezări de pe continentul european, numit și ”Ierusalimul Balcanilor” pentru cele 365 de biserici existente aici în trecut. Cele mai importante obiective turistice din Ohrid, ce vor face parte și din turul nostru pietonal sunt, Biserica Sfânta Sofia, Biserica Sfântului Ioan Kaneo, Cetatea Samoil, Teatrul antic în aer liber, Vechiul Bazar, magazinele cu bijuterii din perle etc..
 • Spre seară, cazare la Hotel Gold/similar din Skopje.

Ziua IV-1 octombrie (duminică): Skopje-Veliko Târnovo (Parcul Mini Bulgaria)-București (aprox. 650 km)

 • Mic dejun și plecare spre București.
 • Pe traseu, spre după-amiază, vizităm PARCUL MINI BULGARIA din Veliko Târnovo. A fost deschis în anul 2017 la inițiativa primarului orașului din acea perioadă, Daniel Panov, având pe fundal Cetatea Tsarevets. Se întinde pe 1,25 ha și expune modele miniaturale ale celor mai importante obiective turistice din Bulgaria (Catedrala Alexander Nevsky și Teatrul Național Ivan Vazov, din Sofia, Mănăstirea Rila, Cetatea Tsarevets din Veliko Târnovo, Aeroportul din Varna, Castelul Reginei Maria din Balcic, Mănăstirea rupestră Dimitrie Basarabov etc.), lucrate cu meticulozitate, în cele mai mici detalii.
 • 22-22,30 sosim în București (în funcție de trafic și de vămi).

Tariful include:

 • Transport cu autocar;
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun inclus la Hotel Gold****/similar din Skopje (https://hotelgold.mk/);
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Bisericile săpate în stâncă de la Ivanovo, Tur pietonal de oraș-Skopje, Parcul Mini Bulgaria;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Excursiile opționale (Canionul Matka și Peștera Vrelo: 15 euro/persoană, Plimbare cu barca în Canionul Matka și vizită Peștera Vrelo: 10 euro/persoană-tarif orientativ,  Orașul Ohrid: 40 euro/persoană);
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice din tururile pietonale, inclusiv la cele din excursiile opționale;
 • Taxă turistică: 0,70 euro/persoană/noapte.

MODALITATEA DE PLATĂ:

 • În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.
 • După ce primiți confirmarea rezervării puteți efectua plata avansului de 500 de lei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.
 • DATA LIMITĂ DE PLATĂ A AVANSULUI este 10 SEPTEMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.
 • Renunțarea la excursie după data de 10 SEPTEMBRIE 2023, indiferent de motivul invocat, implică pierderea avansului care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
 • PLATA INTEGRALĂ a excursiei trebuie efectuată până la data de 15 SEPTEMBRIE 2023.
 • Renunțarea la excursie după data de 15 SEPTEMBRIE 2023, indiferent de motivul invocat, implică pierderea întregii sume achitate care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.
 • Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente etc., îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plata efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri, avans la hotel, transportator etc., ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.
 • SUNT NECESARE SPRE A FI PREZENTATE LA PUNCTELE DE TRECERE A FRONTIEREI ȘI COPII XEROX DUPĂ DECLARAȚIE ȘI CAZIER, PE LÂNGĂ ACELE DOCUMENTE ÎN ORIGINAL, ÎN CAZUL CELOR CARE-I ÎNSOȚESC PE MINORI!!!!

Alte informații:

 • Supliment single: 250 lei/persoană/sejur;
 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria și Macedonia de Nord se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Agenția nu este răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauză);
 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este este cea atribuită oficial de instituțiile competente, Agentia nefiind răspunzătoare de standardele acestor clasificări sau de atribuirea necorespunzătoare a clasificării;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la recepție și orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție;
 • Specificațiile suplimentare menționate de turist (pat matrimonial, camere de fumători/nefumători, balcon, etc.), sunt menționate în rezervare, însă acestea depind de disponibilitatea din momentul în care se face check-in la hotel, iar acordarea lor nu poate fi garantată;
 • Excursiile opționale se pot desfășura cu un număr minim de 25 de turiști.