ORAȘUL RUSE PE APĂ ȘI PE USCAT

7 OCTOMBRIE 2023 (sâmbătă)

 

Vă invităm într-o nouă incursiune pe meleaguri bulgărești, în care vom îmbina, în stilul ”NU-I BAI, HAI LA DRUM!”, cultura și natura într-o singură zi, actorul nostru principal fiind orașul Ruse. Astfel, ne vom delecta cu o plimbare prin Parcul Lipnik de lângă Ruse-cel mai mare parc împădurit din Bulgaria, îmbrăcat în culori calde de toamnă, apoi cu o croazieră pe Dunăre pornind din Ruse, vom vizita orașul pitoresc cu o istorie bogată și clădiri de patrimoniu. Cu siguranță, experiențele trăite cu această ocazie ne vor ajunge „doar/cel puțin„ până la următoarea excursie împreună!

Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.15.

Sosirea în București se va face la orele 19.00-20.00, în funcție de trafic și de vamă.

Traseul va fi următorul: Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Parcul Lipnik (plimbare prin parcul cu lac)-Ruse (croazieră pe Dunăre, Biserica Sveta Troitsa, Statuia Libertății, Centrul istoric, timp liber)-Bucureşti (aprox. 200 km).

Tarif: 140 lei/persoană

 • PARCUL LIPNIK-se întinde pe 20.000 ha, în apropiere de Ruse, într-o zonă împădurită amplasată, în parte, pe malul unui lac artificial și este considerat cel mai mare parc urban din Bulgaria. Este o zonă destinată activităților recreative în mijlocul naturii, oferind spații de cazare, de recreere, de distracție, condiții de practicare a unor sporturi diverse, natură bine conservată, un lac artificial plin cu pești dar și nuferi, vegetație luxuriantă și plutitoare, alei și poteci pentru plimbare.
 • ORAȘUL RUSE-supranumit și ”Mica Vienă” este cunoscut pentru clădirile sale de patrimoniu, cu arhitectură unică, muzee, teatru, operă, biserici, fântâni, hoteluri, restaurante, cafenele, magazine cu suveniruri etc.. Este un centru cultural important datorită clădirilor în stil neobaroc și neorococo la care se adaugă câteva repere turistice importante precum Monumentul Libertății, Strada Aleksandrovska, CENTRUL ISTORIC-unul dintre simbolurile orașului, Casa Elias Canetti-laureat al Premiului Nobel pentru literatură, Biserica Sveta Troitsa etc..
 • BISERICA SVETA TROITSA este cea mai veche clădire/biserică din Ruse, care a rezistat din perioada dominației otomane. Este realizată în stil rusesc, cu picturi murale valoroase și un iconostas impozant, intrarea în biserică făcându-se în mod diferit, prin coborârea pe scările de marmură, ca urmare a restricțiilor privind înălțimea construcțiilor din perioada otomană.
 • STATUIA LIBERTĂȚII DIN RUSE  a fost construit la începutul secolului al XX-lea, fiind un simbol al orașului și întruchipează o femeie care ține o sabie în mâna stângă în timp ce cu dreapta arată spre locul din care au venit eliberatorii.
 • CROAZIERĂ PE DUNĂRE-vom porni din Ruse și ne vom plimba timp de o oră, până la Podul Prieteniei și retur,  pe traseu aflând legende și lucruri interesante despre fluviul Dunărea, vom asculta muzică, ne vom relaxa și poate chiar vom dansa. Nava oferă o gamă de servicii precum restaurant cu bar, acoperit, pe puntea inferioară, ce oferă diverse băuturi, sucuri, cafea, bar deschis pe puntea superioară, zone pentru plimbare și fotografii, loc pentru odihnă și relaxare pe mobilier tapițat.

Tariful include:

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz;
 • Vizitele obiectivelor incluse în program: Ruse-Parcul Lipnik cu pădure și lac, croazieră pe Dunăre, Biserica Sveta Troitsa, Statuia Libertății, Centrul istoric;
 • Servicii foto;
 • Tombolă cu premii (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
 • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

 • Cheltuielile personale;
 • Croaziera pe Dunăre-60 lei/persoană (se achită în autocar);
 • Asigurarea medicală de călătorie (opțională pentru excursiile de o zi).

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei-contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 1 OCTOMBRIE 2023, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 1 OCTOMBRIE 2023 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 35 de persoane

Documente necesare călătoriei: Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data plecării sau carte de identitate valabilă. Firma nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

• ambii părinți;

• doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
• doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
• altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

 • SUNT NECESARE SPRE A FI PREZENTATE LA PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI ȘI COPII XEROX DUPĂ DECLARAȚIE ȘI CAZIER, PE LÂNGĂ ACELE DOCUMENTE ÎN ORIGINAL, ÎN CAZUL CELOR CARE-I ÎNSOȚESC PE MINORI!!!!

Alte informații:

 • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului, în funcție de programarea la croaziera pe Dunăre;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Reducere 5%/excursie pentru clienții fideli;
 • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Ruse), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.