VIDRARU ȘI ÎMPREJURIMI

20 IULIE 2024 (sâmbătă)

 

      În spiritul excursiilor noastre care îmbină natura și cultura într-o singură zi, organizăm, de data aceasta o altă călătorie în minunatul județ Argeș.  Astfel, în Curtea de Argeș vom vizita Curtea Domnească, Biserica Sân Nicoară, cu a sa siluetă stranie, Mănăstirea Curtea de Argeș-o capodoperă a arhitecturii medievale, Palatul Episcopal-vechea reședință regală, precum și Catedrala Arhiepiscopală Regală-necropola familiei regale a României. În a doua parte a zilei ne vom relaxa cu o croazieră pe Lacul Vidraru, la poalele Munților Făgăraș, într-un cadru de vis. Așadar, va fi o zi de neuitat, o ocazie de a retrăi file din istoria țării noastre împreună cu vizitarea unei zone cu un peisaj magnific.


Plecarea se face la ora 6.30 din fața Parcului Tineretului. Sunteți rugați să vă prezentați la îmbarcare la ora 6.20.

Sosirea în București se va face la orele 20.30-21.00, în funcție de trafic.

TRASEUL va fi următorul: Bucureşti-Curtea de Argeș (Ansamblul Medieval Curtea Domnească, Biserica Sân Nicoară, Mănăstirea Curtea de Argeș, Palatul Episcopal, Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală, timp liber pentru prânz)-Vidraru (croazieră pe Lacul Vidraru, plimbare)-Bucureşti (aprox. 400 km).

Tarif: 170 lei/persoană

  • ANSAMBLUL MEDIEVAL CURTEA DOMNEASCĂ este un complex istoric ce datează din secolele XIII-XIV și cuprinde mai multe obiective valoroase, respectiv turnul de poartă al incintei bisericii (1837), Biserica Domnească ”Sfântul Nicolae” (1251-1370), un edificiu în cruce greacă înscrisă cu remarcabile fresce de tradiție bizantin-paleologă, Ruinele caselor domnești Neagoe Basarab de secol XVI, o casă tradițională din anul 1867.
  • BISERICA SÂN NICOARĂ ce datează din secolul XIV, căzută în ruină în secolul XVIII, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, cu ale sale ziduri spectaculoase și enigmatice, cu legende privind existența unor tuneluri de legătură cu alte clădiri importante din zonă, cu un sistem de comunicare cu Cetatea Poienari din apropiere și multe alte povești atractive.
  • MĂNĂSTIREA CURTEA DE ARGEȘ, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, a fost sfințită în anul 1517, fiind considerată ctitorie a lui Neagoe Basarab, cea mai valoroasă realizare a arhitecturii bisericești din țara noastră. Este considerată o bijuterie arhitecturală, spirituală și culturală, însuflețită de legende pe măsură. Atât forma actuală a mănăstirii cât și pictura murală în ulei din interior au fost opera unor arhitecți și pictori români și francezi. Aici sunt înmormântate mai multe personalități ale vremurilor trecute precum o parte a familiei Neagoe Basarab, Radu de la Afumați, Regele Carol I,  Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I și Regina Maria. În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României.
  • PALATUL EPISCOPAL CURTEA DE ARGEȘ a fost ridicat de regele Carol I în perioada 1886-1890 după planurile arhitectului André Lecomte du Noüy, cel care a reconstruit și catedrala și folosit ca reședință regală de vară. De curând, impunătoarea clădire a fost renovată și cuprinde o valoroasă expoziție muzeală în interior.
  • NOUA CATEDRALĂ ARHIEPISCOPALĂ REGALĂ a început să fie construită în anul 2009, fiind destinată scaunului Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, precum și mormintelor familiei regale a României. Proiectul ridicării unei catedrale episcopale și regale s-a născut după o discuție avută de Arhiepiscopul  Calinic cu Regele Mihai și Regina Ana, cu peste 15 ani în urmă. Familia Regală își dorea o necropolă deoarece vechea biserică de la Curtea de Argeş nu mai putea adăposti şi alte morminte. Aici sunt înhumați Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea, Regina Elena și Prințul Nicolae.
  • CROAZIERĂ PE LACUL VIDRARU. Este o zonă cu peisaje deosebite deoarece lacul de acumulare este înconjurat de culmile Masivului Făgăraș, prilej pentru noi de a ne relaxa, a ne crea amintiri prin intermediul camerei de filmat și a reflecta la ceea ce am vizitat în timpul zilei.

Tariful include:

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz.
  • Vizitele obiectivelor incluse în program: Ansamblul Medieval Curtea Domnească, Biserica Sân Nicoară, Mănăstirea Curtea de Argeș, Palatul Episcopal, Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală-Curtea de Argeș, Croazieră pe Lacul Vidraru;
  • Servicii foto;
  • Tombolă cu premii  (în condițiile unui număr minim de 40 de participanți);
  • Ghizi naționali de turism atestați de Ministerul Turismului.

Tariful nu include:

  • Cheltuielile personale;
  • Taxă vizitare Mănăstirea Curtea de Argeș: 2 lei/persoană, 1 leu/copil;
  • Croazieră pe Lacul Vidraru: 25 lei/adult, 20 lei/copil, în funcție de numărul de turiști din grup.

MODALITATEA DE PLATĂ:

În primul rând, vă rugăm să vă faceți rezervare pentru excursie, fie trimițând un e-mail pe adresa de contact a firmei: contact@nuibaihailadrum.ro, fie un SMS pe numărul de telefon al firmei-0770.678.299, fie un mesaj pe contul de Facebook/Instagram al firmei, fie un mesaj pe siteul nostru, la adresa: https://nuibaihailadrum.ro/contact/.

După ce primiți confirmarea rezervării și vă dați acordul cu privire la toate detaliile excursiei, acest lucru ținând loc de contract între părți, puteți efectua plata integrală a excursiei prin transfer bancar în contul RO48BRDE441SV33175594410, BRD sau la casieriile BRD (Titular cont: Nu-i bai, hai la drum), cu precizarea explicită a numelui participanților și a excursiei pentru care optaţi.

DATA LIMITĂ DE PLATĂ INTEGRALĂ A EXCURSIEI este 13 IULIE 2024, ceea ce vă garantează rezervarea locului în excursie.

Renunțarea la excursie după data de 13 IULIE 2024 implică pierderea sumei achitate, care se poate restitui doar dacă vă găsiți un înlocuitor.

Dacă din diverse motive independente de agenția noastră de turism (situații extreme, modificarea restricțiilor privind excursiile de către autoritățile competente, îmbolnăvirea turistului etc.) nu se formează grupul minim de turiști, plată efectuată va fi transferată la o altă excursie aleasă de dvs.. Organizarea unei excursii implică anumite costuri ce odată achitate nu mai pot fi returnate.

Grup minim: 30 de persoane

Alte informații:

  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice din România se achită în moneda națională și se pot modifica de către autoritățile locale;
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
  • Se acordă reduceri pentru clienții fideli;
  • Copiii până la vârsta de 6 ani plătesc 85% din tariful excursiei;
  • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (zona Vidraru), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.